Födelsedagsmiddagen

Precis som min mamma gissade så har Pether valt stuvade makaroner och falukorv till middag. Oh happy day! Inte ens något mer avancerat än så fick jag göra till honom. Han är en enkel man min sambo! ;) Cheesecake har jag iallafall lyckats få till. Återkommer med det receptet om det blir bra. Är inte så het på att göra cheesecake.
Falukorv och makaroner behövs inget recept på hoppas jag. Behöver ni det får ni skylla er själva.



Köpte iallafall någon sorts prisbelönt falukorv. Vardagslyx eller nåt.

Kunde inte låta bli...

Livsfarligt med webbshoppar och smidiga faktureringar. Den här sjalen kommer hem till mig inom en snar framtid...
kommer från bellme.se

GRATTIS ÄLSKLING!!

Idag fyller min fina älskade Pether år! En skön sovmorgon och en värstingfrukost fick han av oss. En film om Lemmy fick han också, fast för ett par veckor sen... :) Jag och Ossian gick som vanligt upp vid halv sju. Halv sex var vår standardtid under vintertiden, alltså ÄLSKAR vi sommartid!!! Det är ju jättekonstigt - Han somnar fortfarande vid åtta men han sover till halv sju. Alltså kunde vi lagt honom sju när det fortfarande var vintertid och han skulle ändå vaknat samma tid. Konstigt det här med barn. Vi har ju hoppats på att han ska sova längre när vi egentligen bara skulle lagt honom tidigare för att han skulle bli piggare. Hur vi ska bli piggare är fortfarande en gåta...
Ossian lyckades få i sig tre pannkakor med blåbärssylt. Och jag förlorade klunsen om vem som skulle tvätta honom :)
Världens godaste pancakes! Recept här!

Värsta tv kvällen

I love it!
Popcorn och Grey´s! I min värld kan det inte bli så mycket bättre. Däremot verkar inte jag och min son ha riktigt samma smak när det handlar om tv. Han blir helt förstenad när det är motorsport på tv - pappagener. När det är jag som väljer program hemma ser det ut ungefär såhär...

Lugnet före stormen. Vi tror fortfarande att vår son är relativt icke-mediaskadad



Facit!! Mer mediaskadad än vi anade. Zappa när man är 13 månader... Inte bra...




Love it!

Vi har köpt en ny griiiill!! Äntligen!
För ungefär fem år sen, min och Pethers första sommar tillsammans ruttnade jag totalt på hand skitgamla, aslilla Julitagrill. True story! Den heter så! Gjordes i skogarna här någonstans av bark och rötter....

För ungefär fem år sen alltså så köpte jag en grill en fredagkväll på vägen ner till Julita efter jobbet. Tror jag köpte ett kubbspel, boule och en vattenpistol också om jag inte minns fel...
Den var liten, ful och kostade typ 300. Trähandtag hade den också. Eller har för vi har fortfarande kvar den. Den har stått ute alla vintrar och har inget skydd så det är nog en jävligt bra grill egentligen.

Men nu! En fin, stor Weber. The real shit! Vi skulle egentligen köpa en svart såklart. Vi är ju svenniga så det skriker om det. Som tur är var dom svarta slut och det fanns EN kvar i färger "Lemongrass". Vi har sjukt snygga stolsdynor till våra utemöbler. Från Benetton, så då fattar ni hur färgglada dom är. Riktigt snorgröna. Så snorgröna att vi alltid har fullt med små rapsdjur på dom som tror att dom går att äta. They Don´t!

I euforin från vårt lyckade grillköp slank det med en leksak till Ossian också. Eller.. slank... För första gången någonsin hämtade han en leksak i affären och vägrade släppa den. Han älskade den, tryckte på alla knappar och dansade. Kände att jag hade en innestående från Pethers plommonstöld och köpte gladeligen den mest störiga, högljudda, plastiga leksak jag har sett. Men han älskar den så då gör jag det också!

Noisy leksak, 149:- på ICA Maxi :)

Black is for pussies


Borde...

Plugga, städa, handla, sova men istället sitter jag här. Ossian har sovit i 40 minuter och jag borde väcka men egentid är lite för skönt!
Har tvättat två maskiner, blivit irriterad för att inte "någon" gjort det tidigare i veckan och svurit lver min skitförmåga att kommunicera. Så jag skriver här och vet att det blir läst. Fegt.
Äter vindruvor och borde laga lunch. Borde hämta posten och borde ta in tidningen innan posten kommer för annars får inte posten plats i brevlådan. Borde ha beställt presenter tidigare för nu kommer dom inte hinna komma tills imorgon. Borde ha tänkt. Borde sova mer.

Dinnertime!

Jag har faktiskt gjort matlista för hela veckan den här veckan också, jag har inte tröttnat än! ;)
Däremot så sitter jag som vanligt lite för bra i soffan och orkar absolut inte gå till köket och kolla på tavlan vad vi ska äta resten av veckan. Men jag VET vad vi åt idag...!!

Bön och tomatgryta med färsbullar, 4 portioner ca 443 kcal per portion.

400 g nötfärs
2 citroner, skal och saft
1 gul lök, hackad
2 askar körsbärstomater
2 msk olivolja
2 msk hackade rosmarinblad
1 tsk strösocker
2 burkar cannellinibönor (eller några andra)
salt och peppar

Blanda färsen med salt, peppar och rivet citronskal. Jag fick ha i en äggula också för färsen höll inte alls ihop. Skit Euroshopperköttfärs för 19:- kilot. :)
Forma lite större bullar eller små biffar och stek i stekpanna. Jag brynte mina och körde klart dem i ugnen, 180 grader, ca 10 min.

Stek löken mjuk ett par minuter i olja. Dela tomaterna och stek med dem och rosmarinen i ett par minuter Blanda i bönorna, avrunna förstås, och pressa över citronsaft. Krydda med salt och peppar. Låt allt bli varmt i pannan. Servera med bröd om du känner för lite fler kalorier eller smula över fetaost före serveringen. Eller varför inte både och?! ;) Fast då kanske man får glömma bikinin i år...

Det gååår verkligen inte att lägga upp bilder men dom kommer!!!

Min sambo, snattaren

Igår var vi och storhandlade. Vi var på ett nytt ica maxi där vi inte varit förut. Enbart för att köpa en grill som vi ändå inte köpte. Skit samma.
Vi var på ica och vi hittade inte det vi skulle ha. Pether sticker iväg och frågar en personal om ifall de har koriander och kommer tillbaka med en Ossian som helt plötsligt har ett gult plommon i munnen.

-Han fick det, säger Pether
-Fick han det av personalen? frågar jag.
-Nej, svarar Pether. Han fick det av mig. Han ville ha plommonet och så blev han ledsen när han inte fick det.

Jaså? Min ettåriga son blev ledsen när han inte fick som han ville så.... Han fick det! Skräll! Det kommer bli mycket lätt att uppfostra min son och framför allt att gå igenom trotstiden med Pether som förälder. Jag är lyckligt lottad...

Double

Bjuckar på både gårdagens och dagens middag!
HÄR hittar ni gårdagens! Gjorde enligt recept men nästa gång ska jag skippa gröna äpplen och ha röda, söta istället. Kanske någon typ yoghurt eller creme fraiche till också! Men det här var riktigt gott!!!
Idag körde vi helvegetariskt. Auberginegryta till lunch och Linsgryta till middag.
Linsgrytan var riktigt god! Baguette och bregott havssalt till! Lovely!
Receptet kommer från LagaLätt nummer 10, 2010
3 dl okokta röda linser
2 hackade rödlökar
2 hackade vitlöksklyftor
1 hackad röd chili
2 msk olivolja
3 dl vatten
2 msk grönsaksfond
2 burkar (800 g) krossade tomater
1/2 tsk timjan
1 röd paprika
150 g fetaost
1 kruka färsk basilika
salt och peppar

Sätt ugnen på 225 grader
Koka linserna i saltat vatten i ca 5 min. Häll av vattnet och låt linserna rinna av i en sil.
Fräs rödlöken, vitlöken och chilin i oljan på medelvärme så löken blir mjuk.
Tillsätt linser, vatten, tomaterna, fonden och timjan.
Låt koka ihop i 5 minuter, krydda med salt och peppar.
Häll över allt i en ugnssäker form. Skär paprikan i mindre bitar och strö över. Smula över fetaosten sist och gratinera i 10 minuter.
Garnera med färsk basilika! GOTT!!!





Idag

Fullt ös medvetslös skulle man kunna kalla den här dagen. Jag skulle aldrig kalla den så, jag är väl inte typ tolv heller? Jag är 26! I en vecka till ungefär. Men NU! 26! Det är det som räknas!!
Jag pluggade lite imorse. Läste ett kompendium som vi ska ha till skolan. Tycker den här kursen är fruktansvärt intressant! Har också förstått mer och mer att det är psykologi jag ska välja till min fjärde termin. Hälsopsykologi eller socialpsykologi blir nästa beslut att fatta. Många som har valt socialpsykologi vilken kan bli skitkul! Skulle också vara rätt kul att välja något som inte alla andra har valt och få träffa ännu fler människor. Har fått blodad tand efter alla jag fått träffa. Först när skolan började, sen när jag gjorde mitt studieuppehåll och fick börja i en ny skitrolig klass! Tänk vad många roliga människor jag kan missa om jag fortsätter med samma som nu! Men tänk vad roligt jag kan ha med dom också... Suck! Hade jag haft ett klockrent intresse i hälsa eller socialpsykologi hade valet varit enkelt men nu vet jag verkligen inte!! Hälsa läser vi inte ens förrän valet ska vara gjort. Bara det är ju sjukt dumt, orkar jag inte ens prata om.

Pether åkte ner o kollade på ett jobb på förmiddagen sen åt vi auberginegratängen till lunch. Ännu godare idag! Det ska jag komma ihåg, att göra den några dagar i förväg.

Klockan tre hade jag tid hos den härliga barnmorskan jag hade under graviditeten. Fan vilken bra människa! Jag tyckte det var lite kul att hon fick träffa Ossian också, för hon träffar ju absolut inte tusentals gravida och sen deras bebisar... men det här var ju min bebis! Han är ju lite extra bra! ;)

Åkte och skulle köpa en gemensam present till mig och Pether efteråt. Han fyller ju på torsdag och jag på fredagen veckan efter. Dumsnåla idioter som vi är skulle vi spara 200:- och åka till en annan affär vilken såklart slutade med att vi fick åka hem utan present. Haklapp stannade vi och köpte till Ossian iallafall. Skönt att spendera något!

Pether har bestämt cheesecake på sin födelsedag. Vad han bestämt för middag får vi ta sen. Jag har inte riktigt kommit över det än. Skulle verkligen vilja ha ett bra recept på cheesecake, är det någon som har det kanske??

Iallafall minus..

Trots fuskande med Max till lunch i fredags, fika på factory och pommes med bea till middag OCH bea till lunch på lördagen är den iaf -0,2 kg. Lite missvisande tror jag men ändå, minus! Ett kilo på två veckor, får jag väl ändå vara ganska nöjd med...
Idag ska vi åka o köpa födelsedagspresenter till mig o Pether! Ossian vaknar NU så fortsättning följer....

Söndag kväll

och Pether har precis gått och lagt Ossian.
Jag sitter i soffan och kollar på sista Milleniumfilmen.
Imorgon är det invägning igen och jag börjar tokångra min Maxlunch i fredags, pommes och bea till middag på kvällen och stekt potatis till lunch igår. Lite efterrätt igår också. Usch! Men förra veckan hade Pether gått upp och jag ner så vi kanske byter imorgon!! Men guud jag hoppas verkligen inte det!
Har läst klart psykologiboken idag. Både börjat och slutat och somnat sittande trots att boken var riktigt bra!

Bjuder på lite bilder från fredagen sålänge. Helt oredigerade och ocensurerade! ;)
Det får räcka för nu. Ha en skööön söndag!!!

Earth hour

Ja men såklart var vi med! Vi fuskade med Ossians nattlampa men den drar ju typ ingenting! :)
Tv´n fick också stå på för herregud vad som skulle kunna komma fram om vi skulle prata med varandra en hel timme!!!


Jag var av någon konstig orutinerad anledning rätt trött hela dagen igår efter fredagen med dom grymmaste blivande beteendevetarna så vi köpte varsin biff och gjorde en sallad och stekte halloumi till. Sjukt gott! Massa balsamvinäger!


Vi hade massa Ginogrejjer kvar sen Anna var här så vi lyxade med efterrätt igår också! Gino två dagar på raken är inte helt fel faktiskt! Enda nackdelen var att vi fick äta i mörker..... :)


Mi casa mitt i earth hour






Haha! Så jävla dumt!

Och så jävla typiskt mig!
Här har jag haft en produktiv dag och rensat bort alla uppladdade bilder från bloggsidan så jag lättare ska hitta(?? Hitta vad egentligen?!) och tagit bort dom från datorn. Då upplyser min kära moder mig om att hon inte kan se bilderna. Nej, tydligen inte. Och inte jag heller. För dom är borta, föralltid och kommer alltid förbli borta. Ett fumt misstag som jag inte ska göra om. Sorry, sorry!

En morgon som gör pappa stolt

Oh yes.. Det var Formel1 på tv...

Latest shit

Gårdagen började med polarn´s medlemsrea från kolan 8 på morgonen!!! Tomas och Thyra kom förbi vid halv nio och så åkte vi till Eskilstuna. Rean var sådär vilken inte hindrade någon av oss från att spendera pengar! Ossian fick en superfin kofta som jag hade suktat efter i minst ett par timmar! ;) Den var ju förstås inte på rean, men fin var den och 245:- för en kofta är ju inte så mycket.. även om det är liten!


Hittade två par långkalsonger som faktiskt var vårt mission med dagen, 120:- styck istället för 175!


Dessutom underställ och ullfrottébyxor till nästa vinter, 85:- per del och 125:- för ullfrottébyxorna! Kap!


Tre tishor på hm, 69.50:- styck!
Hårspännen till mig för 19.50:-


Ny dyna till barnstolen, Färg och form, 279:-


Gjorde lite fynd under eftermiddagens tripp till factory också men något kul ska ni väl ha kvar!! :)

I had a dream

Halv nio gick jag och borstade tänderna och gick och la mig. Jag har glömt min telefon i vardagsrummet men jag orkar inte gå upp!!

Älskling! Om du läser det här kan du väl komma in i sovrummet med min telefon!!!!


Sov så dåligt inatt!! Ossian krånglade, på ett mysigt sätt iofs, men ändå krångel! Han vill ligga så nära på nätterna! Vi brukar få hämta in honom till vår säng vid fyra, då vaknar han och är ledsen och så vill han sova jättenära och känna efter om jag är kvar hela natten. En hand i ansiktet ett par gånger per natt är alltså inte alls ovanligt!

Jag drömde om en älg inatt. Helt sjukt framför allt för att jag verkligen inte gillade älgar speciellt mycket före min dröm och nu börjar det kännas som en fobi. Nu hatar jag älgar!!

Den här äckliga älgen som hade huvudrollen i min dröm kröp in i bilen! Jag och Ossian satt i baksätet och Pether körde. När älgen kom fram så gläntade Pether på fönstret eller dörren på bilen och den här äckliga, skitstora älgen klättrade in i baksätet och kom skitnära mig och Ossian. Jag kramade Ossian och försökte skydda honom men älgen var ju asäcklig. Och skitnära! Jag var jätterädd att den skulle bita oss. Vem var det som kände någon vars mamma blev ihjälsparkad av en älg?! Det har stört mig hela dagen! Vem var det?? Det kom folk utanför bilen som försökte dra ut älgen i bakbenen men det gick inte utan den kröp fram till framsätet istället till Pether. Det kändes mycket lugnare och där någonstans lyckades jag vakna.

Tenta, check!!!

Tentan inlämnad, jag i koma! Det är två saker som oftast går hand-i-hand!
Åkte till skolan vid sju imorse, lämnade tentan i ångest, gick därifrån i lättnad. Jag och Emelie mötte upp Petra och gick och åt frukostbuffé på hotellet mittemot skolan! Sååå bra start på dagen och jag hoppas verkligen att det här kan bli tradition efter tentainlämningarna!

Eftersom min älskade underbara unge vaknade 05.17 imorse så var jag alldeles för trött för att ha någon som helst behållning av dagens föreläsning, den första med psykologisk inriktning på kommunikation. Säkert var den jätteintressant men i mina öron lät allt jättesvårt och huvudvärken blev bara värre och värre.

Ossian sov när jag kom hem och innan Emelie ens hann starta sin bil här utanför så hade jag kastat av mig kläderna och krupit under täcket. Såå skönt! Halvsov i en timme innan Veronica skickade mess och frågade om dom kunde komma förbi. Det kändes ju sjukt mycket roligare så jag gick upp och åt en macka, hembakt bröd but offcourse, och en alvedon. Sen var jag fit for fight och det blev en mycket trevlig eftermiddag! Finaste lilla gos-Gunder sparkade i Veronicas mage! Snart kommer han!! Eller hon. Men han.

Matlagning x 2!

Mmm.. Fisk i stora lass blev det hos oss ikväll!

Jag gjorde egna fiskburgare! Gott tyckte jag - Pether hade hakat upp sig och sa middagen igenom att det var gott MEN... Han skulle aldrig välja fiskburgare istället för hamburgare och det var absolut inte godare än kött. Och hade jag provat fiskburgare på maccen?! Ja, och sådär trevligt hade vi det under vår middag. ;)
I mina fiskburgare (som blev skitgoda!!) hade jag ett torskblock och 1,5 portionsbit lax. Den andra halvan kokade jag fiskgryta på till Ossians luncher. Lax, matlagningsgrädde, citron, creme fraiche, tärnad potatis och gröna ärtor.


Åter till vår middag!

I våra biffar hade jag alltså ett torskblock á 400 gram, 1,5 laxfilébit, ett ägg, salt och peppar. Mixa fisken och blanda i ägget och kryddorna. Forma biffar och vänd i ströbröd. Vi hade pankoströbröd hemma som jag vände i, mycket gott!! Stek på båda sidorna ett tag tills fisken får fin färg. Eftersom vi ändå skulle ha ett barn som skulle ha en portion så delade jag en fiskbiff för att kolla om den var klar. Spelade iofs ingen roll för han åt en hel! Mitt söta lilla matvrak! <3 Lägg ett par skivor god ost på biffarna i stekpannan så den smälter.

Rätt fula men rätt goda också!

Tillbehör!!
Gurka, rödlök, sallad, tomat och citron får ni klura ut själva hur man gör
Hamburgerbröd. Totalt färdigköpt Friscobröd. Lite "lätt" stekt...
Höjdpunkten! Avokadodressing! Två avokados, ca 1 dl lätt creme fraiche, salt, peppar, chilipulver. Mixa!! Ös på!
FÄRDIGT!!


Today, Todo

Hemma igen efter besiktning på verkstaden, polisanmälan, bankbesök och veckohandling på Ica Maxi.

Verkstaden gick bra. De skulle kunna ta loss bakdelen på bilen och lacka om den för 4900:-. Det är inte billigt men iallafall under självrisken. Helt okej och vi ska lämna in bilen den 4 april och få tillbaka den på min födelsedag! :) Så Emelie: Kan du köra på torsdagen? ;) Vi får 75% av kostnaden för en hyrbil så det verkar som att vi blir med Volvo i fem dagar. Usch, ryser! Jag gillar verkligen inte Volvo. Oförtjänt gott rykte för en så tråkig och dålig bil. Svenskt är inte alltid bäst hörrni svennebananer!

Polisen var lätt det roligaste!! Den kvinnliga polisen som tog emot vår anmälan var supersminkad och såg precis ut som en drake! Peaken kom dock när jag såg de "fina" pelarna som fanns inne på polisstationen. My god! Först var det bara lite småkomiskt med alla nakna figurer men när jag fick syn på Näckens stånd blev till och med jag generad!!

Smygtagen bild inne på polisstationen. Får man fota där?



Efter polisstationen gick vi till Sultans och fikade. Jag som inte ätit någon frukost åt en macka och Pether en chokladboll. Ja visst fine, jag och Ossian delade på en kanelbulle också. ;)

10.00 hade vi möte på SEB Ni märker ju hur mycket vi hunnit med idag! Vi petade ner korven i vagnen och gick en vända i blåsten och han somnade som på beställning! :)
SEB verkar vara en bra bank. Saknar den smidiga kreditform som Nordea hade, att man har typ ett bygglån och bara betalar ränta på de pengar man använder. På SEB måste man låna minst 50 000 även om man inte behöver använda allt på en gång. Däremot hade SEB bättre ränta... Suck! Vi får bestämma oss i helgen!

Ica också ja.. Det är ju helt ointressant. Jag köpte torsk och lax som jag tänkte göra fiskburgare av ikväll. Har aldrig gjort det förut men färdiga är ju supergoda och hemgjorda borde ju aldrig kunna bli sämre!

Gjorde en fab Kycklingsallad till lunch idag. Grillad kyckling, isbergssallad, röd paprika, tomater, rödlök och mozzarella. Balsamico och ceasardressing! Mums!

Tjugoandra mars tjugohundraelva

Åååh vilken tråkig dag som ändå har varit sååå bra!
Jag blev färdig med tentan kvart över nio imorse. Ibland ska man inte klaga när Ossian vaknar tidigt. Halv sex hoppade han upp och välte klockradion precis som varje morgon.
Sååå skönt att ha blivit klar och det betydde ju att hela dagen fick spenderas med min underbara unge! Det låter ju onekligen som att hela min dag varit fantastisk. Men det har den inte!

Pether gick ut och tvättade bilen när jag och Ossian promenerade runt mellan grannarna. Ossian ramlade ungefär 50 gånger och mitt hjärta stannade lika många. Tänk! När Pether ramlar skrattar jag ju bara!? ;) När Pether kom in frågade han mig om jah hade backat på något med bilen! Va?! Jag?! Som om det skulle hända (Det har det absolut gjort. Fråga Pether om den gången jag två gånger på raken backade in i stenmuren utanför garaget! Men den här gången hade det inte hänt.)
Iallafall så var det flera repor bakom bakdäcket. SUCK! Och hur fan har dom hamnat där?! Ringde försäkringsbolaget och fick veta att självrisken är på... 7500!!!!! Så jävla störigt! Det positiva var att vi var på väg till Nordea för att eventuellt flytta över huslånet dit och fick ett skitbra förslag! Imorgon ska vi till SEB och se vad de kan ge oss. Sjukt skönt om vi skulle kunna sänka månadskostnaden och kanske kunna göra lite roligare saker för pengarna!


Ossian i våroutfit!


Bra möter dåligt

BRA

Solen skiner ute, ingen föreläsning!!

DÅLIGT

Det här är det jag ska göra idag förutom att titta ut genom fönstret och längta ut!


Tröttma

Tänk att den sjuka tröttheten kan finnas kvar fastän det snart är två år sen jag blev gravid. Varför går den inte över?!

Idag har jag skrivit nästan hela fråga 2 på första tentan. Känns sjukt skönt att vara i fas igen och jag skulle vilja hinna läsa boken till torsdagens föreläsning i tid för en gångs skull. När klockan var halv ett och vi hade ätit lunch blev jag helt sinnessjukt trött och fick ingenting gjort! Pether blev lite ställd av min plötsliga tröttma och var inte alls taggad på att gå ner i tvättstugan och foga. Jag förstår honom absolut. Foga känns som att man behöver lite förberedelse inför. Iallafall mental.

Resten av dagen har sett ut ungefär som vanligt. Vi har sjungit imse vimse spindel ungefär 3000 gånger. Framför allt vid matbordet ska den sjungas. Ossian pratar ju inte så mycket än men "spola spindeln bort" rörelserna klarar han galant och det är ett säkert tecken på att det bara är att harkla sig och sätta igång!

Bjuder på ett kort från middagen igår när Ossian är mitt uppe i den lyckligaste spindeldansen!!

Önskelista

Nästa vecka fyller min babe 38 år! Veckan efter fyller jag 27! Det är ju helt sinnessjukt. Jag som inte är en dag äldre än 19 egentligen... ;)

Presenter till varandra är redan kirrade. Vi köper en Weber, 57 cm, till oss. Grattis och ät ihjäl er på grillat kött och bea hela sommaren. We will!!
Men alla ni generösa där ute. Vet ni vad jag vill ha egentligen?!
Självklart skor, väskor, kläder, en PT etc etc etc men nu när jag ska vara en seriös vuxen har jag fått ytterligare en önskan!


Vägning 1

-0.8 kilo! Det är minus iallafall, även om jag vill gå ner tio kilo på en vecka!
Idag skolkar jag från seminariet och sitter hemma och pluggar. Har läst klart boken nu och ska börja på tentafråga nummer 2! Är galet pigg, kan bero på att jag somnade 21.40 igår. Stackars min sambo som kom och skulle lägga sig tidigt 22.10 och vände i dörren när jag redan sov! ;)


Jag?! Kanske inte så länge till!
Bild från www.the-scientist.com

Yesterday

Helt sjukt god, ful och basic middag hemma hos oss igår. Älskar risotto och vi äter det ganska ofta. Igår lyxade vi och hade hemgjord kycklingfond i. Sjukt gott! Tänk att jag är 26, mamma, husägare, sambo, förlovad och gör egen fond. Haha! Det låter som ett skämt. Men det är ett rätt kul skämt iallafall.
I vår smarriga risotto hade vi

3 scharlottenlökar
3 dl risottoris
ca 8 dl kycklingbuljong
2-3 dl vitt vin
kantareller
sparris
parmesanost


Fräs riset, kantarellerna och finhackad scharlottenlök i olja.
Koka upp buljongen med vinet och häll i lite i taget på riset. Rör ofta och häll på mer vätska när det kokat in.
Koka sparrisen och dela i mindre bitar. Rör ner i risotton när riset är färdigkokt.
Rör ner sjukt mycket parmesanost innan serveringen och toppa med ännu mer på tallriken.


Happy sunday! :)

Que?

Ser nu att slutet av mitt förra inlägg är borta. Haha! Just ett snyggt avslut.

Jag sitter och lyssnar på när Ossian försöker sova, som så många gånger varje dag. Det verkar däremot inte funka så vi får nog ta en sväng med vagnen. Inte mig emot! Solen skiner och det är jätteskönt ute men hade han somnat inne hade jag kunnat sitta ifred på altanen med min skolbok. Jag har så dålig timing. Klar med första tentafrågan idag och har seminarium imorgon på en bok jag inte ens börjat på. Skärpning!

För övrigt så har jag bakat ett nytt bröd idag som står på svalning i köket. Luktar sjukt gott och jag hoppas att det finns lite kvar på lördag då mamma och pappa kommer hit! <3

Här kommer bilden från vår morgon som skulle fått avsluta det förra inlägget. Ossian som leker lugnt och sansat på morgonen med en mamma i soffan som inte är alltför pigg! :)

Godmorgon!

Idag måste väl ändå tentan kunna bli klar! Trots fint väder.
Det var min tur att gå upp imorse. Fem i sex vaknade han, det finaste jag har, och ville gå upp. Jajamen, glatt studsade jag ur sängen och ställde mig och satte en deg. Inte. Känner ni ironin? Men han vaknade fem i sex. Det var sant. Någonting som också var sant var att fjärrkontrollen inte funkade utan jag blev tvungen att titta på Dora utforskaren. Ossian tyckte iofs att det var skitkul. Jag börjar seriöst undra hur jag ska orka med att kolla på bolibompa varje kväll.

Först, innan tentan ens kan bli påtänkt så ska vi på promenad. Sen ska vi till ica och handla middag och hämta tidningen. När man bor såhär långt ute i ingenstans som jag gör så får man nämligen inte DN på söndagarna. Varför? För att Katrineholmskuriren, alla Katrineholmsbors bibel, inte kommer på söndagar så då får inte vi vår tidning heller.
Tänkte bjuda på vår matlista för nästa vecka också! Så ni har koll på oss!
Måndag
Italienska kotletter
Tisdag
Teriyakyckling med vitaminkicksallad (Lagalätt nummer 1, 2011)
Onsdag
Fiskburgare med sallad och avokadodressing
Torsdag
Auberginegratäng (Buffétidningen, nummer 3, 2011)
Fredag
Jag ska hem till Emelie och Pether och Ossian kommer förmodligen dricka bea eller nåt. Smarrigt!
Lördag
Lammchili. KÖP VÄRLDENS BÄSTA KOKBOK!!!
Söndag
Kyckling med curryris

Happy lördag!!

Vicken lördag!
Rödvin, datorn och körslaget!

Årets körslaget innehåller ju både nutid och dåtid.
Katrineholm är med och tävlar-här bor jag ju nu.
Hälsingland är ju också med där min mamma kommer från och med Andreas Johnsson som är helt sjukt skitbra!
Stor chans att jag dumpar nutid för dåtid för det är ju ändå rötterna som är viktigast!
Vad gör ni ikväll?
KRAM!


OBS! Notera nagellacket! Kanske till och med har rakat benen idag. Kanske!!

Kalasdax!

Idag bär det av till Tomas som har fyllt 35!!!
Grattis!!


Fredagslyx!

Vi kände verkligen att vi förtjänade lite lyxmat igår, efter fem hela dagar utan godis och fika. Tänk vad vi är sockerberoende!! När jag var liten fick man godis på lördagar, inte oftare och jag sparade skitofta mitt godis så jag hade en stor godishög i garderoben, till min storebrors både frustration och lycka!

När jag blev äldre kunde jag spara mina pengar istället för att köpa godis. Jag vet att jag köpte min första stereo för 700 kronor som jag sparat ihop från veckopengen på 25 kronor. En med cd spelare och en Ace of Base skiva. Min första cd!

Vi gjorde en jättegod räkrätt igår. 4 portioner och 390 kcal per portion men det var inte 4 portioner, kanske tre. Vi blev jättemätta och det finns lite kvar till lunch om man lägger till en påse nudlar. Receptet kommer från LagaLätt, nummer 2, 2011.

Räkor i het sås

1 kg räkor med skal
2 scharlottenlökar
1 grön paprika
1/2 röd paprika
2 stjälkar selleri
2 msk tomatpuré
1/2 tsk tabasco
1 tsk worcestersås
2 dl mellan/vispgrädde
1 lime
Smör till stekning
Salt och svartpeppar

Skala räkorna. Skala och hacka löken. Skär paprika och selleri i jämnstora bitar. Inte för stora.
Hetta upp en stekpanna och bryn grönsakerna några minuter i smöret.
Tillsätt tomatpurén, tabascon, worcestersåsen, grädden och pressa i saften från en halv lime.
Krydda med salt och peppar.
Lägg i räkorna precis före servering.
Servera med limeklyftor och baguette.
Sjuuuuuukt sjuuuuukt gott!!!
Kändes däremot lite skumt att bara äta räkröra och bröd. Vi bestämde att det här borde vara en perfekt förrätt/tilltugg upplagt i endivesalladsblad. Det ska vi testa nästa gång! Någon som vill komma på middag? ;)


Tadaa

Letade fram ett foto från tiden för tentan. Det här är kortet är taget den 18 januari 2010, dagen efter tentan som jag aldrig skrev, mindre än en månad kvar till Ossian föddes!

Känns rätt logiskt att jag inte orkade skriva tenta. puh!

Todays mission

Lyckades med en del iallafall. Ossian fick sova en efterlängtad timme på förmiddagen och då fick jag till halva första frågan. Skulle ju vara fan om inte den andra halvan kan bli klar imorgon också. Känner verkligen att jag pluggat för lite den här kursen och hängt för mycket med Wiffi, hur man nu kan hänga för mycket med sitt barn. Mitt finaste lilla söta barn! <3
Jag har mailat studievägledaren också. När jag skulle skriva min första psykologitenta var jag ju tokgravid och kunde varken plugga eller sitta still tillräckligt länge för att skriva en tenta! Det suger ju att jag skjutit upp den så länge men nu i juni måste jag verkligen göra den om jag ska ha behörighet till fortsättningskurserna i psykologi. Så sjukt klantigt och skitstörigt!
Vad skulle jag mer göra idag..? Tvätten! Just d! Jag försökte verkligen, i really did. Men det gick sådär....
My work here is done

Koma

Är fortfarande helt proppmätt sen lunchen! Vi åt godaste resterna från igår! Perfekt recept för 4 personer... eller 4 portioner + 3 barnportioner. Massa mat, och sjukt gott!
Kikärts och köttfärsgratäng. Sjukt gott med bara en god sallad till! Tips tips!
Orkar inte skriva receptet. Kanske senare, annars får ni höra av er om ni vill laga den!
Nu.. Kaffe!

Min lilla sjukling! <3

Finaste lilla korven är lite sjuk idag. Blek, ledsen och kramig.
Nu sover han (tror jag) efter en flaska välling och jag sitter i rummet bredvid och lyssnar efter tecken på att han fejksover. Händer alltför ofta! Igår försökte jag gå ut från hans rum tre gånger för jag var så säker på att han sov. Så fort jag närmade mig dörren slår han upp sina stora bruna ögon och ler jättestort! Bara att börja om igen... :)


På dagens agenda står att maila studievägledaren om mitt ångestval inför termin tre, gå till ica och handla, börja på och förhoppningsvis skriva klart tentafråga 1 och kirra tvätten.
Tentafrågan handlar om kulturkrockar och jag fick ju ett fantastiskt uppslag av läraren! Att skriva om min flytt från Sthlm till Julita. Kulturkrock om något!!! Nu är jag ju helt (inte) acklimatiserad och har ett objektivt (inte) perspektiv på tillvaron här.


Dagens höjdpunkt var som alla fredagar DN´s bostadsbilaga! Min dröm är att vinna massa pengar och kunna köpa ett hus närmre Stockholm!! Åh jag vill verkligen!!!!
Vårt sommarställe i Sthlms skärgård. Hit skulle vi kunna flytta! ;)
Bild från före färgbildernas tid!

21.09!!

Jag som har gått och längtat till klockan 20 ikväll hela dagen och varit fullt bestämd med att jag ska gå och lägga mig då! Det blev tydligen inte så. När jag kom hem från skolan hade Ossian precis somnat, klockan 16! Var ju bara att börja räkna med då att det skulle bli en senare kväll och mycket riktigt. Jag gick och la honom vid halv nio och han somnade inte förrän säkert tio i. Suck. Det värsta är att han ändå brukar vakna samma tid, halv sex. Alldeles för tidigt, både för föräldrar och barn! ;)

Vi gick ner till ICA efter middagen, jag och Ossian, och hämtade våra nya böcker. Jag fick två skolböcker (yeeey...) och Ossian fick tre böcker. Älvserien är en favorit! Är så glad över att vi fick en av dom böckerna i present av min kompis Pias dotter. Barn är ju fina! Pias åttaåring tänker ju inte ett dugg på att Ossian är kille och inte "ska" ha rosa, glittriga böcker. Han fick den, och han älskar den! Vi har redan hunnit läsa den nya älvboken flera gånger och den verkar gå hem den också. Tänk vad vi hade missat utan Linnéa!
Bästa boken om favoritsången!

"Blogg (8)"

Har haft heldag i skolan idag, mer om det en annan gång för det var inte hysteriskt rolig information på eftermiddagen. Har haft heldag idag iallafall. I H-huset. H-huset står för helveteshuset om jag skulle gissa. I H-huset har man oftast inget internet. Alltså har jag varit nollställd hela dagen! Tur att jag har min fina Iphone så jag iallafall har någon koppling till omvärlden.
Det är alltid samma sak när jag kommer hem. Bloggarna! Måste läsa bloggarna! Det är som ett gift! Jag kan inte göra någonting förrän den där siffran försvinner. 8...7....6... Det är en lättnad för varje läst inlägg. Ibland behöver jag inte ens läsa noga, bara siffran försvinner!!
Idag var siffran åtta. Nu finns den inte mer. Och jag ska laga mat.

Free your mind

Ny maträtt ikväll. Kul, men det mesta som jag provar för första gången vill jag förbättra. Det här var inget undantag. Men för er kör jag originalreceptet!
Toscansk bönsoppa

1 finhackad gul lök
4 tunt skivade vitlöksklyftor
100 gram rökt skinka i små tärningar
3 hackade plommontomater
1 liten röd finhackad chili
3 grovhackade selleristjälkar
2 burkar borlottibönor
8 dl vatten
2 msk grönsaksfond
Rosmarin, Salt & Peppar
Olivolja
Fräs vitlök, lök, chili och selleri i olja.
Tillsätt rosmarin och skinka och låt fräsa någon minut.
Tillsätt tomater, bönor, vatten och fond och låt allt koka på svag värme i ca 20 minuter.
Salta och peppra.
Ringla över olivolja före serveringen.
Vi åt vår soppa med vitlöksbröd. Pressa en vitlöksklyfta i lite olivolja och låt dra en stund.
Pensla på brödet och grilla högt upp i ugnen på 250 grader till brödet fått fin färg.
Till nästa gång ska jag ha mindre selleri och kanske lite mindre chili också.
Lite mindre vatten och istället ha i spadet från bönorna.
Ossian gillade soppan ända tills han fick en bit selleri i munnen, det var tydligen inte alls okej att äta. Han åt en halv baguette, orostad, och sen åt han upp mitt vitlöksbröd. Duktiga unge!
Jag tror verkligen att man ska prova att ge sina barn det mesta. Ossian älskar ju tillexempel potatisgratäng med massa vitlök och lammchili som till och med jag tycker är rätt stark! Mat som inte smakar så mycket går inte hem hos vår son. Man vet ju liksom inte vad ens barn gillar, dom vet ju inte ens det själva, förrän man har låtit dom prova. Det värsta som kan hända är ju egentligen att de inte gillar maten och får äta gröt eller välling istället. En kväll. Det är ju rätt ok när man tänker efter... :)

Fynd!!!

Idag åkte vi till Factory i Vingåker, en klar fördel med att bo på landet!! Factory, Iittala outlet, Scorettoutlet och Kavatoutlet! Allt inom rimliga avstånd. Åkte för att köpa present till morgondagens födelsedag och som vanligt köper man ju mer än det man ska ha. Nästan alltid köper jag till Ossian. Det är ju lätt det roligaste och helt ärligt är det ju han som behöver mest saker. Visst att jag också växer ur mina kläder men till skillnad från Ossian så har jag ambitionen att växa i dom igen! ;)
Idag, helt sjukt, så köpte jag ingenting till Ossian!! Däremot köpte jag fina skinnhandskar och fiiiin plånbok till mig!
Nu kan jag äntligen slänga/ge till Ossian den trasiga, slitna plånboken som jag köpte på vår semester i Halmstad för ungefär fem år sedan!!!


Handskar 199:-
Plånbok 199:-

Dagens...

...outfit! Ja inte min förstås! Den här bloggen handlar ju inte om mig i första hand. Wiffis outfit förstås!
Från topp till tå:
Mössa: Lindex, förra våren. 39:-
Jeansskjorta: H&M, i panik när jag glömt extrakläder hemma och Ossian ätit lunch. 30:-
Vindfleece: Polarn o pyret, rea i vintras. 200:-
Jeans: H&M, 149:-
Skor: Kavat, outletpris 310:-
Vantar: Polarn o pyret, 45:-
Napphållare: Elodie Details, 99:- på babyproffsen

En vanlig onsdagsmorgon hemma hos oss

1,3 kilo äpplen
1,5 dl vatten
0,5 dl socker
koka ihop, koka utan lock sista tiden om det är för blött.
koka gröt!
ÄT!

Dag två (bara?!)

Gott och blandat, snickers, kanelbullar, popcorn.... i want it all! Men det fick jag inte!
Frukosten varierade jag så smart till två kokta ägg på en macka, två kokta ägg som var perfekta för att ha i äggkopp och mindre perfekta att ha på macka. Finns många fördelar med att handla ägg på en gård, en nackdel och det är att man aldrig vet hur färska de är och alltså inte hur länge de ska koka. Men stekta funkar alltid!!
Ossian fick välling vid sex och fruktsallad när vi åt frukost. He liked it alot!
Var i skolan idag också och glömde frukt! Skitdumt och jag blir så jävla hungrig när jag inte äter frukt på förmiddagen så en halv burk soldatens slank ner när jag kom hem! Soppa är ju såååå gott! Ärtsoppa eller Felix Gulaschsoppa är mina favoriter!
Middagen knäckte ju såklart, ibland lyckas man verkligen!!
Nudelwok med rostade grönsaker och kyckling (4 portioner, ca 500 kcal/portion)
LagaLätt nummer 1, 2011.

Skriver som jag gjorde det, kanske inte exakt som originalreceptet men nära!!

3 paprikor, röda och gula
1 zuccini
2 rödlökar
1 paket woknudlar, såna som man gör i pannan.
1 vitlöksklyfta
2 msk riven ingefära
3 msk kikkomansoja
1 msk vitvinsvinäger
2 msk sesamfrön
2 kycklingfiléer
1 påse ruccola, 80 gram
olja
salt & peppar

Lime och cashewnötter till serveringen

Sätt ugnen på 250 grader
Blanda riven vitlök, ingefära, sesamfrön, soja och vinäger.
Klyfta rödlöken och paprikorna och skiva zuccinin. Lägg i en ugnsform med bakplåtspapper och ringla olja över grönsakerna och salta. Rosta i ugnen i ca 20 minuter tills de får fin färg.
Strimla kycklingen och stek i olja. Häll över sojablandningen och 3-4 dl vatten och nudlarna lagom tills att grönsakerna i ugnen är klara.
Blanda nudlarna och grönsakerna och blanda ner ruccolan. Salta och peppra om det behövs.

Riktigt riktigt gott men nästa gång jag gör det här ska jag ha chili i woken också.






Helgens tips!

Förutom massa godis åt vi faktiskt mat i helgen också, belive it or not!
I fredags när Anna kom gjorde jag en brieostpaj med mango chutney. Sådär tyckte jag, god tyckte resten. Vi hade grannen Erik här också, nyklippt och tillfixad! Fancy pants!
Pajskal med solroskärnor i var en hit! Fyllningen med brieost, mango chutney, äggstanning och mer brieost var lite för brieostig för min smak. God men den smakade för mycket. Hur det nu är möjligt. Till pajen hade vi ruccola, oliver, kyckling och balsamvinäger. Yummie!
Sen somnade ju jag i soffan vid nio... Snarkade gjorde jag också säger Pether. Jag förnekar allt!
I lördags gjorde vi en goood sallad till lunch på kycklingresterna, samma som jag åt till lunch igår och visst har jag redan berättat om den? God var den iallafall och jag funderar på en repris till matlådan på torsdag när skolan bjuder på heldag (SUCK!!!).
I lördags gjorde vi fläskfilé. Brynte den i stekpannan först, sen snittade vi den i centimetertjocka skivor och fyllde med mozzarella och pepparsalami! Gud vad gott! In i ugnen tillsammans med potatisklyftor och så åt vi Lohmanders café de paris sås. Det enda som var sådär var såsen. Lohmanders bea är ju hur god som helst och den här smakade typ likadant. Då är Rydbergs godare, med grillad kyckling! Gud vad gott!
Jaha, det kanske hörs att vi kör på med lågkaloridieten. Dag två idag och min mat dyker nog upp ikväll. Kycklingwok med grillade grönsaker ikväll, kan det bli annat än fab?!

Mitt bidrag till debatten

Insändare i DN imorse:
"Den 8 mars var det kvinnodagen och lika regelbundet som en pendel kommer kraven på jämn (50/50) könsfördelning i bolagsstyrelser, på välbetalda vd-poster och så vidare. Men på kvinnodagen hörs aldrig krav på fler kvinnliga snickare, murare, rörmokare. sotare eller sopåkare. Det ger mig ett intryck av att det är kvinnorna själva som ser till att vissa yrken är och förblir mansdominerade".

Stellan Åberg, Stockholm.

Alltså... Kan det sägas på ett annat sätt? Kvinnors eviga klagan på att vi är så orättvist behandlade, att vi inte får tjänster vi förtjänar på grund av vårt kön etc. Varför är det bara könsdiskriminering när det handlar om de stora, välbetalda tjänsterna? Var är diskussionen om fler manliga sjuksköterskor (feminint ord. skötare? Vad är skillnaden?), förskollärare (neutralt ord) och barnmorskor? Typiska kvinnoyrken! Här kan väl männen få komma in och ta över? Ge alla vårdtjänster till hälften män oavsett kompetens så att vi får någon rättvisa i vårt land! När kvinnor är beredda att lämna över hälften av sina typiska sysslor till sina män så kanske debatten kan bli rättvis. Att bara kräva hälften av allt mansdominerat men till exempel vägra sin kille att ta majoriteten av föräldraledigheten är ju inte ens värt att kommentera. Men jag gör det ändå.
Fler gånger än jag kan minnas har andra kvinnor frågat mig hur jag står ut med att vara borta från mitt barn så mycket som jag är. Ossians pappa tog över föräldraledigheten när Ossian var 6 månader och jag började skolan igen. Fruktansvärt jobbigt för mig, inte ens i närheten av hur jobbigt det var för Pether att gå tillbaka till jobbet när Ossian var 2,5 vecka! Vi är föräldrar till vårt barn, jag har ingen ensamrätt på Ossian bara för att han vuxit i min kropp. För många kvinnor är det också helt ofattbart att det är Ossians pappa som är hemma nu. "Vem har ditt barn? Går han redan på förskola?" är helt vanliga frågor för en mamma med ett barn på 8(!!) månader om hon väljer att inte vara hemma. Det finns inte ens att Pether är hemma, det vanligaste är att man tror att min mamma är hemma med Ossian. SJUKT!!! Och det här är bara frågor från andra kvinnor! Männen som är lika rationella som vanligt inser ju förstås direkt att det är barnets pappa som är hemma.
Jag ska nog inte lägga ner mer tid på det här, jag bli sjukt irriterad. Jag ska åka till högskolan istället. Skaffa mig en utbildning och få den tjänst jag förtjänar. Inte bli inkvoterad för att jag är kvinna utan för att jag tar ansvar för mitt liv.

Första dagen

Ja nu är snart första dagen på vårt sexveckorsprojekt avklarad. Jag hoppas verkligen att det kommer funka nu för att ge upp cola, godis, fika och bea ska man väl leda till en skitbra belöning?!
Frukost blev två vispade, stekta ägg. Slängde på en skiva rökt skinka precis innan den blev klar också. Gott men jag börjar tröttna på stekta ägg till frukost. Tips mottages tacksamt!!
Lunch blev sallad som var kvar från lördagens lunch. Sjukt god sallad med tomater, oliver, kyckling, rökt fläsk, rödlök och mozzarella. Låter kanske inte så nyttigt men hallå? Allt handlar ju om mängden! Mest grönsaker, mindre gott. Balsamvinäger och godaste dressingen på. Gud vad gott!
Middagen då... Den var inte så jättegod. Pether och Ossian åt som vanligt men det räknas liksom inte riktigt. Jag blev äcklad efter halva paprikan och åt morötter istället. Haha! Vad sägs om att dricka bea och äta pommes istället som jag egentligen vill! Men jag vill ju bli smal igen också... Tänk att jag hade jeans i strl 26 ett tag när jag och Pether precis träffats. Dammit. Det är ju ingenting!!
Jag gjorde iallafall en köttfärsröra på köttfärs, gul lök, röd lök, vitlök, rivna morötter, timjan, kalvfond, krossade tomater och chilisås. Salt och peppar såklart. Lät den koka ihop ganska länge så den inte var så lös.
Stora paprikor!! Skär av en bit i botten ifall de inte står stadigt och skär av toppen och skölj ut alla grejer inuti. Jag fyllde våra med salladskål, lite hackad paprika från locken, köttfärsröran och toppade med riven parmesan.
Paprikor med salladskål. En liten till skrutten och stooora till oss!
Gratinera i 200 grader i kanske 15 min. Beror ju på om man vill ha mjuk eller hård paprika :)
KLART!

Anledning till frånvaro


Matsedel vecka 11

Har suttit och skrivit matlista för nästa vecka. Det är vårt stående söndagsnöje. Eller nöje och nöje.. Ett nödvändigt ont. Oftast tycker jag att det är rätt kul men ibland blir jag riktigt irriterad på Pether för att han aldrig bestämmer. Han kan ju försöka iallafall även om vi båda två vet att han aldrig skulle få det.
Vi försöker äta fisk minst två gånger i veckan. Nästa vecka blev det inte så men det blev räkor en dag istället. Fisk, skaldjur. Vad spelar det för roll egentligen?
Nästa vecka känns lite sådär. Mest för att det är lågkalorimat vilket suger och är skittråkigt men också för att jag faktiskt inte har lagat någonting av det vi ska äta förut. Det finns liksom ingenting att gå och vara sugen på för jag vet ju inte hur det ska smaka. Däremot tror jag att det är skitbra att prova nya recept och maträtter. Idag tillexempel gjorde jag en ny rätt. I fredags också! Brukar ni göra det? Prova nya rätter?
Tänkte bjuda på vår matlista för veckan som kommer. Kanske någon kan bli inspirerad? =)
Måndag: Fylld paprika
Har inte riktigt bestämt vad den ska fyllas med men typ köttfärs, morötter och vitkål tror jag..
Tisdag: Nudelwok med kyckling
Det har jag ju såklart lagat förut men inte just den här..
Onsdag: Toskansk bönsoppa
Torsdag: Köttfärs och kikärtsgratäng
Fredag: Räkor i het sås
Lördag: Grönsaksrisotto och kycklingfilé
Har inte bestämt vilka grönsaker men typ... champinjoner, sparris, körsbärstomater, spenat... Kanske inte tillsammans iofs.
Söndag: Torsk med purjostuvning
Tisdag-fredag + söndagsrecepten kommer från tidningen laga lätt. Bästa mattidningen! Nummer 1 och 2 2011 och 12 2010.
Lycka till!

Parmesanfisk och vattendjur

Yummie vilken skitgod middag vi åt idag!
Parmesanpanerade torskfiléer med potatis, dillphiladelphia och sjukt god sallad!
Receptet orkar jag inte lägga upp, det får ni kolla själva, här!
Ossian var inte överförtjust så han fick klara sig bra på knäckemackor och smörgåskex. Han har dessutom fått för sig att det är alldeles omöjligt och sjukt tråkigt att dricka vatten ur pipmuggen. Kul för honom, mindre kul för trägolvet under hans stol som förmodligen kommer bli vattenskadat snart.
För att spä på vattenintresset fick Ossian ett välbehövligt bad efter middagen. Både barn, mamma och definitivt badrum var riktigt blöta innan han fick lyftas ur baljan, inte frivilligt. Ossians favoritsysselsättning i badet är att simulera tsunamis, stormar, orkaner eller vad som helst sålänge det blir riktigt blött!! Jag ser det som ett tecken på att han kommer att bli typ naturforskare. Töntigt men smart.

En bloggpaus upphör!

Visst har ni längtat?! ;)
Har haft finbesök av min kompis Anna i helgen men jag har en känsla av att det mest är Ossian som får besök nuförtiden. Speciellt när det är hans gudmor som kommer, vilket Anna är. Den bästa!
Vi hade inte setts på ett halvår! Det är ju sjukt mycket! Inte sen den något legendariske kvällen på Gröna Lund då de fick stänga portarna av trycket till Hoffmaestros spelning. Men vi kom in...! Tacka fan för det förresten för Anna har ju halft hånglat ihjäl sig med lillebror Hoffmaestro! SÅ! Nu fick jag med det också! ;)
Iallafall, om man träffar någon man inte setts på ett halvår så är det helt okej att ta en paus på ett par dagar. Vilket jag då tydligen gjorde. Under pausen har vi hunnit gå på en promenad. Ja, bara en! Ätit godis, ungefär 1,1 kilo för vi har nog 100 gram kvar tills i kväll. Ätit sinnessjukt mycket mat. Jag kommer vara mätt i flera veckor! Just det är faktiskt rätt bra. Imorgon ska jag och Pether påbörja operation tillkammning och sikta på minus sex kilo på sex veckor. Ah visst lycka till typ men jag tror att vi kommer klara oss rätt bra när vi gör det tillsammans.
Vi avslutar operation svullning med parmesantorsk, dillphiladelphia och kokt potatis ikväll. Förmodligen kommer vi spräcka chipspåsen som står oöppnad på diskbänken och lätt trycka i oss det här hektot lösgodis som blev över från i helgen. Och förstås - Recept från helgens delights kommer ju komma upp senare!
KRAM!
Gudfar Tomas i bakgrunden

En dagens

Man skulle kunna kalla mig bäst på att laga potatis och purjolökssoppa. Iallafall om du frågar mig. Det är så sjukt gott!! Säkert lika billigt som blodpudding också.
Du behöver:
En purjolök
En gul lök
4-5 potatisar, gärna mjöliga
Grönsaksfond
Någon sorts grädde
salt & peppar
smör eller olja att steka i

Hacka den gula löken och skiva purjolöken. Eller skiva den gula också om du inte orkar hacka. Slappt om du inte orkar.
Fräs i smör eller olja till löken blir mjuk, den ska inte få färg! Viktigt!
Skala och skär potatisen i mindre bitar, enbart för att det ska gå fortare med kokningen. Vi är alltid skithungriga när vi ska laga mat. Eller.. När JAG ska laga mat heter det. VI är alltid skithungriga när JAG ska laga mat.
Iallafall..
Låt potatisen fräsa med i kastrullen ett tag. Häll sedan på vatten så att det precis täcker och häll i fonden. 1,5 msk borde bli ganska lagom.
Låt koka tills potatisen är mjuk, det går rätt fort. Om du inte har en liten unge som ska äta soppan så kan du hälla i extra salt. Peppar kan du också hälla i, det kan du göra även om det är barn som ska äta.
Ta bort kastrullen från värmen och mixa soppan slät. Den ska vara helt slät, inga bitar i. Usch! Vill man ha en tuggig soppa kan man knapersteka lite bacon och toppa med. Sjukt gott! Det gjorde inte vi idag.
När soppan är slät kan du hälla i lite grädde, kanske en deciliter. Mer om du vill det, mindre om du vill det. Mjölk om du vill det men det är inte lika gott som vispgrädde. Matlagningsgrädde funkar också.
KLART!
Vi har pimpat våra skålar med flingsalt. Smarrigt!
Servera med bröd eller ta tillfället i akt och ät pannkakor efteråt. Eller semlor. Eller våfflor. Vi åt våfflor.
Ossian åt inte våfflor. Han frossade. Svullade kan man också säga. Besatt! Mest av grädden.
Gillar man grädde så mycket som min son gör så måste man få slicka skålen.
Och gillar man inte vispgrädde med vaniljsocker i, då hade man nog inte varit ett barn från min kropp.

Bullmorsan

Hemgjorda semlor! Smarrigt fika igår till oss och familjen Tovered! <3
Ossian och Thyra fick dela på en utan fyllning, det verkade helt ok för dom det också.
Idag började min nya kurs kommunikation. Tror säkert det blir bra men hemtentainlämning varannan vecka känns... sådär. Jag vill ju vara ledig! Får se det positivt ändå. Efter kommunikationen är det Hälsa i sex veckor, sen sommarlov!!! Eller... mammaledighet med min fina!! Ska bli så mysigt och så skönt att äntligen få vara mamma på heltid igen! Tänk att jag började skolan igen när Ossian bara var 6 månader!!
Pytteliten och dreglig! <3

tentor, check!

Puh, nu får jag äntligen andas! Hektiskt dag! Men mycket trevlig! :)
Har varit i Eskilstuna och lämnat in tentorna, nu finns det ingen återvändo! Usch, jag tycker alltid att det är så ångestladdat att lämna ifrån mig något sånt här. Tänk om jag har missat att referera någonstans eller om jag har fattat hela uppgiften fel!! Men det har jag inte. Förstås.
Ossian fick hänga med och kolla var det är jag hänger någonstans när jag inte är hemma med honom. Hoppas han fattar att det är viktigt med en utbildning men helst på en annan skola. Inte MDH i Eskilstuna..
Här spanar Ossian in några killar som sitter i ett grupprum. Diskret, precis som sin mamma!
Såklart blev det en runda på stan också. Vantar som var för stora inhandlades, vilket börjar bli vårt signum. Tur att Thyra är lite äldre så dessa vantar fick (också) flytta hem till henne.
Pyret fick en guldbody. Jag gillar att pyret ska komma, så jag har någon att handla bebiskläder till!
Pyret fick ett par vintertossor också.
Ossian fick ett par jeans också men dom orkar jag inte gå och fota. Ljusa, fina vårjeans så nu måste det bli vår!!!!
När vi kom hem åt vi en snabblunch, makaroner och färdiga köttbullar! Jag och Pether var saliga!! Det har inte vi ätit på över ett år! Vi köpte hem massa färdiga köttbullar att ha i frysen tills när vi skulle komma hem med en liten nyfödd. Skitskönt förvisso men det var en liten nyfödd som fick sjukt ont i magen av färdiga köttbullar. Mindre skönt.
Efter lunch gick vi en promenad med Tomas, Veronica och Thyra. Och Troja förstås. Blåsigt, kallt och jätteskönt! De följde med hem till oss och fikade efteråt och Ossian och Thyra lekte med både skratt och tårar som följd. Våra fina ungar! <3
Ossian tokdäckade i soffan vid halv sex när de hade gått hem och så fick det bli. Vad mer kan man begära när han bara hade sovit 20 minuter på hela dagen? Jag får väl också gå och sova snart så jag orkar upp med honom imorgon. Tidigt förmodligen...

Dagen i bilder

Bröd. Jag har bakat bröd!
Det blev.. sådär. Rätt ok för att vara första gången och med ett ganska... obeskrivande...recept! (mamma!!) Stod inga jästider, jäsa en gång eller två? grädda en i taget eller båda? Vi körde på en jäsning och båda bröden samtidigt. Dom blev lite kompakta, men goooda!! :)
Fika, förstås! Älskar semlor! Och semmeldagen allra mest! Fick en till semla på kvällen hemma hos Tomas, Veronica, Thyra och Gunder! ;)
Inspiration. Helt sjukt!!
Flummiga semmelbullar men semmelbullar it is!
Dagens middag, sjukt mörk bild ser jag nu. Potatisgratäng, biff och sallad med rödlök och balsamvinäger!
Hyllningen till semmeldagen/kvinnodagen eller som Morgonpasset uttryckte sig :Fittisdagen!!
Tadaa!! En man som gör sallad! Och han har diskat nu ikväll! Så bra jag har det! Tänk att han är föräldraledig också....!

Det bästa och det värsta

Jag ägnar mängder av tid till att buffa, klappa, vyssja och på olika sätt försöka söva mitt barn. På en dag kanske det går åt en timme, kanske mer, till att få honom att sova. Det är på morgonen för att jag vill sova lite längre. Det är på förmiddagen, på eftermiddagen och på kvällen. För att inte tala om alla gånger han vaknar på natten. Kvällen brukar gå lättast. Då ingår en flaska välling till nattningen och vem kan hålla sig vaken då? ;)
Jag klagar ganska ofta på att det tar så lång tid att söva honom, att det skulle vara så skönt om han somnade direkt eller om man kunde lämna honom själv i sängen och att han kunde somna så!
Sanningen är egentligen att jag helst av allt skulle ha honom i min säng. Jämt. Jag älskar att lukta på hans huvud när jag ska sova eller när han lägger en hand på mig för att kunna somna om på natten. Jag vill absolut inte att han ska kunna somna själv. Jag vill läsa långa sagor för honom när han blir större, jag vill kunna ligga bredvid och prata om hur dagen har varit innan han somnar. Jag vill framför allt att han har det mysigt i sin säng och i sitt rum när han ska sova. Att han längtar, precis som jag oftast gör, efter att få gå och lägga sig. Jag längtar efter Pethers famn och jag vill att Ossian ska längta efter våra.
Nu har jag nyss ägnat 20 minuter till att låta honom böka runt själv i sängen, skrika, ropa mamma och inte alls komma till ro. Efter fem minuters klappande sov han. Tryggt. För det är så jag vill att han ska få somna. Tryggt.

Gissa vad vi gör idag...?


En unge i minuten

Åååh det här kommer bli mitt nya favoritgråtprogram! Man slutar aldrig att förvånas över hur fantastiska barnmorskorna är! Jag var skiträdd för att få en dålig barnmorska när jag väntade Ossian. Jag ville ha en ung så att hon fortfarande skulle tycka att det var roligt att jobba och ingen gammal tant som hade tröttnat totalt och hade noll förståelse. Nu hade ju jag tur och fick en ung barnmorska vilket säkert lugnade mig just då men efter mötena med alla fantastiska barnmorskor på bb så skulle jag absolut inte ägna en tanke på det vid nästa graviditet. Jag tror alla barnmorskor är helt fantastiska och har de jobbat länge så vet dom ju bara ännu bättre att alla förlossningar är olika!
Så. Efter lättandet av mitt blödiga mammahjärta kanske vi kan köra på som vanligt.
Först. Blir så himla glad för alla fina ord jag får nu när jag har börjat skriva! Vad roligt det är!
Sen: Vill ni ha receptet på den grymmaste köttfärslimpan??
Idag hade vi svärmor på middag också så jag försökte laga mat och vara social samtidigt vilket ledde till lite färre kort men ni kanske vet hur en köttfärslimpa ser ut?
Ok, ingredienser...
400 gram nötfärs
1,5 dl mjölk
0,5 dl ströbröd
1 ägg
100 gram fläsk
200 gram vitkål
2 gula lökar
salt & peppar

Sätt ugnen på 150 grader.

Tärna fläsket och stek i en stekpanna tills det får fin färg. Hacka eller strimla löken och vitkålen och låt steka med tills det blir mjukt. Ställ åt sidan medan du blandar färsen.
Blanda ströbröd och mjölk i en bunke och låt svälla ca 10 minuter. Blanda i färsen och ägget och sist fläskblandningen. Häll i en limpform och ställ in i ugnen i cirka 35 minuter.
Sätt på potatis.
Det viktigaste...sås!
3 dl vatten
kalvfond
1 dl grädde
0,5-1 msk ättiksprit
soja
salt och peppar
ev. maizena

Koka ihop vatten, fond och grädde ett par minuter och smaka av med soja, salt och peppar. Red med lite maizena om du vill ha en tjockare sås.
Klart! Servera med kokt potatis, lingonsylt, broccoli och kokta morötter! GOTT!
Edit: Glömde lägga till ättiksprit i såsreceptet men nu är det gjort! :)

Godaste pajen!

Idag gjorde vi min (kanske Pethers också, definitivt Ossians) favoritpaj!! Sjukt god!
Pajskal:
2,5 dl mjöl
100 g smör
2 msk vatten

Blanda smör och mjöl, i en matberedare går det jättefort.
Häll i vattnet och blanda lite till.
Tryck ut degen i en form eller kavla ut den och lägg över i formen.
Pajskalet ska stå kallt i minst 30 minuter.
Jag kavlade och släppte dessutom på min besatthet i att pajskalet ska se perfekt ut. Tydligen.
Fyllning:
500 gram kycklingfilé eller en färdiggrillad kyckling
1 röd paprika
en purjolök eller 2 gula/röda lökar. Jag hade en gul och en röd för purjolöken var rutten.
2 vitlöksklyftor
200 gram champinjoner
2 tsk curry
1 msk mjöl
3 dl grädde Jag hade svårt att bestämma mig men körde på vispgrädden till slut. Bra beslut! ;)
2 bananer
Ost


Stek kycklingen eller plocka den färdiggrillade och lägg åt sidan.
Hacka paprika och skiva purjolöken/hacka löken och skiva champinjonerna.
Stek grönsakerna, tillsätt curryn.
Pudra över mjölet och blanda ordentligt.
Tillsätt grädden och koka ihop i ca 5 minuter.
Förgrädda pajskalet i 225 grader i tio minuter. Viktigt att picka skalet först. Skulle jag aldrig glömma.... ;)
Fyll skalet med kyckling först och sen röran. Skiva bananerna och lägg ovanpå. Riv eller skiva ost att toppa med.
Färdig!!
Servera med en sallad och balsamvinäger. Mums!
Ossian portion :)
Nöjd unge, nöjd mamma!
Vi ligger i soffan denna söndagskväll, pigga och glada eller nåt. Hoppas ni också har det skööönt!

Snart vår!!

Herregud vad pluggandet har gått bra idag!
Arbetslivspsykologi är verkligen intressant, tror nästan att det blir mitt val till termin 4!
Termin 4, termin 5, termin 6... När man säger så känns det som att jag snart är klar! Men det är jag ju inte..
Har varit så trött på snön så länge nu att idag gick det inte längre! Efter två skriva sidor på hemtentan gick jag ut och började skotta altanen. Tröttnade efter kanske två minuter men jag fortsatte tills allt nästan var klart! Fy fan, snacka om att jobba i motvind. Det var mest is och en skitdålig snöskyffel. Efter en stund kom Pether och Ossian från affären och lyfte stämningen. Pether lyfte snöskyffeln också så slapp jag det problemet :)
Skillnad blev det iallafall! Bäst är att jag slipper se snöhögen på bordet. (Ja, jag vet att man brukar ta in utemöblerna på vintern!!!)
Ossian kröp runt ute och hade hur kul som helst. I fleeceoverall, tunna vantar och raggsockor, direkt från åkpåsen, men han klagade inte... förrän vi skulle gå in! :)

Lövbiff deluxe!

Massage! Hur känns det egentligen? Var så sjukt länge sen jag fick massage att jag totalt hade glömt bort hur sjukt skönt det är! Idag var det skönt med inslag av skitont men så ska det väl vara antar jag. Jag gick ju dit för att jag hade ont och jag känner mig smått mörbultad nu ikväll och lär ju gå och lägga mig snart! :)

Har inte fått ett dugg gjort på hemtentan som jag iallafall hoppades skulle bli halvfärdig idag. Skyller allt på huvudvärk/axelvärk, fan med all rätt. Det är ju skitsvårt att försöka koncentrera sig på böcker och formuleringar i vanliga fall.
Gjorde iallafall rätt god mat idag med ;) Vet ju att ni egentligen bara läser för mina middagstips så here we go!
8 skivor lövbiff
En halv rödlök
Ca 50 gram rökt fläsk
Dijonsenap
Creme fraiche
Salt & peppar

Grädde
Vatten
Kalvfond
Soja
Svartvinbärsgele

Hacka rödlök och fläsk fint.
Blanda med kanske två matskedar creme fraiche och en matsked senap.
Salta och peppra.
Lägg en klick på varje lövbiff.
Rulla ihop lövbiffen och fäst med en tandpetare. Just tandpetardelen hlömde jag här så jag fick panikgöra det innan jag la dom i stekpannan.
Bryn i omgångar i en stekpanna eller stekgryta. Beror egentligen på hur mycket sås man vill ha.
Just det! Man måste sätta på potatisen också! Eller riset om man hellre vill ha det. Eller pommes.... mmm...
Vi körde kokt potatis som vi pressade. Gott!
Häll på ungefär en deciliter vatten och en matsked kalvfond. koka upp och tillsätt vispgrädde.
Här i slutet smockar man i det man vill ha i såsen. Typ gelé, soja, svartpeppar, kanske mer fond. Allt som gör det godare är bra. Vår blev...sådär. Jag hade för mycket senap i biffarna så hela såsen smakade ganska mycket senap. Inte första gången jag gör det misstaget! ;) Det GÅR ju såklart att rädda en sån tabbe också om man har sinnesnärvaro alternativt om man inte har en hungrig ettåring som hänger i benet under matlagningen. Gör såsen på dragon och lite extra creme fraiche istället för gelé. Passar mycket bra till dijon! :)
Soffläge ikväll kanske är att ta i men chipsläge är det lätt! I någon position. Hade jag inte träffat två Julitamammor på ica så hade jag lätt försökt mörka att jag köpte en godispåse idag också!
Trevlig lördagkväll!!!

Katching!

Alltså, kavatoutlet! Vilken guldgruva!! Hittade grymma doc martens liknande kängor i storlek 20, röda. Tyvärr, tyvärr var dom liite för klumpiga för att det skulle kännas helt rätt mot en ettåring som håller på att lära sig gå men... ja, lite ångest har jag idag ändå.
Det blev ett par klassiska vita läragå-skor. Likadana vi köpte förra helgen men i storlek 20 nu och de passar perfekt! Ossian kan faktiskt gå i dom! Dessutom fick vi dom direkt från fabriken. Kvinnan i kassan sa lite ursäktande att alla storlekar finns ju på lager men då är det ju ordinarie pris på dom. Jaja tänkte vi, vi ska ju ändå ha dom! Och priset...? 310 kronor!!! Det var ju värsta kapet! Vi köpte dom förra för 450! :)
Hittade ett par gummistövlar också, ofodrade Tretorn för 250. Måste ju ses som en lyckad resa!
Efteråt åkte vi och kollade syskonvagn. INTE åt oss förstås utan till vårt sällskap som ska ha en ny bebis i sommar! Sååå mysigt!!! Kollade lite på sittvagn till Ossian också med det verkar vara samma utbud överallt. Brio Sitty eller Race får det nog bli för oss.
I eftermiddag ska jag få en välförtjänt massage, kan absolut inte koncentrera mig på psykologitentan med värk i axlarna och i huvudet. Där får man för att man bär runt på 10 kilo om dagarna. Men han blir ju glad! <3

Fredagskväll på Beverly hills

Cola, vin, chips, bakom påsen står en skål dip, marabou daim och vanlig mjölkchoklad. Det här var alltså efter middagen bestående av de största biffarna i världshistorien, Pether fick hjälpa mig med min, pommes och bea. Inte en grönsak fick plats på bordet men ingenting gjorde det oss iallafall. :)
Ossian fick förstås inte kött och pommes. Han fick Risonipasta med en sås på bacon, rödlök, gröna ärtor, matlagningsgrädde, creme fraiche, citronpeppar och oregano och han åt lika mycket som vanligt mitt lilla matvrak! <3
Ja, efter den här bilden somnade jag ganska hårt i soffan och vaknade vid elva och gick och la mig.. Såå skönt! Har inte somnat i soffan på evigheter!!!
Hoppas ni, mina fina, hade en riktigt skön fredagskväll!

God morgon!

Så här ser en helt vanlig morgon ut hemma hos oss. Pether äter havregrynsgröt (med hemgjort äppelmos, just det!!), ägg och mackor. Ossian äter någon barngröt och mackor. Mest mackor och det som finns på min och Pethers tallrik. Jag äter stekt ägg. Idag lyxade jag med rostmacka också. Mmm!! Juice och massor av kaffe!
Det passar mig så bra att äta stekt ägg på morgonen, jag klarar mig lätt på det till lunch då jag brukar äta fler stekta ägg.. :)
Det här är resten av min dag. Eller iallafall till klockan två, sen ska vi till Kumla och köpa skor till Ossian.
Oh happy day!

Something smells fishy...

Det gick bra med Ossians mun som tur är!! Inga tänder lösa men strängen på insidan av överläppen har gått av.. aj aj aj!
Jag har suttit i Eskilstuna hela dagen och gått igenom den sista hemtentan med tre klasskompisar. Mycket givande, inte minst för att jag fick både semla och ceasarsallad! Mina båda favoriter även om semlan inte alls var god! Alldeles för lite kardemumma i bullen och massor med socker i både mandelmassan och grädden! Skärpning! Innan semmelsäsongen är slut ska jag ha provat att göra egna!
Idag var det också sista föreläsningen i arbetslivskursen och på onsdag ska alla fyra hemtentorna vara inne! Gissa vad jag ska göra i helgen....
Kvällens middag blev som oftast hemma hos oss en "tager-vad-man-haver rätt".
Ett torskblock
2,5 deciliter matlagningsgrädde
En matsked grönsaksfond
50-75 gram finriven parmesanost
En citron
Körsbärstomater
Salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader.
Värm grädden i en kastrull, smält ner osten i grädden och pressa i citronen och tillsätt fonden.
Lägg torskblocket i en ugnsform, salta och peppra.
Lägg körsbärstomater i formen och häll över såsen.
Gratinera ugnen i 20-30 minuter.
Servera med ris!
Blev riktigt gott! Som vanligt var det minstingen i familjen som blev gladast över fiskmiddagen, han älskar verkligen fisk! Det räckte perfekt till två vuxna och en ettåring som även får detta till lunch imorgon.
Kram!!

I got it!

Var en sväng både på stan (Eskilstuna) igår och i Tuna park. Inköpen ser ju inte riktigt ut som de gjorde för något år sedan, kläder till mig är rätt lågprioriterat just nu.

Fynd! Tvåpack pyjamas från Lindex. 99:- på rea!
Inneskor från H&M, 80:-
Fancy haklapp till en fancy unge från H&M, 40:-

en "ledig" dag

Den här dagen har verkligen sprungit iväg!
Det här har varit en av de där underbara hemmamammadagarna som jag får iallafall en dag i veckan. Tycker det är så roligt att vara hemma med min fina unge!
Morgonen hos oss såg ut ungefär såhär
Dagen fortsatte med en skönt promenad med Tomas, Thyra och Troja innan det var dags för lunch. Idag gjorde jag en helt grym omelett! Så sjukt gott och enkelt!
Ett halv paket bacon
En halv rödlök
Pesto
Två ägg
Soltorkade tomater

Stek bacon och klyftad rödlök.
Vispa ungefär en matsked pesto med två ägg.
Häll smeten över rödlök och baconblandningen och lägg på ett par soltorkade tomatet.
Sänk värmen och lägg på ett lock.
Låt stå till äggen stelnat nästan helt.
Klart! Supergott!!
Måste verkligen lära mig ta bättre kort. Här hade jag dessutom redan smakat innan jag kom på att jag hade skaffat den här bloggen...
Eftermiddagen fortsatte med finbesök av Tomas, Veronica och Thyra! Myys! Ossian sov när de kom men vaknade efter en halvtimme, lycklig över att ha en kompis här!
Vet inte om Thyra får vara med på bild så det blev en där hon är lite kamouflerad.
Middag... Alltså... Sjukt god!
Raggmunk i långpanna, stekt fläsk och lingonsylt.
Vi har gjort den här raggmunken förut enligt ett recept på ica.se men det blev inte så bra...  I den vi gjorde är det samma ingredienser men ändå lite annorlunda.
4 deciliter röd mjölk
1 deciliter vatten
1,5 deciliter vetemjöl
2 ägg
8 medelstor potatisar
salt
Smör till formen

Sätt ugnen på 225 grader.
Smörj en liten långpanna med smör.
Skala och riv potatisarna grovt och lägg i ett durkslag.
Vispa ägg, vatten, salt och en deciliter mjölk.
Tillsätt mjölet och vispa slätt innan du häller i resten av mjölken.
Blanda i potatisen och häll upp i långpannan.
Ställ in i mitten av ugnen i ca 40 minuter.
Stek fläsk, massor med fläsk och servera med lingonsylt! Smarrigt!!
Allt går mycket lättare med en kitchenaid! Fattas bara rivtillbehöret så hade den klarat av nästan hela raggmunken.
Ossian var överlycklig över att få sitta bredvid och titta på mamma som lagade mat.
Tadaa!!
Och allt fläskfett. USCH!
Förutom all mat och fika idag så har Ossian också hunnit med sin första monstervurpa som resulterade i massa blod på både mamma och barn och enormt mycket tårar. Min stackars fining. Han blödde jättemycket från munnen så pappa får ringa och boka tandläkare imorgon. Hoppas hoppas att det inte är tänderna!!! Resten av kvällen får alltså bestå i att försöka få bort blodfläckar från kläder.
Kram på er mina fina!

Better late than never

Usch vilken dag! Är helt sjukt trött! Ett års sömnbrist börjar verkligen kännas.
Har suttit i skolan sen imorse och försökt skriva färdigt pedagogiktentan men den vill verkligen inte bli längre. Rent idiotiskt att lärarna vill ha ett visst antal sidor på en tenta. Jag är ju klar nu!!
Fick iallafall en god ceasarsallad från Wayne´s till lunch och köpte skor och haklapp till Ossian.
Har hunnit med ett besök på babyproffsen också för att kolla sittvagn, lämnat tillbaka skorna vi köpte till Ossian i lördags och köpt pyjamas och en present också!
Orkar verkligen inte lägga upp bilder ikväll, det får bli imorgon. Bjuckar på en bild på dom fina skorna som vi inte längre har kvar hemma men imorgon ska jag till Kavats outlet i Kumla och förhoppningsvis ersätta dom i en mindre storlek!
Godnatt!!