Byte nummer ett!

Och veckan har inte ens börjat än! Torsken fick bytas ut mot Mc Donalds och en tur till sjukhuset för att hälsa på min fina vän som ligger där nu. Imorgon hoppas vi att det är någon annan som får åka till sjukhuset men då för att peta ut en ny kompis till Ossian! Heja heja!!

Söndag!

Och söndag i vår familj betyder som vanligt... Veckans matlista!

Det är faktiskt ingen i vår familj som tycker att det här momentet är speciellt kul. Därför gör vi det alltid på söndagar. Söndagar är ju överlag rätt tråkiga. Sen börjar ju den nya veckan med en måndag så... Ja...
Den här veckans matlista gick förvånandsvärt fort att göra. Förmodligen kommer det bli som det alltid blir, en del middagar byter plats med varandra och en del försvinner helt men det är ganska skönt att iallafall veta att det alltid finns något hemma att laga. Veckan ser ut som följande:


Måndag: Bostonfylld korv med spaghetti

Tisdag: Helstekt kyckling med ris och currysås

Onsdag: Inkokt lax med färskpotatis och dillmajonnäs

Torsdag: Fläskpannkaka

Fredag: Hamburgare

Lördag: Tonfiskkotletter med potatis och romsås

Söndag: Entrecote med bakpotatis


En helt okej matlista som jag är helt nöjd med! Ikväll ska vi äta purjolöksstuvad torsk! Mums!!

Shoecravings

Idag var det min tur att få en välbehövd sovmorgon. Halv tio väckte Pether mig och frågade om jag ville ha frukost! Hade säkert kunnat sova två timmar till men när en lycklig Ossian äntligen får komma in i sovrummet och utbrister "hej!!!" om och om igen tills han får komma upp i sängen och lägga sitt söta huvud på min kudde så är det omöjligt att inte gå upp! <3 Fina unge!!
Dessutom drömde jag att jag hade glömt min plånbok på toaletten på IKEA och försökte i panik hitta något nummer jag kunde ringa för att spärra alla korten. Så det var inte en alltför dum tidpunkt jag blev väckt på. Det där är så typiskt mig att göra. När vi var på Coop Forum i Eskilstuna för ett par veckor sen märkte jag inte förrän jag skulle ha en penna i väskan att jag hade lämnat väskan inne på toaletten. Då sprang jag fort... :)

Hela den här paniken med att eventuellt någonstans i en dröm förlora pengar ledde till ett enormt shoppingsug idag (säkert att det berodde på drömmen...) och jag vill verkligen ha ett par nya skor!!! Det enda problemet är ju att jag 1. Aldrig får tillfälle att använda dom jag redan har, och 2. Aldrig kommer få tillfälle att använda de nya som jag förmodligen ändå kommer att köpa.

Har fastnat för dom här, assnygga, från Vagabond!
Sen skulle jag verkligen behöva ett par nya Converse... Kan bara inte bestämma mig för vilka!
Skiljer sisådär 650 kronor mellan dom. Ett helt par skor extra! :)
Alla bilder från Nelly.com

Nykterhetslöfte

Ofta förundras jag över mitt barns energi! Lika ofta förundras jag över min brist på energi. Idag tillexempel har jag inte haft någon energi alls. Jag har varit ganska sur, lättirriterad och inte minst extremt trött!! Kort sagt skulle man kunna säga att jag har varit en tråkig mamma idag. Man skulle också kunna se på det lite logiskt och se att: Nej, jag har ju faktiskt inte sovit en hel natt på 17 månader och 18 dagar. Då är det inte lika konstigt längre.

Man skulle också kunna jämföra arbetsfördelningen i hemmet. Ossian kan kasta sina saker överallt i huset. Han kastar ofta våra saker också. Det roligaste som finns är att kasta ner alla skorna på skohyllan nedför trappen till källarplanet. Det här är alltså ine vad jag tycker är roligast utan vad Ossian tycker är roligast. Han tycker också att det är ganska kul att kasta ut allt lego. Först tömma legolådan på golvet och sen kasta ut alla bitarna, en efter en, på altanen. En annan sak som är hans favorit är att hälla ut vattnet ur muggen. Eller att kasta tallriken i golvet när han ätit färdigt. Superkul!

Nu är inte jag dum i huvudet. Jag förstår att han måste få prova allt sånt här. Därför blir jag faktiskt inte (alltid) arg när det helt plötsligt rinner vatten ner på golvet från matbordet. Jag menar bara att det kanske förtydligar lite varför det är han som har all energi och inte jag. Han kan ju göra alla såna här saker utan att behöva städa upp. Torka bordet gör han i och för sig gärna men roliga saker räknas definitivt inte som energikrävande! Om Ossian häller ut alla sina leksaker på alla golv i hela huset fem gånger om dagen så plockar jag upp dom fem gånger om dagen. Om han kastar ner alla skor tusen gånger om dagen så hämtar jag dom tusen gånger om dagen. Till denna syssla adderas även extra dammsugning då allt grus och all sand lossnar jättebra från alla skor i ett fall från över- till undervåning. Dammsugning är för övrigt en ytterligare energitjuv för mig. En gång om dagen behöver jag dammsuga om allt ska se okej ut. Var kommer all sand ifrån?! Sen ska jag tvätta, ta hand om tvätt, laga mat, ta hand om disk och någonstans däremellan kom alltså den här detaljen om att vara en rolig mamma i kläm idag. Det är såna här dagar jag ångrar all baksmälla jag någonsin haft! Hur har jag kunnat slösa så mycket vilotid på att ha huvudvärk eller må illa?! Hur har man orkat vara ute till fem för att sen gå på efterfest? Det är precis det jag ska säga till Ossian när han är 14-15 år (snälla, inte tidigare än så!!) och kommer hem full för första gången:

"Drick inte älskade unge! Spara dina krafter till den dag du själv får barn!"

Desperat!

Fortfarande inga gympaskor till Ossian och inte heller har han vuxit i de sandaler jag köpte till honom i tron om att de var lagom. Jag undrar vart man ska gå för att få någon som kan mäta barns fötter så att det blir rätt!! Hittar inga fina och nu vågar jag verkligen inte beställa på nätet. Vågar knappt säga det men det verkar som om det blir foppatofflor till honom. Fy fan.

PMS-buffé!!

img_0417 (MMS)

PMS-buffé!!


Teknikens under(barn)!

Såhär går det när man låter en 1,5 åring leka med en iphone....

I love it!

Har ju helt glömt visa vad som gömde sig i mitt paket från H&M! Ossian fick en tisha (för ovanlighetens skull) och en fleecetröja till hösten. Jag fick en asskön cardigan i sweatmaterial, precis som en slackig, urtvättad tjocktröja men snygg!!!!! I love it!!!
Nu håller jag på att baka blåbärsbullar till den lilla bebisen som än så länge bor i Veronicas mage med som snart kommer titta ut hoppas jag!!!! Receptet finns här!!

Shopaholic?

Om jag inte visste bättre så skulle jag kanske misstänka någon sån diagnos. Idag kom iallafall mitt paket från Campadre!!! Hade beställt fyra stora Margreteskålar trodde jag men idag när de kom så var det fyra små så nu har Ossian de dyraste vispskålarna till sitt Mickikök!! :) Det som däremot kom och var helt perfekt var ätasetet, också från Rosti Mepal! Sååå fint och grymt praktiskt med ännu ett plastglas till Ossian som vägrar dricka ur pipmugg men inte riktigt har koll på att allt inte ska slängas i golvet!
Jag har klickat hem den djupa gristallriken, den flata tallriken med kossan,
muggen med hönorna, glaset med fåret på och fårbesticken! :D

Idag har jag även gjort en tur i Katrineholms fantastiska klädaffärer och utökat Ossians garderob med ytterligare en Beatlestisha och lyckats plocka på mig lite presenter också... ;) Hann med en fika med Sanna och Elin också och passar på att varna för Sultans smultronbiskvi som kan ha varit det äckligaste jag någonsin smakat!!!!

Namnbyte

Karl Ossian Wilfred Envis Wictorsson ska jag från och med nu kalla honom. Nu ligger han i sin säng för tredje gången idag och vägrar sova för miljonte gången den här veckan. Jag och Pether är tröttare än någonsin och det får man nog säga att Ossian också är. Det blir lätt så när man är 1,5 år och vill leka såfort man vaknar! Oavsett om klockan är 4 eller 14. Mina föräldrar skulle nog säga att jag får skylla mig själv som utsatte dom för precis samma sak under mina tidiga år. Jag ignorerar det och intalar mig själv att detta är övergående. Det tar slut... NU!

Bara du gör mig lycklig!

Lyckan var total när det igår, efter ungefär två hela långa veckors väntan, kom ett avi om att Ossians nya sneakers hade kommit! Aldrig behöver väl ett barn gympaskor så mycket som när de är för små! Men nu då alltså. Äntligen, äntligen så hade de kommit! Ett par fina, vita med blå ränder. I storlek 22 var de beställda och i storlek 18 kom de. Hejdå skor och hej en ännu längre väntan! Som plåster på såren kom paketet från H&M idag! Jag ser ljuset i mörkret!

En dag på Julita gård!

Igår hängde vi på låset nere på Julita gård! Supermysigt! Det var i princip folktomt när de öppnade klockan 11 men efter tre timmar när vi skulle gå hem var det tjockt med folk och lekplatsen var totalt belamrad! Kan bero på att Pettsson och Findus inte började förrän klockan 12. Ossian njöt iallafall i fulla drag av att få leka alldeles själv på "tatto" (traktorn) och vi njöt av att han fick det! En stund utan konflikter är värt mycket i en småbarnsfamiljs liv!
Med en smoothie i väntan på att Julita Gård ska öppna...


Traktoraddict!




Vätskekontroll


Kanelbullekontroll


The End!


<3

Finns inga ord för det fantastiska det är när en ny familj bildas och ett nytt litet liv kommer till världen!!!
Världens finaste har blivit föräldrar!!!


Remember me?

Här glesar det ordentligt mellan inläggen! Vet inte ens vad jag ska skylla på! Ingenting antar jag. Jag har bara inte orkat. Igår åkte jag och Veronica till Västerås och gick på IKEA. När jag kom hem hade mamma och pappa kommit så då gick vi och köpte glass och tog en promenad till Leby och kollade på fåren. Ossian uppskattade definitivt promenaden dit mer än att kolla på får. Inte nog med att han gick själv hela vägen, han hittade en översvämning (=en jättevattenpöl), ett körsbärsträd och han lyckades rulla ner i ett dike. Två gånger.

IKEA var inte sådär jättelyckat för min del. Ja förrutom att jag fick åka till IKEA då. Jag älskar IKEA!! Hittade inte så jättemycket som jag köpte men jag hade kunnat köpa mer! Framför allt från barnavdelningen! Herregud vad mycket fint! Från barnavdelningen fick iallafall en läragåvagn följa med hem. En likadan som Ossian har hos mormor och morfar. Han skrek som en galning när han fick se vagnarna och slutade inte förrän det låg en i tryggt förvar i kundvagnen. Då kunde han somna. Han älskar verkligen vagnar och har kört med den sen vi kom hem igår. Perfekt att han har en inne och en ute numera!
Ett matset fick också följa med hem. Det börjar verkligen bli dags att ta bort alla droppstopp på muggarna och med den här muggen följde även en perfekt yoghurtskål och en bra assiett med! Win-win!
Hittade även kryddhyllor som jag ska måla och använda som bokhyllor i Ossians sovrum. Frågan är ju bara vilken färg...! Är lite inne på något riktigt gult men jag har inte bestämt mig än...
Köpte två tre-pack med smart förvaring till antingen små portioner eller frukt och liknande att ha med sig! En förpackning med 0,3 liters förpacknngar och en med 0,5.
Förslag på färg till kryddhyllorna mottages tacksamt! Även om jag vet att ni är ungefär lika dåliga på att kommentera som jag är på att uppdatera... ;)

Favorit i repris

Har varit sjukt dålig på att dokumentera våra middagar den senaste tiden. Ungefär sen jag gick på mammaledighet skulle jag tro.. :) Idag har jag däremot kommit ihåg det! Vi åt Färsbiffar med soltorkade tomater, tomatris och en grekinspirerad sallad. Till ungefär fyra personer behöver man:

400 gram nötfärs
1 liten burk soltorkade tomater
1 ägg
1 msk Fond (Kalv/Grönsaks/Italiensk, ta vad du har hemma)
Svartpeppar

Strimla tomaterna, blanda ihop allting och forma biffar, 7-8 stycken.
Stek i stekpanna.







3 dl ris
500 gram finkrossade tomater med basilika
1 dl vatten
2 hackade gula lökar
salt och svartpeppar, ev mer basilika.

Koka ihop allting på svag värme under lock tills riset är klart.




KLART!!!



Risrecept med inspiration från Tasteline. Vårt ris behövde dock koka mycket längre än vad som stod på paketet, brände även fast rätt bra i botten på kastrullen så man ska nog röra ofta. När allt var klart så var det iallafall vårt väntan, mycket gott och en BRA vardagsmiddag för vår familj! :)

Inte ens om jag fick betalt!

Bilder från Nelly

På´t igen!

Ska strax ut och skyffla jord. Vår stenmur börjar verkligen ta form! Pether är såå duktig men det sliter på oss alla. Jag tycker att jag får dra hela lasset hemma med barn, städ, mat, tvätt och allt som ska skötas oavsett vad man hittar på, Ossian saknar sin pappa och vill mest vara hos honom hela tiden och det går ju inte såklart. Pether jobbar ju på och är duktig med ibland önskar jag att vi iallafall kunde lämna Ossian till någon i ett par timmar och hjälpas åt mer än bara på kvällarna. Då är man ju trött så att det räcker ändå!

För att gå över till något positivt så kom Emelie över idag med nybakta chokladmuffins! Hon vet precis hur hon ska få mig på fall!! Det var hur gott som helst och att jag hade tänkt att baka blåbärsbullar idag överskuggades snabbt av kokosglaserade muffins! Åh gud vad gott!!! Det var supertrevligt att ses igen, har inte blivit så många gånger sen skolan slutade. Men nästan det bästa av allt...! Det blev två muffins över!!!!!!!

Sammanfattningsvis...

Jo jag vet att jag kanske skulle gå in här och uppdatera er om vad som händer i mitt otroligt händelserika liv men jag hinner inte! Jag är med Ossian på dagarna. När han sover är jag ute med Pether och bygger stenmur. Det gäller både för dagarna och kvällarna. Däremellan försöker jag dammsuga, handla och laga mat, duscha och sånt där som man måste göra hur mycket man än har att göra! Idag har jag till exempel tvättat fem maskiner, tagit ner gardinstängerna i köket och matdelen så att man dels måste ringa en fönsterputsare och dels åka till Ikea och köpa nya och dammsugit. Gjort tacos och varit i Vingåker och köpt arbetshandskar och en ny skyffel till den enorma jordhögen har jag också gjort. Och sålt ett par av Ossians sandaler och en av mina klänningar på Tradera. Ni förstår att jag inte har tid! Och någon gång tänkte jag sova också. Men först ska jag läsa nya allt om mat!

Idag kom Pether hem när jag "gjorde en Oss...

img_8095 (MMS)

Idag kom Pether hem när jag "gjorde en Ossian" i vår säng. Lite skämmigt. Men Ossian tycker iallafall att hans mamma är rolig Oftast.


Nu är vi på väg hem igen efter en heldag p...

img_3117 (MMS)

Nu är vi på väg hem igen efter en heldag på ingarö! Har firat pappas födelsedag med mat, mat, mat och fika! Är proppmätt och kommer nog förbli proppmätt i typ en vecka! Ossian är helt slut efter en dag hos mormor och morfar och med bara en timmes vila på eftermiddagen. Vi hann med ett besök på badstranden mellan lunch, fika och middag. Ossian badade. Först frivilligt men ofrivilligt från vår sida eftersom han fortfarande hade kläder på sig. Sen ofrivilligt från hans sida när han snubblade i vattnet och doppade hela sig. Huvudet också.  Men roligt hade han. Badade tills han blev blå!! Och nu sover han då gott. Min fina lilla älsklingsunge!!!


Kvällens




Det här äter vi ikväll!! Det är andra gången jag lagar det här så jag vet att det är gott!! Nötter on the side för oss med småkids som inte ska äta nötter än. När får dom göra det egentligen?
Bild från ica.se

Pastagratäng

Ibland funkar det så himla bra att laga mat med Ossian och ibland funkar det så himla dåligt. Som idag tillexempel funkade det så himla dåligt. Han stod som vanligt på en stol i köket och grejade bara det att idag bestod grejandet inte av att plocka med slevar och bunkar utan av att ha ner alla äpplen på golvet, provsmaka alla äpplen, provsmaka purjolök, ha ner purjolök på golvet, vilja leka med knivar, bli skogstokig för att han inte fick leka med knivar osv, osv... Allt medan jag stod bredvid och gjorde en pastagratäng som han ändå var för trött för att orka smaka på och gick och sov med en flaska välling istället. Så kan det gå! Pastagratängen blev iallafall supergod enligt mig och Pether som orkade äta lunch. I den hade jag:

Kokt spaghetti
Rökt skinka
Fryst broccoli
En purjolök
En tub skinkost
2,5 dl mellangrädde
Riven ost
Salt, peppar, oregano

Lägg kokt pasta i botten på en ugnsform. Lägg över strimlad skinka, broccoli och strimlad purjolök. Bland skinkost, grädde och kryddor i en skål och häll över formen. Toppa med riven ost och gratinera i ugnen på 220 grader i ca 20 minuter!

Nu har det stackars barnet sandaler iallaf...

img_1208 (MMS)

Nu har det stackars barnet sandaler iallafall.


Köttfärssås goes chili!

Gjorde som sagt en nästan helt vanlig köttfärssås till lunchen. Två gula lökar, fyra vitlöksklyftor, 400 gram nötfärs, kalvfond, krossade tomater, tomatpuré och chilisås. Egentligen brukar jag ha salt, svartpeppar och timjan i också men saltet fick vänta tills kvällen och det var omöjligt att peppra med Ossian i famnen. Timjan kändes inte helt "chili" så den skippade jag också. Efter att Ossian hade ätit körde jag två röda och en grön paprika i matberedaren och blandade i köttfärssåsen och nu när jag började förbereda middagen blandade jag i två burkar vita bönor i tomatsås, en tetra kikärter och en burk kidneybönor. Massa svartpeppar och chilipulver. Klart! Serveras ikväll med majs, skivad gurka och vita små bake-up baguetter!
Kanske ska förtydliga hur många portioner det här räcker till.. Vi kommer äta det här minst en middag till. Det beror på om Pether vill ha det till lunch också, annars är det två middagar till. Räcker väl bra till en superstor /superhungrig familj. Vi har en 28 cm traktörpanna fylld till bredden... :)

Piece of cake att ha en ettåring hemma!

Dagen har varit... sådär... Jag och Ossian tog en promenad på morgonen. Gick förbi hästarna på Gimmersta och plockade stenar i Leby. Same old, same old. Gick förbi ica på vägen hem. Köpte gul lök. Fick slänga tre av fem. Att just lök är så svårt för vår affär att ha bra. Ska man använda en måste man minst köpa tre. Nödvändigt. När vi kom hem var allt fel. Ville inte ha yoghurt, ville ha yoghurt. Ville bara ha yoghurt i soffan och äta med händerna. Fick ingen yoghurt. Ville inte ha dricka. Drack bara när jag inte såg på. Sådär har vi hållt på hemma idag. Vill absolut bli buren men jag får inte röra honom. Lätt?

Ett matvägrande barn är ett minne blott me...

img_8388 (MMS)

Ett matvägrande barn är ett minne blott med lite makaroner och köttfärssås i tallriken! Vi gör en chili con carne på köttfärssåsen ikväll! Mums!


Hur det går när man låter pappan välja sko...

img_5556 (MMS)

Hur det går när man låter pappan välja skor?! Döskallar... Tur att dom bara kostade 49:- så jag kan köpa nya. Snarast.


Resultat

Tio dagars penicillin, tre gånger om dagen. Med blodapelsinsmak eller nåt sånt. Inte den äckliga banansmaken det var när jag var liten. Banan eller körsbär. Man kräktes ju av bara lukten. Körsbär var lätt värst!!

Ossian var skeptisk i väntrummet och när vi fick komma in till läkarens minimala städskrubb till undersökningsrum bröt han ihop totalt. Klistrade sig vid mig och skrek och grät! Stackarn. Jag hade också kunnat gråta. Fan vad hemskt det är när han blir sådär ledsen! Läkaren var iallafall supertrevlig och bra och satt kvar på sin plats medan jag fick av Ossian byxor och blöja så han kunde kolla. Han kunde inte säga säkert att det var en infektion i såret men han trodde det. Skulle kunna vara stygnen som släppt inåt och orsakat en blödning men han sa också att de inte tog några risker med så små barn och att man absolut inte ville att testikeln skulle bli infekterad. Klokt. Jag vill ju bli farmor någon gång och jag tror inte Ossian är assugen på att ha ont i flera dagar till. Vi gick till apoteket (Eller - JAG gick till apoteket med Ossian i famnen, i bara strumpor för alla hans skor är för små!!) och hämtade ut penicillin, gick tillbaka till bilen, åkte hem och stekte massa pannkakor!!! Klart man ska få pannkakor när man är så duktig hos doktorn! ;)

Nu sover min skrutt medan jag letar skor på nätet för ikväll åker vi och köper nya!

Läkarbesök

Redan igår var Ossian ledsen och trött. Inatt när han kom in till vår säng hade han feber och kunde inte somna om. :( Skrutten. Han är alldeles svullen och röd över sin nya testikel och säger "ajajaj"... Så. Nu ska vi till läkaren, se om det är inflammerat eller infekterat eller någonting och hoppas att det här går över snart!!! Är inte alls intresserad av att han ska ha ont eller att behöva gå igenom något ingrepp igen. Håll tummarna för oss idag...

11.7

Promenerande, lek ute och allt annat som brukar vara våra förmiddagar får idag stå tillbaka för ett frenetiskt letande efter handtaget till Ossians nya Mickispis, ommöblerande, dammsugande och bärande av ett supertrött barn som ändå sov till tjugo i åtta imorse! Jobbigt att vara hos Annie och Claes tydligen! ;)

Shoppingdag nummer tre!

Hemma från två supermysiga dagar i Alvesta hos Annie och Claes i deras nya radhus! Vi åkte hemifrån igår morse, hämtade Carin på stationen i Katrineholm och körde mot Småland! Två gånger körde vi fel. Det känns som bara faktiskt! Hade lätt kunnat vara mycket värre! ;) Ossian skötte sig förstås helt exemplariskt! Carin satt bak med honom och ramsade igelkotten, jag satt och typ läste karta och Pether körde. Vi stannade och åt lunch på ett värdshus utanför Jönköping. Schnitzel med stekt potatis, rödvinssås OCH bea! Slurp!

När vi kom fram till familjen Eakson lastade vi i princip bara ut bilen, klappade på Annies mage och åkte mot Mickis fabriksbutik!! Vi (läs jag) fyndade som vanligt rätt bra, Claes fick till och med gå ut och hämta en kundvagn åt mig. Haha! Hade lätt kunnat köpa mer saker! Den fina röda dockvagnen i trä till exempel och den blå byrån till exempel. Synd att man har ekonomiska begränsningar. Och utrymmesbegränsningar... Köpte en tvåårspresent till Thyra, en filt till det syskon som Ossian förmodligen kommer att få om några år, en spis som redan är flitigt använd här hemma (skulle kanske vara mer använd om vi hittade och kunde sätta fast handtaget till ugnsluckan som Ossian lyckades leka bort under monteringen), ett spjälskydd till Veronicas bebis, en bil och en nackkudde till Ossian att ha i bilen. Bland annat... :D
Gardiner till Thyra i present!


Mysig golvfilt till ett eventuellt syskon någon gång i framtiden....


Spjälskydd till Gunder!


Spis till mästerkocken! <3


Nackkudde till bilen (som jag nu såg var från 36 månader....)

Lite mer grejer fick jag förstås ner i min kasse. Till exempel två vagnböcker med Molly mus, Ossians stora favorit just nu, en spjälsängsbok som inte var lika populär och sen lite hemliga presenter också... ;) Vi har också konstaterat att Ossians fötter har vuxit något extremt så en dag i veckan får jag nog snällt åka till Tuna Park och köpa både sandaler och sneakers. Jobbigt!! ;)

Tvådagarsshopping!

Det är så varmt ute att man hellre är inne! Inte mig emot, luftkonditionerade köpcentrum passar mig perfekt!
Igår åkte jag, Moa och Veronica till Mariebergs köpcentrum i Örebro. Köpte två par shorts till Ossian och en klänning till mig på HM, linne, höstbyxor, vantar och massa strumpor på Polarn och en bassäng på Toys r us. Märkpenna köpte jag också så nu ska jag namna alla kläder när de kommer från tvätten så man inte får börja på noll till förskolestarten i augusti!

Shorts - HM, Linne - Polarn
Polarnkassen! Känns skumt att köpa tjocka byxor och vantar i den här värmen men smart! Ett par vantar åt Gunder slank visst med också! ;) Åtta par strumpor, ska han väl klara sig en vecka åtminstone!

Dagens shopping bestod av en sen tripp till Tuna Park! Jag skulle egentligen åkt dit på förmiddagen men det kändes betydligt mer lockande att åka och kolla på Moas nya fina lägenhet! Speciellt eftersom vi sov till tjugo över åtta imorse!! Då vaknade jag av att Ossian försökte vända på mig. Att ligga med ryggen mot honom är absolut aldrig okej! Vaknar han på natten och man inte ligger med ansiktet mot honom så får man minsann veta det. Och inte speciellt försiktigt... :)
Idag är det dessutom sex år sedan jag och Pether träffades! Vi hade tänkt grilla och pimpla vin hemma men en middag i Tuna Park kändes helt okej! Skönt att slippa handla, laga och framför allt grilla mat i den här värmen! Ceasarsallad till mig, Kött och bea till Pether och Pannkakor till Ossian. Alla nöjda och glada! Shoppingen gick nästan bättre idag än igår. Förutom att en kjol jag ville ha inte fanns men det är egentligen bara en anledning till att åka iväg nästa vecka också! ;)

Gummistövlar - Stadium
Converse i storlek 25! Den som spar han har... ;)
Orange och vitrandig tunn tröja, Tjock munktröja, Blå och vitrandig tunn tröja. Alla från HM.

Vi laddar med strumpköp inför förskolan!!

img_0920 (MMS)

Vi laddar med strumpköp inför förskolan!!


Jag bad om romansallad.....

img_6983 (MMS)

Jag bad om romansallad.....


ÄNTLIGEN har mina böcker kommit!!! Ikväll ...

img_4363 (MMS)

ÄNTLIGEN har mina böcker kommit!!! Ikväll börjar jag med den jag längtat mest efter...!! Godnatt! :)


Sjukt ojobbigt frysfynd!!

img_4938 (MMS)

Sjukt ojobbigt frysfynd!!


Finaste skruttungen på nya stolen! Vi är h...

img_4199 (MMS)

Finaste skruttungen på nya stolen! Vi är hos mina föräldrar och vilar upp oss. Framför allt ska jag vila upp mig imorgon på grönan med Anna och Alice Cooper!!!! Sov gott!


Juli!

Idag har ÄNTLIGEN grävaren kommit till oss och som han har grävt! På en timme var hela häcken borta och när han slutade för dagen efter kanske fyra timmar så var alla rötter och stubbar efter våra gigantiska buskar borta! Imorgon försvinner puckeln på garageuppfarten så när jag kommer hem på tisdag kan jag ställa bilen nästan var jag vill!

Jag trodde faktiskt Ossian skulle vara betydligt mer intresserad av grävskopan än vad han var! En liten stund var den superspännande! Mest när den kom och vi stod i sovrumsfönstret och kollade. När vi gick ut fanns det ju så mycket annat att göra. Som att leka med vatten och köra med briovagnen. För dom sakerna gör han ju inte varje dag?! ;)

Annars idag då? Vi har förstås bråkat halvt ihjäl oss för att Ossian vill gå ut på vägen och jag och Pether inte vill det. Av förklarliga skäl... Vi har också hunnit med en sväng på Julita gård och ätit lunch och köpt mögelostar från Flen. Jag tror Jordbrukets Dag är den mysigaste dagen på Julita gård. Massa utställare och massa mat!! :)

På kvällen kom Tomas, Veronica och Thyra och grillade korv med oss. Ossian och Thyra har busat, bråkat om grejer, duschat och pussats! Herregud vilka söta ungar! Och vilka söta föräldrar dom har! ;) Nä men allvarligt talat så har vi tur som har så härliga vänner! Gör verkligen livet på landet lite ljusare!

RSS 2.0