Hahaha!!!

Vad svarar man om någon frågar var man bor?!
HÄR

Premiärdopp!

Nu har vi premiärbadat! Eller.. Mina fötter och benen upp till knäna har badat, Ossian har badat hela han. Mest för att han snubblade flera gånger och fick hela huvudet under vatten! haha! Visst får man skratta när sånt händer? Han blev ju inte ledsen eller nåt! :D
Roligast var iallafall att Ossian fick använda sin uv-dräkt med hajar! Han är ju sååå söt i den! I allt förstås men extra söt i en heldress full med hajar! <3
Tomas, Veronica, Thyra och Thyras kusiner var också nere och badade. Thyra är ett riktigt vattendjur, Ossian höll sig vid strandkanten och lekte med sanden mest. SKÖNT för mig för jag hade ingen lust alls att bada! Burr!
När vi kom hem gjorde vi som vanligt. Jag lagade mat och Ossian sprang och hämtade en stol att ställa sig på och lekte med vatten. Det blir verkligen blött överallt och jag får bita mig i tungan för att inte säga något. Han tycker ju att det är så roligt och jag får ju laga mat ifred! Idag gjorde jag wok. Smarrigt!

30.6

Äntligen sover skrutten! Känns som om han borde sova mestadels av dagarna när det är såhär varmt ute... Jag vet att jag skulle vilja det iallafall. Igår somnade Pether i soffan före nio och halv tio låg jag och sov i sängen med en sprängande huvudvärk! Måste komma ihåg att dricka mer vatten idag! I förmiddags tog vi en promenad med Thyra, Troja och Veronica och sen följde vi med dom hem och badade i bassängen. Fast jag och Veronica tittade mest på.. Var duktig och köpte middag på vägen hem så den ska jag förbereda nu medan Ossian sover. Kul att han vill vara med i köket men det blir sååå blött och han blir sååååå sur när maten är klar!!!! Har ätit smarriga rester till lunch också. Gjorde en gryta på en aubergine, en zuccini, en röd paprika, en gul paprika, två gula lökar och tre vitlöksklyftor. Steka, steka, steka och sen på med två tetror krossade tomater. Skivade några grillkorvar och stekte och hade i också. Ris till igår och spaghetti idag. Gott, känns rätt okej nyttigt och snabbt!

Nu ska jag förbereda kvällens middag. Wokade grönsaker med fläskytterfilé och nudlar!

Ibland så blixtrar man till!

Ossian har inte ens sovit i två timmar och ändå har jag hunnit plocka undan alla leksaker och äntligen lagt undan de leksaker som han är för stor för. Jag har ätit svingod lunch, satt igång en diskmaskin, två tvättmaskiner och hängt den första. Jag har möblerat om litegrann (välkommen hem snart älskling! ;)) och diskat nappflaskorna. Vad hände?! Tror jag försöker få tankarna på något annat än att jag egentligen borde ringa expeditionen i Västerås och be dom skicka hem min tenta som Magnus underkände. Snark! Samma lärare som förra gången och den enda tentan (av tre) på kursen som ändå kändes rätt okej. Jaja. Trist att plocka fram skolböckerna igen men det kommer väl en regnig dag så småningom! HAHAHA!!!! Då kan ni sitta inne och ha tråkigt och jag har iallafall något att göra!!!

Det verkar som om någon gillar gult...

img_9357 (MMS)

Det verkar som om någon gillar gult...


Beställde igår eftermiddag och paketet kom...

img_5008 (MMS)

Beställde igår eftermiddag och paketet kom idag med posten! Bra jobbat!!


Kanske inte ser så jävla gott ut, men sken...

img_9086 (MMS)

Kanske inte ser så jävla gott ut, men skenet bedrar! Fy fan vad gott!! Älskar sommaren!


Bitter

Är på dåligt humör. När jag är på dåligt humör så shoppar jag. Så... "klick, klick" ;)
Från Babyshop

"JAG VILL INTE!!!"

Inte äta mat, inte yoghurt och inte välling. Inte dricka vatten med svepa en mugg med persikodricka gick fint! Muggen var blodig efteråt så jag antar att det kanske inte bara är vädret som gör att han inte vill äta. Funderar lite på hur eftermiddagen ska bli för han kommer säkert inte kunna sova klart om han inte har ätit..

Dom andra mammorna ska åka och bada i eftermiddag med sina barn. Ossian får inte bada än och det känns som tortyr att åka till stranden och titta på. Nej tack. Ännu ett stort minus med att bo här. Inga valmöjligheter!!! Och typ 4 invånare. Om dom är upptagna, vad gör jag då?

27.6

En riktig utedag lyckades vi få till idag! Vi började för det första imorse med att inviga rullgardinen som Pether satte upp i vårt sovrum igår. Halv åtta vaknade Ossian på ett strålande humör. Halv åtta med ett kort avbrott för att sätta sig upp i sängen vid halv sju, lyssna på traktorn som kör utanför fönstret och säga "oj" ett par gånger. Tack för att han somnade om!!

Efter en sjukt god frukost med jordgubbar toppade med yoghurt (jag) och två tallrikar yoghurt och ett ägg (Ossian) var vi redo för en promenad med Moa och lite parkhäng innan det var dags för oss att gå hemåt. Stannade till hos grannen och pratade lite, lekte lite med vatten på gräsmattan och gick in och gjorde lunch!

När Ossian hade sovit klart var det dags att börja med middagen. Inte för att vi äter så himla tidigt jämt (även fast vi gjorde det idag) utan för att vi skulle iväg på kvällen och behövde äta snabbt när Pether kom från jobbet. Vi gick ännu en gång till parken, lekte ännu en gång med vatten på gräsmattan, Pether kom hem, fick sin mobil överkörd och vi åt middag för att sen åka hem till Emil och Emelie och fira Emelies födelsedag!! Emelie, som är en riktigt mästerkock, hade bakat supergoda rabarbermuffins och tre stora jordgubbstårtor! Mums! Ingen som behövde gå hungrig därifrån... :) Ossian hittade en kompis som bara var 4 månader äldre än han som han sprang omkring med. Sött! :)

Vi åkte hem när han började bli trött och såg en lugn kväll framför oss men icke.. Tio över tio somnade han äntligen och vi med nästan! Det var den egentiden för idag. Men en mysig dag - Absolut!


Min smarriga frukost!


Ossian hjälper till med middagen. Genom att riva selleri på hela köksgolvet...


Nu känns det

som att det var länge sen! Mest troligt för att det var just det. Länge sen! Imorgon börjar redan en ny vecka! Jag har hunnit med två picnicar sen vi senast hördes. En smarrig midsommarpicnic nere på Julita gård med sjukt goda baguetter med pepparsalami, brie, ruccola och soltorkade tomater, kaffe, muffins, vindruvor, jordgubbar och min favoritdricka såhär på sommaren: Utspätt vin! En helt klassisk dagens med vitt vin och fruktsoda är aldrig fel och rosé med fruktsoda gick inte heller av för hackor. Såklart kan man ha fanta i också men det känns lite uttjatat. Efter måååånga månader utan alkohol (graviditet, amning, post-amning och vanliga mammahormoner) är det lite väl mycket för mig att sitta och dricka vin en hel dag. Efter två glas är jag bra full faktiskt vilket inte är så intelligent att bli med barn i närheten, speciellt inte ens egna!! Alltså superbra att spä ut vinet!!!

Picnic nummer två intogs också nere på Julita gård, på midsommardagen. Då har dom spelmansstämma där nere. Vi har aldrig lyckats ta oss ner dit förut, Pether hade varit där många gånger tidigare men inte sen vi träffades, och det var helt okej! Mycket mindre folk än midsommarafton så barnen kunde springa runt på gräset och Ossian dansade som vanligt till allt som kunde liknas vid musik! Idag har han till exempel både dansat till ljudet av skruvdragaren och när Zaba trallade i lekparken. Jag undrar vad det ska bli av honom egentligen.... ;)

Annars har vi faktiskt mest tagit det lugnt i helgen. Ossian har haft lite ont och att han kan ordet "aj" har varit mycket bra. Vi har fått blåsa och pussa på det mesta på honom som han kan tänka sig att han har lite ont i förutom där det faktiskt gör ont. Är det på riktigt är det ju ingen lek!

Imorgon påbörjar Pether sin sista vecka på jobbet i Södertälje! Det trodde vi förra söndagen också men så blev det inte. Men snart är han lite närmre igen! Ska bli ganska skönt! Imorgon är det dessutom vägning och jag har inte alls skött mig den här veckan. Om inte choklad, marianne, mackor och bea räknas till att sköta sig...!?

Dan före dan!

Måste sova, måsye duscha först, orkar inte duscha och går alltså inte och sover. Ossian har sovit en timme. Somnade seeent! Trots bara en timmes sömn efter lunch, bus med Tilly och Milian både på förmiddagen och eftermiddagen och bus med mamma och pappa på kvällen! Dessutom två paketöppningar. Bästa pussboken från Thyra och Totte går till doktorn av mormor och morfar! Jag ska minsann också köpa en efter-operationspresent till Ossian. Tror ni han vill ha ett par skor? I storlek 38? Jag tror också det!!!!

Så var dagen här...

...då Ossian skulle opereras. Jag gick upp klockan sex imorse och packade det sista. Väckte Pether och Ossian halv sju. Sju skulle vi åka. Tjugo över sju åkte vi. Iallafall.. Pether och Ossian gick upp och Ossian fick, precis som igår kväll, duscha med någon sorts bakteriedödande tvål. Den fick absolut inte komma in i ögonen (kan jag förstå) och absolut inte in i öronen eftersom den kunde förstöra.... typ nervnågonting. Lättare sagt än gjort att få en ettåring att varken få schampo i ögonen eller öronen. Finns liksom en anledning till att barnschampon inte svider i ögonen...! Man skulle tvätta jättenoga runt näsan också men det struntade vi helt och hållet i. Vad tänker dom? Efter duschen fick Ossian emlaplåster på ena handen, i armvecket och på båda fötterna. Mycket missnöjd med det!

Utan varken välling eller vatten i magen skulle vi ge oss iväg till sjukhuset, sena som vanligt, när vi kommer på att han skulle ta alvedon innan vi åker! Mamma stressad häller upp två matskedar alvedon istället för två teskedar. Ossian spiller ut nästan allt (vilket var tur nu såhär i efterhand när jag vet om mitt misstag) på sina kläder och vi hoppar in i bilen!

Väl på sjukhuset får vi vänta svinlänge! Vi är egentligen bara fem minuter sena men får stå i kö till receptionen i en kvart (inte alls stressande), Ossian fiser konstant av all broccoli han åt till middagen igår och jag börjar känna att det här kanske kommer gå sådär... :) När vi nästan är framme vid disken ropar dom och frågar om vi är där och vi får smita före! :D

Får byta om till en sjukhusskjorta i storlek 120 (Ossian) och ett par sjukhusknästrumpor i storlek 45 (Ossian). Jag och Pether slapp undan med skoskydd. Vi får träffa narkossköterskor, sjuksköterskor och kirurgen som ska operera. Ossian tycker att alla är jättekonstiga men ändå rätt okej. Han får dricka lite lugnande och sen går vi mot operationssalen. Jag följer med och Pether sitter kvar och väntar i uppvakningsrummet. Nu får jag också på mig snygga operationskläder och sen går vi genom massor av korridorer och in i ett operationsrum. Ossian sitter klistrad i min famn. Narkossköterskan säger att jag ska prova att lägga honom ner på operationsbordet och det går jättebra! Lugnande is the shit (men vart var min dos!?)!!! Han får syrgasmasken för ansiktet och skrattar mest åt det. Får ha napp och snutte hela tiden! <3 Söt!! När de vrider på gasen tittat han runt omkring, kollar så att jag är kvar och sen somnar han.

Jag och Pether går och äter frukost medan han opereras och hinner kolla på nyhetsmorgon innan de hämtar oss för att han är färdig!!! Äntligen!!! Han vaknar när läkaren kommer in och berättar om operationen. Han har inte alls sovit klart och är jätteledsen. Drar ut nålen som sitter i handen och det kommer massa blod! Sitter i min famn och somnar där. Sover länge innan jag vågar lägga honom i sängen igen. Sover till halv tolv!

Vid halv två får vi åka hem. Då har Ossian druckit välling, smoothie, vatten, ätit mariekex och två muffins, kollat på barnkanalen, rymt från vårt rum kanske tusen gånger, byggt med duplo, flirtat med sköterskorna, varit vansinnig på sina tråkiga föräldrar som inte låter honom gå var han vill och så har han förstås kramats mycket! Finungen! Vi åkte hem, åt lunch från Mc Donald´s, gosade och sov! Ossian somnade vid halv tre och det gjorde vi också. Sen sov vi till fem. Alla tre! Såå skönt! Resten av kvällen har varit superenkel! Han bryr sig inte ett dugg och verkar inte alls ha ont! Får flytande alvedon och ipren var tredje timme. Började dessvärre syna vår bluff om att servera alvedon i dricksglas. Det är inte alls lika lätt längre men kaffekopp funkar fortfarande! Lättlurad. Och vansinnigt söt! <3

Dagens outfit!


Zzzz

Så. Trött. Jämt.
Är helt underbart att få vara hemma med Ossian hela dagarna men det känns att vi är ensamma mycket. Pether jobbar i Södertälje och åker hemifrån vid fem på morgonen och kommer hem sent. Jättesent. Imorgon är det operationsdag om någon har missat det och jag sover jättedåligt. Ossian också men det är absolut Pethers fel som går upp tidigt och stör! ;)
Imorse gick jag och Moa på en låååång promenad! Så lång att jag hade ätit minus 71 kcal i min kaloriräknare! Det var så skönt att komma ut en längre stund och rensa huvudet lite. Prata om något annat. Eller mycket annat! :)

Allergikoma!

Orkar ingenting! Är svinallergisk och helt sömnbristig sen natten. Kunde inte sova utan tänkte på att Ossians operationsdag närmar sig. Har iallafall nästan bestämt mig för att det blir Pether som får vara med honom när han bli sövd. Jag blir ledsen redan nu bara av att tänka på det så jag vet inte om jag kan vara den lugna trygga föräldern som han kommer att behöva.

Idag har vi haft en heldag tillsammans med Moa och Veronica, plus barn! Vi började med en promenad, sen firade vi Zaba och åt lunch, försökte söva barn, försökte få barn att fortsätta sova, försökte få barn att leka och försökte få barn att sova igen. Under en promenad. Zaba fick en dockvagn av Ossian och Thyra så hon var med oss ute och sövde sina dockor när Ossian och Thyra skulle sova efter lunch... <3 Söt!

Pether kom hem precis lagom till middagen och sen har han gått omkring hemma med operationskläder! Ossian har tyckt att han har varit skum men det är väl inget nytt antar jag så det lade sig ganska fort. Jag har gått och smyggråtit lite för att min fina unge snart ska bli skuren i!!! Fan vad jag inte vill det här!!

Medan jag kommer ihåg...

Middagen blev bra! Riktigt bra! Höftade lite med ett stödrecept i bakgrunden och jag tror att det blev ungefär såhär:

1 torskblock
2 rödlökar
2 vitlöksklyftor
Broccolin som fanns kvar i frysen, kanske 300 g? Skulle kunna haft mer!
1 msk curry
2 msk socker
2 msk vitvinsvinäger
2 dl grönsaksbuljong
1 burk kokosmjölk
salt och tabasco

Hacka och fräs löken i olja. Låt broccolin fräsa med ett par minuter. Löken ska INTE få färg! I med curry, socker och vinäger. Blanda och häll i grönsaksbuljongen och kokosmjölken. Koka i ett par minuter. Dela torskblocket i mindre bitar och lägg i den kokande såsen. Låt koka tills fisken är klar. Ät med ris! Gott! :D

Dagsprojekt

Idag har det regnat. Fy fan vad skönt! Vi har varit inne hela dagen! Städat, plockat undan, till och med torkat damm från (några) hyllor och... sorterat babykläder! Jag var rätt säker på att jag hade sparat barnkläder helt hormonstinn och vad rätt jag hade!
Här är det ändå relativt välstrukturerat och bara de kläder som ska sparas är framme. Men ungefär tillexempel hur många mössor går det åt på ett barn under ett år? Eller hur många strumpor?! Många...
Det här ska jag inte visa för Pether men om man ser till mängden kläder som vi inte ska spara...
...och mängden kläder vi ska spara, trots att det inte ens är mössor, vantar, skor, overaller, fleecekläder, jackor osv, osv...
Sparahögen vinner överlägset... Här lite mer sorterat i strl 50-56, 74-80 och 62-68... :)
julkläderna förärades med en helt egen hög!

Såhär kan det se ut hemma hos oss när inge...

img_6076 (MMS)

Såhär kan det se ut hemma hos oss när ingen orkar gå och handla. Återkommer om resultatet.....


JAAA!!

Tenta 3 av 5 avklarad! Den viktigaste, den enda salstentan och den enda som var behörighetsgivande till nästa termin! Visst, fanns ju en omtentachans i augusti men det är ju såå skönt att ha den gjord! Nu är det två tentor kvar som ska rättas och det blir ju ändå bara komplettering på dem om det behövs. Sommarlovet känns ännu lite mer verkligt! Den här jobbiga tentan har hängt över mig som ett mörkt moln eller nåt... och jag ska fira som jag alltid gör. Med nya skor!! :D

Tjuvstartade firandet idag som egentligen var ett tröstande eller något liknande.. Både jag och PEther har varit sega och jag fick en sjuk åskhuvudvärk på eftermiddagen. Inget kaffe på två dagar OCH huvudvärk (vilket iofs kan ha ett samband) gjorde att jag fick ett akut colasug! Ner till ICA i ösregn, köpa cola (och chips och cashewnötter), hem igen och får ett gråtande barn i famnen som hade blivit jätteledsen när jag gick! Skrutt! <3 Soffkoma resten av kvällen. Har svullat chips och cola men faktiskt inte ens rört godisskålen. Kanske är sjuk när jag tänker efter.... Och imorgon har jag sovmorgon!!!
Finaste ungen! <3

Hej helg!! Både jag och Pether känner oss ...

img_1347 (MMS)

Hej helg!! Både jag och Pether känner oss sega, trötta och inte på topp. Ingen idé att grilla hamburgare ikväll som vi hade tänkt. Istället har jag gjort ett jättelass med köttfärsbiffar och kokat pasta. En vardagsmiddag på en lördag helt enkelt. Med en liten skillnad... Godiset!!


Passade på när Ossian sov. Åt yoghurt till...

img_4777 (MMS)

Passade på när Ossian sov. Åt yoghurt till lunch och la oss i vardagsrummet. Pether tog soffan och jag fick en fåtölj. Dålig affär så här i efterhand! Pether har sovit jättebra och jättelänge, jag har sovit en kortis helt hopkrupen i fåtöljen. Dessutom har han gömt fjärrkontrollen så det är stört omöjligt för mig att kolla på något annat än viasat motor!! Om jag inte väcker honom förstås..... ;)


Nya fina badbrallor till min goding!

img_7022 (MMS)

Nya fina badbrallor till min goding!


Här vill jag bo!!!

HÄR!

Borta bra och hemma bra.

Jag som trodde det skulle bli semester att vara på Ingarö en vecka har fått lära om! Nu är vi hemma och jag njuter av grindar, låd och skåpspärrar och nästan bara barntillåtna grejer inom räckhåll. Njuter mindre av att kylskåpet är tomt, det regnar, Ossian är helt lycklig över att vara hemma och vi måste ändå gå ut och handla.

Sen vi kom hem har han lekt med ALLT! Han har ätit makaroner och tonfisk i sin egen stol och sagt "mmmm" efter varje tugga. Han skrattar åt allt, även åt att han inte får knappa på datorn. Var ledsen en snabbis när han kastade ner sin efterlängtade katt (som var det absolut första han hämtade när vi kom hem och som nu inte lämnar honom en millimeter) för trappen. Då skrek han ända tills jag hämtade den, kanske tio sekunder.

Annars har vi det bra här hemma. Har varit hemma i en timme ungefär och inte fått lappsjuka än. Det tar sig!!

Sjukstuga

Ossian är nästan återställd, jag är lite sådär och Pether är assjuk. Riktigt kill-sjuk! Hostar, febrig, svettig och allmänt ynklig. Imorgon åker vi hem och det känns som att vi behöver det allihop! Jag behöver definitivt ett barnsäkert hem. Fy vad trött man blir på att springa och stänga skåp, luckor, passa prydnadsgrejer, rengöringsmedel och kattlådor. Så är det att vara hemma hos någon annan -absolut! Men det gör det ju också lite skönare när man väl åker hem!

Ikväll är vi ensamma här i huset. Mamma är på picnic med sina kollegor och pappa på kurs! Sjuk som min babe är så köpte han med sig pizza och godis hem! Eftersom jag var ute på middag igår kväll med Annie och Carin och kom hem lite sent, vilket inte min son tog hänsyn till ett dugg, passade det mig mycket bra att slippa laga mat! Ossian somnade tiiidigt och vi fick inta soffan! Har hemnetknarkat lite och hittat vårt drömhus! Dessvärre är budgivningen redan i full gång och Pether tyckte inte vi skulle flytta i sommar men annars så....!!

Datenight!

Idag hade jag egentligen tänk åka till min klasskompis Jeanne och hälsa på men Ossian är inte riktigt okej från sin förkylning. Min har däremot gått över! Jag sov med Ossian igår på dagen, han i 3,5 timme, jag i 2,5. Sjukt skönt! Och bra mot förkylning uppenbarligen! :D Nu sover han och jag väntar på Annie och hennes mage som ska komma. Så kul! Ikväll ska vi ut och äta med Carin. Jag har varit på restaurang EN gång sen Ossian kom och det var typ inte ens en riktig restaurang utan Harry´s i Katrineholm. Det är ju som att äta på Mc Donald´s typ. Då var han iallafall mini så det är ju lätt ett år sedan! Nu är han inte så mini längre...!
Trötting på förmiddgen... <3

Gissa lunchen! Ja inte min förstås! Jag sk...

img_6742 (MMS)

Gissa lunchen! Ja inte min förstås! Jag skulle ALDRIG äta det där!! Och det gjorde inte Ossian heller ska jag villigt erkänna Banan, nektarin och macka fick bli lunch istället... :)


Är Ossian en hon?

Den här gosiga kaninen hittade jag på apoteket igår efter att vi hade varit på vårdcentralen och kollat in Ossians prickar. Han hade varit såå duktig och jag tyckte att han förtjänade något roligare än nya plastpluppar till örontermometern. Den är supermysig! Från Teddykompaniet och hela vinsten går till Rädda barnen eller någon liknande! Det fanns tre färger att välja på. Blå, rosa och den "neutrala" beige-bruna. Skitful färg! Det blev uppenbarligen en rosa. När Ossian får välja så tar han sin rosa napp före sin blå. Han gillar mycket bättre när jag har lila nagellack än svart. Han verkar gilla färg helt enkelt. Och blått är fint men jag kan ju förstå att rosa är mer tilltalande för ett barn. Inte bara för en flicka! Detta känns mer aktuellt än någonsin! Jag har som många andra läst inläggen i könsdebatten som har kommit för att Magdalena Graaf blivit ledsen eller besviken eller vad hon nu blev för att hon skulle få en till pojke. Jag har läst om många tjejer som skriver om samma längtan efter en dotter. Efter det rosa rummet och de fina dockorna. Det skrivs inte om en längtan efter att kanske känna igen sitt utseende i sin dotter eller aÄr det verkligen såhär man tänker sig att man vill att ens barn ska växa upp? Jag är fullt medveten om att färg inte alls spelar så stor roll när det handlar om att konstruera ett kön men jag undrar om dessa mammor är medvetna om vilken roll de tilldelar sitt ofödda eller alldeles lilla barn. En roll som de inte skulle tilldela en pojke. Det är värt att tänka på.

Har inte riktigt tid och ork med det här t...

img_9833 (MMS)

Har inte riktigt tid och ork med det här tror jag. Igår skrev jag ett inlägg, med bild och allt, men det försvann med mammas och pappas bristande internetuppkoppling. Idag har både jag och Ossian varit och klippt oss. Han var riktigt duktig trots att det var första gången men så har vi ju den bästa frisören också! Ikväll har vi grillat och Pether har precis bytt av mig i nattningen av en skrikande liten. Och jag fick dricka vin! Tur!


Stackars liten!

Vaggat, pussat, kramat, gosat och någonstans däremellan försökt fokusera på en tenta som ska skrivas imorgonbitti klockan åtta i Västerås. Idag har vi klarat oss på en fantastisk mormor som har varit ute och gått med vagn i regnet och som har tröstat och busat och torkat snor medan jag har suttit på undervåningen och skrivit och skrivit och skrivit. Det är så mitt minne fungerar. Motoriskt. Har jag skrivit något tillräckligt många gånger så sitter det där. Förutom ordet "förutom". Det blir det alltid två "r" på. Men det ska det inte vara. Och en mening ska inte börja med med. Eller och. Eller eller. Suck.

Ossian har klarat sig på yoghurt, glass och välling idag. Jag har för första gången ringt till sjukvårdsupplysningen (för hans skull. En gång tvingade mamma mig att ringa när hon trodde jag hade fått en propp av mina p-piller. Ville inte säga att jag slutat med dom så jag ringde glatt :) ). Han är alldeles full med röda prickar och fält på kroppen. Snorig och rinniga ögon och hostig. Säkert bara virusprickar men jag vill ju inte chansa! Iallafall så sansade jag mig någonstans där i telefonkön och la på luren. Mamma får ringa BVC imorgon istället om dom finns kvar. Känns galet jobbigt att Pether är i Södertälje imorgon och jag är i Västerås med avstängd mobil när Ossian är hemma och är sjuk. Han klarar sig, I know, men jag då?? Vem ska ta hand om mig??

Jag gör inte alls speciellt  mycket mer de...

img_6562 (MMS)

Jag gör inte alls speciellt  mycket mer de här dagarna än pluggar, äter och sover. Idag hoppas jag att hemtentan kan bli så gott som klar och eftermiddagen ska spenderas med psykologin som jag har salstenta på på fredag! Sen syns äntligen ljuset i tunneln! Fan vad skönt det ska bli!!! Idag ska Ossian till BVC också och vägas inför narkosen. Vet inte om jag sagt att han har fått operationstid på onsdagen före midsommar så vår midsommar ska spenderas hemma med smärtlindring och massa glass! Stackars liten... Men nu-frukost och sen är det bara att köra! ;) ha en bra dag alla!


5.6.2011

Jag har chockat mig själv och skrivit klart sammanfattningen på hela psykologibibeln OCH skrivit två sidor av maximala tre på hemtentan!! Imorgon lär det inte bli så mycket gjort. På morgonen ska vi på frukostkalas hos Zack som fyller två! Lilla stora ungen! Alltså är det två år sen som Moa gick omkring här hemma och läckte fostervatten! Haha! Nästa gång Ossian fyller år ska jag också ha frukostkalas. Bästa tiden! Alla barn är pigga och man vet att dom går hem till lunch så man behöver inte sätta någon sluttid! Fan vad smidigt!

När jag hade skrivit klart mina tentasidor ringde jag Pether som hade fått ett bättre erbjudande än leksällskap i parken idag och satt hemma hos Anna och Emy och pimplade rosé. Synd för mig att den planerade golvtorkningen fick vänta och att jag istället hamnade i en solstol utanför det lilla gula huset med ett glas vin framför mig! Ännu mer otur att middagen stod klar i kylskåpet! En svingod kycklingsallad från igår som fick lite bättring av en burk kronärtskockshjärtan och lite fler soltorkade tomater. Det godaste med sommaren! Alla svingoda sallader man kan göra som man absolut inte är sugen på när det är kallt och vintrigt ute! Sommaren måste vara en perfekt bantningstid. Sallad och jordgubbar. Man är ute mycket och har inte tid att kolla i skåpen. Idag tillexempel tog jag ett glas vin till lunch. Säkert skitnyttigt.

Imorgon eftermiddag kommer mamma hit och hänger med oss ett par dagar. Sen åker jag och Ossian med henne till Sthlm på fredag för på lördag ska Ossian till frisören för första gången och vem ska han gå till om inte till Annelie?! ;)

Har tokfastnat framför Slumdog millionaire på fyran men snart får även vi gå och sova. Som jag längtar!

Numera läser vi inte DN hemma på morgonen...

img_1834 (MMS)

Numera läser vi inte DN hemma på morgonen...


Sommar!

Idag känns det verkligen som sommar! Jag har tagit på mig mina kortaste shorts och ett linne och legat i en solstol med hälsopsykologiboken som sällskap. Ossian och Pether tog en tripp till parken så jag fick vara alldeles ensam! Så skönt! Inte ens grannens gräsklippning kunde sabba mitt humör!
Nu är jag inne på lunchpaus och ska strax fortsätta! Plugg känns inte alls lika tungt när man får plugga och bli brun samtidigt! Om exakt en vecka är det tenta och jag börjar få lite panik. Behöver lugnet. Behöver sommarlov! Behöver vara en tålmodig mamma till min finaste unge. Det är man inte när man läser två kurser samtidigt. Jag har sagt det förr och jag lär säga det igen... Snart är det över!!!

Sommarlunch! :)


Juni - hej och välkommen!

Lilla vilddjuret <3
Idag har jag haft en heldag i skolan, fullproppad med neuropsykologi. Intressant men jag fattade noll! När huvudvärken började pocka på vid två så då var det riktigt skönt att ha en massage att se fram emot på kvällen! Just det! Jag har varit riktigt bortskämd idag med lunch ute, fått en karamell på eftermiddagen, blivit bjuden på middag OCH fått massage! Idag skulle man kunna tro att jag fyllde år allra minst men icke! Fast massagen fick jag förstås i födelsedagspresent av Emelie som även bjuckade på middag idag! Gillar att ha kompisar som både är massörer och mästerkockar!

Har även gjort min första traderaförsäljning! Två par sommartofflor, typ slip in. Utgångspris, 10:- Sålda för 70:-!! Är mer än nöjd faktiskt! Speciellt om man tänker på att de kommer från Scoretts outlet och kostade... Ja inte vad de gick för på tradera iaf! ;)

Imorgon ska jag göra en rensning deluxe hoppas jag! Har massa fina kläder som ligger och skräpar i förrådet. Kommer jag någonsin komma i en storlek 36 igen ska jag gladeligen köpa en helt ny garderob och inte använda mina gamla kläder! Är det någon gång man förtjänar shopping så skulle det väl vara då! Så håll utkik under morgondagen, kanske att det dyker upp några fynd på min traderasida...!

Nu är det långhelg som ska pluggas igenom för min del och jobbas igenom för Pethers del. Idag var det PEthers sista heldag som föräldraledig, på tisdag börjar allvaret. Och på måndag kommer mamma! <3 En till bonus med kristi himmelfärd... Räknar man tillbaka 9 månader från den 21 februari 2010 (som Ossian var beräknad på) så hamnar man... gissa var!!

RSS 2.0