Double

Bjuckar på både gårdagens och dagens middag!
HÄR hittar ni gårdagens! Gjorde enligt recept men nästa gång ska jag skippa gröna äpplen och ha röda, söta istället. Kanske någon typ yoghurt eller creme fraiche till också! Men det här var riktigt gott!!!
Idag körde vi helvegetariskt. Auberginegryta till lunch och Linsgryta till middag.
Linsgrytan var riktigt god! Baguette och bregott havssalt till! Lovely!
Receptet kommer från LagaLätt nummer 10, 2010
3 dl okokta röda linser
2 hackade rödlökar
2 hackade vitlöksklyftor
1 hackad röd chili
2 msk olivolja
3 dl vatten
2 msk grönsaksfond
2 burkar (800 g) krossade tomater
1/2 tsk timjan
1 röd paprika
150 g fetaost
1 kruka färsk basilika
salt och peppar

Sätt ugnen på 225 grader
Koka linserna i saltat vatten i ca 5 min. Häll av vattnet och låt linserna rinna av i en sil.
Fräs rödlöken, vitlöken och chilin i oljan på medelvärme så löken blir mjuk.
Tillsätt linser, vatten, tomaterna, fonden och timjan.
Låt koka ihop i 5 minuter, krydda med salt och peppar.
Häll över allt i en ugnssäker form. Skär paprikan i mindre bitar och strö över. Smula över fetaosten sist och gratinera i 10 minuter.
Garnera med färsk basilika! GOTT!!!





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0