Så här börjar, som tur är, ganska många av...

img_0336 (MMS)

Så här börjar, som tur är, ganska många av våra helgmorgnar. Nybakat bröd, massa kaffe och gott pålägg! Trevlig Valborg y'all!! ;)


Bröllopsyra!

Har förstås följt bröllopet idag, lite halvhjärtat eftersom Ossian har varit på ett shittymood med sömnbrist både som orsak och följd.

Han vaknade av att min som vanligt sjukt osmidiga sambo skulle gå upp. Det började såklart med att Pethers klocka INTE ringde utan att jag fick väcka honom tio minuter för sent. Det besvarade han genom att rulla runt sig själv ungefär 45 gånger i sängen, en 180 bred säng med två vuxna och ett diagonalliggande barn i är inte så mycket plats att rulla runt på. Rullandet resulterade i prassel och suckar. Suckarna kom från mig och prasslet från hans täcke. Dessutom kunde han (vi) inte låta bli att prata och vi (jag) kunde inte låta bli att pussa på den sjukt söta lilla ungen som låg mittemellan oss, men nappen i munnen och i bara blöja låg han och sov på mage och var sötare än sötast!
Herregud min fina lilla unge!! <3


Resten av förmiddagen innebar bråk, trots och allmänt treårigt beteende från en ettåring som inte alls fattar lika mycket som en treåring. Jag som hade trott att jag skulle hinna med att dammsuga idag fick glatt foga mig till insikten om att jag inte ens skulle lyckas ta ut dammsugaren ur garderoben utan att en lampa åker i golvet eller att en toarulle rullas ut i badrummet.

Som grädde på moset har han idag lärt sig öppna dörrar.
Välkommen till verkligheten!

Att prioritera bort en lång, lugn frukost ...

img_9144 (MMS)

Att prioritera bort en lång, lugn frukost idag var inget svårt beslut. Om 40 minuter kommer Emelie hit, för 20 minuter sen vaknade jag. För tredje gången kanske ska tilläggas. Ossian vaknade fem, somnade om kvart i sex, vaknade kvart i sju, somnade om tio i sju. Vaknade INTE av min klocka som ringde prick klockan sju!!! Kommer bli en seg dag idag, men sen får jag träffa Thyra och Veronica! Bästa stället att vara på nu. Dom har staket! Och Ossian gillar att rymma. Win-win!!


Två nätter!

Två underbara, härliga nätter har vi fått! För den som inte har barn kan det kanske låta konstigt att man är så lycklig över två nätter. Två nätter av ostörd sömn! Fantastiska, underbara, ostörda sömn! Ossian är snart 15 månader. Jag sov dåligt kanske 2 månader innan han kom. Det är nästan 1,5 år som jag inte sovit en hel natt på!! Men nu! Nu har jag sovit två nätter!

Den första morgonen vaknade jag av mig själv, halv sju på morgonen, med ett ryck! Jag var säker på att det hade hänt något eftersom han inte hade vaknat! Smög in i hans rum och kikade ner i spjälsängen. Jodå, där låg han allt, fullt andandes och mådde prima. Jag gick och la mig igen, lite lugnare men nu också störd på mig själv att jag inte kunde få sova i lugn och ro tills Ossian skulle väcka mig. Dessutom lite skakig av den "fruktansvärda upplevelsen".

Den andra morgonen slog han upp sina fina mörka ögon kvart över sju och hela familjen startade dagen med ett leende.

Den tredje morgonen hann aldrig bli morgon. Ossian vaknade kvart över tolv inatt med ett gallskrik och flyttades snabbt in till vår säng där han tyckte att det bästa alternativet var att låtsas som om pappas sida inte fanns utan att dela halva sängen med mamma/sova på mamma var det absolut enklaste.

Denna natt som för tre nätter sedan var en helt vanlig natt blev helt plötsligt en ovanlig natt som har sett till att jag befunnit mig i någon slags koma hela dagen. Ossian har dessutom inte alls velat sova middag idag vilket har lett till ytterligare lite koma. Vilket kommer leda till mer koma ikväll, vaken natt och koma imorgon. Vilken tur att min nya kurs börjar imorgon!

27.4

Fattar inte hur jag ibland lyckas vara så produktiv för det är verkligen inte vanligt! Idag drog jag till med en veckomatsedel till frukosten, veckohandling efter det och sen hem, lunch till Ossian, lägga Ossian, lunch till mig och nu - datatid! :) Blev helt lycklig över att det fanns lamm och parmesanpaj kvar i kylen, nu kommer jag ha energi hela dagen och kalorier för en vecka! ;)

Pether borde komma hem på lunch snart, det är rätt skönt att han jobbar lite men ändå tomt. Nu har man ju blivit van vid att alltid ha någon hemma! Han ska få leftovers från igår, utan cashewnötter för dom petade han ut efter maten och åt upp och utan räkor för dom petade jag ut efter maten :)
1 paket woknudlar, såna som ska koka i pannan
1 röd paprika
1 röd chili
500 g räkor med skal
1 purjolök
3 vitlöksklyftor
1 påse lime kryddmix, santa maria
1 lime
cashewnötter

Hacka allt i lagom stora bitar. Skala räkorna. Fräs grönsakerna i olja, häll över nudlarna, kryddmixen och vatten. Låt vattnet koka in. Ta bort stekpannan från värmen, blanda i räkorna och strö över nötterna. Servera med klyftad lime! Smarrigt!

Preppad!!

Det finns inte att man lyckas pricka in så mycket som är roligare än att sitta inne och blogga! ;)

Igår gick vi hemifrån vid elva. Förutom en liten klädhämtning var vi borta till tjugo över nio på kvällen. Lunch, fika, fotboll och middag fick gå före både rutiner och körslaget. Dagen har inte varit mycket bättre men vi får försöka skärpa oss. Ossian ska iallafall få somna hemma i lugn och ro några kvällar nu innan vi firar Valborg här hemma. 18 stycken blir vi i år! Så går det när familjerna utökas i sjuka hastigheter!! Snart är det bara vi kvar som har ett barn, resten har lyckats fixa fler än så. Men jag klagar inte! Är galet skönt ibland att bara ha en att hålla reda på, de dagar jag känner mig extra pigg så lånar jag gärna en lekkompis till Ossian. Som man kan lämna tillbaka.

Innan klockan hade hunnit bli tjugo i tio hade jag plockat undan, fixat tvätten, ätit frukost, betalat räkningar och rensat bort urvuxna kläder. Ossians såklart, mina ska jag ju komma i igen!!! Tio gick vi på promenad. Elva började det regna.

Gjorde en lunch på övreblivna kokade makaroner idag. Makaronerna i botten på en ugnsform, på med fryst broccoli, kidneybönor, majskorn och falukorv. Vispa ihop tre ägg, en förpackning krossade tomater, en skvätt grädde, chilisås, salt, peppar och basilika. Häll i formen, på med ost, in i ugnen på 220 grader i 25 minuter eller tills allt stannat. Smidigt, barnvänligt och passar mycket bra till ketchup!!

Ossian sover sen en halvtimme tillbaka och jag hade tänkt att baka till Valborg. Har till och med handlat till kakan på förmiddagen. Men det var ju det här med strösocker... Glömt!

Lammrester kan användas till mycket! Här i...

img_2994 (MMS)

Lammrester kan användas till mycket! Här i sällskap med en supergod parmesanpaj, sallad med rödlök, ruccola och körsbärstomater, balsamvinäger, baguette, salami, färskost och bregott havssalt. Rött vin till också förstås. Fy fan vad gott!!!!


Man tager vad man haver

Hemma vid tolv efter en skööön promenad! Det är så jävla varmt idag! I love it! Gillar också att Ossian sov till halv åtta idag, när det var min tur att gå upp och allt! Sjukt skönt!
Var så sugen på en ceasarsallad när vi kom hem från promenaden, eller en pastasallad. Varför har man aldrig sånt hemma när man bäst behöver det?? Det fick bli ett hopplock av det som fanns, men gott blev det! ;)
Bacon
Körsbärstomater
Gul lök
Röd paprika
Färsk spenat
Fullkornsmakaroner
Salt, peppar och förstås parmesanost!!!
Snart dags för kaffe och morotskaka, idag får man inte klaga på sitt liv! ;)

För sent för..

Idag äter vi gott och blandat till middag. Det blir lätt så efter en frukost till tio och påskbuffé halv ett. Fick finbesök ikväll av Tomas, Veronica och Thyra. Gunder och Troja var ju också med förstås! Ossian och Thyra hängde i sandlådan. Ossian ramlade ur kanske fem gånger och blev inte ledsen en enda gång. Man måste ju visa sin bästa sida för polarna! ;)
Sen kom Anna, Malin och Erik förbi på väg till Erik. Ett besök som slutade i att dom precis gick hem. Rödvin, nötter och tända ljus. 7 grader varmt ute vilket är skitkallt och totalt anledningen till att vi var tvungna att gå in och dom andra gick hem.
Tänkte jag skulle bjuda på receptet till den smarriga pannacottan jag gjorde igår. Alldeles gul och påskig uppepå! :)
Det här räckte perfekt åt 6 stycken i martiniglas. Egentligen är mängden grädde anpassad för fyra portioner.

5 dl grädde
150 g vit choklad
2 gelatinblad

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter. Koka upp grädden. Smält chokladen över vattenbad. Häll chokladen i grädden och blanda i gelatinbladen. Häll upp i portionsformar och ställt kallt.

Mangotopping

Ca 200 gram fryst mango
Vatten
1 gelatinblad

Lägg gelatinbladet i kallt vatten i minst fem minuter. Koka mangon i lite vatten, kanske en halv deciliter. Häll på mer om det blir torrt. Mangon ska bli mjuk. Mixa mangon till en slät pure. Blanda i gelatinet. Skeda på mangopurén på pannacottan och ställ tillbaka i kylen.
Enjoy! Och sov gott! :)

Barnmat på lammrester! En skiva lammstek. ...

img_6824 (MMS)

Barnmat på lammrester! En skiva lammstek.  En halv rödlök.  Soja.  Kalvfond.  Grädde.  Tärna lammet, finhacka löken. Fräs i en kastrull och häll i fond, soja och grädde. Låt koka ett tag, minst tio minuter. Servera med en mikrad potatis från en middag tidigare i veckan :)


Kanske att den påskgula pannacottan inte r...

img_4664 (MMS)

Kanske att den påskgula pannacottan inte riktigt gör sig rättvisa med en iphonekamera men den var fin. Och påskig. Och god! Även om jag bara orkade hälften för att middagen var så god!!! Lammstek, potatisgratäng och halloumisallad med lönnsirapsdressing. Bilder och recept får nog vänta tills imorgon.  Nu ligger jag i sängen bredvid Ossian. Morbror Niklas har lånat Ossians rum och jag försöker hålla mig vaken tillräckligt länge för att hinna säga godnatt till Pether... Har en efterlängtad och välförtjänt sovmorgon imorgon bitti. Ska bli så skönt!! Och när jag vaknar ska Ossian få sitt påskägg!!!!  Glad påsk igen alla fina! Puss


Vagnen verkar godkänd!! ;)

img_5590 (MMS)

Vagnen verkar godkänd!! ;)


Glad påsk!

Undrar hur många rubriker som börjar med just den frasen idag!
Pether fick sovmorgon, jag bakade bröd och morotskaka och frukosten är typ precis avslutad. Ledig dag när den är som bäst! Nu väntar vi på mamma, pappa, Niklas och farmor och Ossian sover, vilket möjliggör ett intensivt Pippi Långstrump-tittande för de trötta småbarnsföräldrarna.

Ikväll ska vi äta lamm, mitt absoluta favoritkött! Det enda köttet som är riktigt gott när det är rosa, allt annat kött ska vara brunt och genomstekt. Potatisgratäng med massa vitlök i, kanske en halloumisallad med sjukt god lönnsirapsdressing och pannacotta till efterrätt. Borde nästan ta betalt av mina gäster ikväll tror jag! ;)

Hoppas på en till uppdatering, minst en, under dagen. Jag måste ju iallafall visa er den nya vagnen!!!!

Sjukt sött - och sjukt gott!


It´s mine!

Faktiskt egentligen är det Ossians. Men jag har bestämt den! Och jag är sååå nöjd! En ratt och ett regnskydd fick vi med för en hundring extra. Kul! Och imorgon kommer den! Nästan roligare än skor!!!

Så nära en porrtidning man kan komma i vår...

img_3821 (MMS)

Så nära en porrtidning man kan komma i vårt hem. Inbillar jag mig iallafall....


Finally!!

Åååh vilken härlig dag det har varit idag, såå klyshig och familjig! Just gotta love it!

Pether skulle vara hos naprapaten halv elva så jag och Ossian hängde på, gick och lämnade min tenta och reklamerade ett par byxor på polarn - utan kvitto, fantastisk affär!! Hann inte mer än kolla in MQ och JC så ringer han och är klar! Åkte till Tuna Park och åt lunch, värsta ceasarsalladen som var lite för god för att hinna ta kort på/en son som var lite för skitsur för att jag skulle ha tid att ta kort. Ett paket russin före maten och tre(!!) pannkakor med sylt fick honom att sitta still en stund medan Pether åt så att de kunde promenera runt Tuna Park och jag fick äta ifred!!! Helt ovanligt och så himla skönt! Jag som aldrig har velat sitta ute på restaurang eller fik själv tycker helt plötsligt att det är jätteskönt! Gick in på MQ och hittade en vårjacka till 50% rabatt! TUR att barnbidraget rullade in idag! Ossian och Pether hittade en familj med tvillingar som dom hängde med utanför affären och jag fick lugn och ro även där!!!

Efter Tuna - Babyproffsen. Alltså ni förstår ju att det här var min dröm!!! Vi provade sittvagnar. I loved it! Jag fick tydligen glömma Mountainbuggy swift för den var trång. Skit också. Men jag SKA köpa Urban Jungle någon gång i min föräldrakarriär. Förhoppningsvis om inte alltför länge... ;) Vi provade en City Select av nåt slag, små hjul. För små för min smak. Och en Brio Race som vi provat flera gånger förut. Och som jag körde på pricerunner när vi kom hem. Och som var nedsatt med 25% på Babyland. Så! Pappa köper en imorgon efter jobbet. Om dom finns kvar. Om dom inte finns kvar så är vi tillbaka på noll. Och jag kanske måste tröstshoppa en Urban! ;)

19:2

Jag är rätt medveten om mina vuxenpoäng vid det här laget. Ganska nöjd med dom också. Speciellt föräldradelen, den är jag mycket nöjd med, att jag fick en liten fin unge som bor hos mig. Mys! <3 Men trots alla mina vuxenpoäng känns det ändå idag som att jag har gjort det vuxnaste av det vuxna och bytt bank! Så hejdå Nordea som jag har haft sen jag föddes och hej SEB som jag tror är en skitbra bank men det återstår att se! Vi har öppna t ett gemensamt sparkonto och ett sparkonto till Ossian också. Vi sparar ingenting till honom nu, känns helt värdelöst att spara pengar från försäkringskassan eller mina lånade pengar från CSN, då är det bättre att vi kan vara hemma längre och spara mer sen när vi båda jobbar.
Jag och Moa gick på en långpromenad på morgonen, Ossian somnade och med det sabbades hela dagen för honom. Han somnade en stund när vi åkte in till banken, en stund på vägen hem och sen dess har han gråtit. Ja, inte nu förstås för nu sover han. Precis som jag ska göra snart.

Vi har haft utemiddagspremiär ikväll. Såå skönt! Pether tvättade våra äckliga utemöbler med bilschampo i förmiddags och all svettlukt försvann. Fattar inte hur plast kan suga åt sig en lukt!? Sjukt äckligt var det iallafall men nu är det jättebra! Ossian var med och sopade och städade altanen, måste verkligen köpa en liten kvast till honom.


Idag fick han en egen gräsklippare som han gick omkring med på cheapy när vi skulle kolla på sandlåda. Sandlåda fanns och gräsklipparen var kul så de båda fick följa med hem!

Vår smarriga middag! Grillad benfri fläskkotlett, marinerad sen igår kväll i världens bästa marinad! Grillad ananas, Lohmanders bea, sallad med tomat, rödlök, olivolja och balsamvinäger!


19

Massa kaffe, ägg och knäckebröd så ska väl även jag orka ta mig ut på en morgonpromenad! Tur att Moa bestämde det redan igår, mindre tur att hon glömt bort det till idag! ;)
Behöver verkligen komma ut en sväng. Ossian somnade ju 19 igår, vaknade 23 och somnade igen klockan 24 med en flaska välling. Vaknade 06, pigg som en jag vet inte vad! Hans föräldrar är däremot inte ett dugg pigga utan har huvudvärk och narkolepsi idag.

Fyndade det sista (haha, förmodligen inte) till Ossians påskägg igår, på ICA av alla affärer!!


-"vad gör du älskling?" -"läser din blogg....

img_2529 (MMS)

-"vad gör du älskling?" -"läser din blogg." Mycket bra kommunikation...


Igår idag föralltid

Har precis skickat ner Pether till ica för att köpa vitlök så jag kan marinera fläskköttet vi ska grilla imorgon kväll. Funderar på att göra en caprese till och kanske rosta lite rotfrukter i ugnen. Så himla gott! Eller bara göra en superstor sallad och skippe rotfrukterna. Capresen kan man inte skippa...! ;)
När han kommer hem har jag mutat honom med ett glas vin på altanen. Ossian sover sen sju. Det här med rutiner är inte vår starka sida, igår 21.30-idag 19.00. Well done!

Igår orkade vi för övrigt inte laga någon mat utan åt resterna från lammchilin som låg i frysen och hade det bra. Baguette till och en klick creme fraiche. Mums!

Sommar?

Det känns ju som det ute! Nästan iallafall. Idag har jag haft conversepremiär, grymt skönt! Och mycket nöjd med att jag köpte en tunn kofta i helgen, det behövdes idag. Började skriva tentan vid kvart över nio, var färdig kvart i två tror jag. Så skönt! Nu ska den här mindmapen skrivas också och lämnas in med tentan. Har noll lust. Tur att den inte alls bedöms. Varför ska den då lämnas in kan man tycka. Jag tycker det iallafall. Varför ska den?!
Spenderade eftermiddagen i parken med Pether, Ossian och fyra mammor till. Inga pappor i parken idag. Tror förresten aldrig jag sett en pappa i parken här. Tror aldrig Pether varit i parken utan mig heller när jag tänker efter.
Med pappa på väg ut på promenad :)
Vi gick hem vid halv fyra, lagade mat och nu ligger vi i vardagsrummet och försöker roa skittrötta Ossian så gott det går så vi kan ickeroa skittrötta varandra resten av kvällen.
Gjorde en kyckling, kokosmjölk, ris-nånting variant till middag.
2 kycklingfiléer
1 påse wokgrönsaker
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
riven ingefära
1 burk kokosmjölk, ev. light
mango chutney
soja
salt & peppar

4 portioner ris

Bry kycklingen och lägg åt sidan. Stek löken, vitlökenoch ingefäran med wokgrönsaker. Häll över kokosmjölken och klicka i lagom mycket chutney. Lägg i kycklingen och koka upp. Servera med ris och toppa med cashewnötter!

Lägg till på listan

Sitter och skriver hemtenta idag. Är inne i min första timme och redan fått en sida gjord. Jag har totalt skalat av all prestationsångest på den här tentan. Jag tycker den är sååå tråkig! Tänk vilken lycka om den kunde bli klar idag! Sen får man bara hålla tummarna för att den blir godkänd också...

Det ska bli fint väder hela veckan och jag blev så sugen på att åka till Parken zoo med Ossian. Parken zoo som är dumma i huvudet och inte öppnar förrän den 7 maj?! Det är ju fint väder NU! Det är ju NU jag vill åka! Lycka att dom har öppet över påsk. Eller inte. Då lär det ju vara proppfullt! Nä, skärpning! Kanske får peta in skansen efter påsk istället, det skulle ju vara mysigt det också! :)

Vi måste iallafall åka och köpa en sandlåda den här veckan. Vi var ju hos Malin och Christoffer igår, kollade på vigselringen och bröllopsfoton och längtade lite till deras "riktiga! bröllop så vi får komma och kasta ris och torka tårar och dansa hela natten! Ossian struntade blankt i allt vad bröllop hette och bänkade sig i sandlådan för en liten grillkorvspaus och gungpaus. Malins trädgård var ju rena gröna lund jämfört med vår tråkiga. Så jag antar att när tentan nu blir klar, senast imorgon, tar jag med mig min familj till skolan, lägger tentan på lådan, köper ett par tentaskor, kanske en tentalunch och en sandlåda.

Utflyktsmål - Eskilstuna!! Oh happy day...

Men. Vem kan låta en fining som den här (som för övrigt sov mellan 21.30 och 05.55 inatt. Alldeles för lite!!) vara utan sandlåda?? Inte jag...


Op. tillkamning

Fast definitivt inte frisyren, klippte mig hos Annelie igår och blev mer än nöjd! Fy vilken duktig frisör jag har!!

Däremot ska jag kamma till mig vad gäller bloggen, hinner inte riktigt med just nu. Ossian har till exempel precis somnat och jag börjar inse att det inte finns några andra alternativ än att dra ner på sovtiderna på dagen. Från och med imorgon får han lov att sova en gång om dagen istället för två. Att somna halv tio när man är 14 månader är inte riktigt bra tycker jag. Varken för Ossian som ändå inte sover längre på morgnarna, eller för mig och Pether som inte får någonting gjort på kvällarna. Varken mentalt eller fysiskt. Ja förstås inte fysiskt som träning utan typ plocka in disken eller ta bort allt lego från golvet så man slipper trampa in legomärken i fötterna. Den mentala delen är inte heller speciellt upphetsande men fan vi lever ju tillsammans.

Någonting kan man ju tycka att vi ska prata om på kvällarna som inte är "kan du tvätta Ossian" eller "har Ossian borstat tänderna". Man skulle ju kunna prata om musik eller politik eller teater eller nåt. Haha! Nä det är klart vi inte skulle göra. Jag kommer ihåg först gången jag och Pether var ensamma sen Ossian föddes. Inte så konstigt att jag kommer ihåg det egentligen - det är ju bara 10 månader sedan. Iallafall så satt vi på en båt på söder mälarstrand och drack vin. Eller öl. Eller drinkar. Minns inte men alkohol var det iallafall. Iallafall så satt vi där och kunde typ inte prata. Det tog ett tag innan det föll sig naturligt att prata om någonting som inte hade med vårt barn att göra. Sen pratade vi massor. Vi gick vidare också och drack mer vin och missade förbandet, Europe, som jag sååå gärna ville se!!! Med tanke på att jag fick ensamtid med Pether så var det ju absolut värt det. Och jag fick ju ändå se KISS!!!

Long lost love

Tänk att jag har så mycket roligare saker för mig än att sitta här och häcka. Idag har jag äntligen varit och klippt mig till exempel. Jag har köpt en kofta till halva priset på MQ och jag har fikat på Gunnarssons. Lovely! Svinigt god GI-macka med philadelphia och kalkon, efter nyttigheterna blev det morotskaka och limecheesecake. Splittat med bästa Anna som kom och fikade med mig och mamma och följde sen med oss ut till Ingarö för att svulla mera! Prinsesstårta, grillat kött och klyftpotatis. Gud-vad-gott!!!

Imorgon lunchar vi hos Malin och Christoffer innan vi åker hemåt, men snart är jag uppe igen!! Var och tjuvkikade på ett hus som var till salu idag, 5,5 miljoner var utgångspriset - alltså ingenting för oss. Men det är ju gratis att titta. Och att försöka påverka Pether. Om vi bara kollar asdyra hus kanske han med glädje hostar upp iallafall 3 miljoner till vårt nästa hem! ;)

Nu är vi äntligen på väg!! Ossian verkar h...

img_1307 (MMS)

Nu är vi äntligen på väg!! Ossian verkar ha sovit klart, jag har lagt patients och Pether kör. Perfekt fördelning! Hoppas på ett stopp på Ikea och kanske Fredells innan vi åker ut till ingarö. hoppas ni alla får en sköööön helg!!!


Zzz

Den här lilla ungen jag har hemma gillar tydligen hockey! Det var helt omöjligt att lägga honom och han fick vara vaken i soffan ett tag till. Eller länge till. Samtidigt som Färjestad åkte ut på isen i sina guldhjälmar började han snarka i sin pappas famn som blev stolt och säkert lite tårögd också över att hans son inte kunde somna av spänning i hockeyfinalen! Jo visst du, så var det säkert.

Iallafall så har hans vakenhet resulterat i min trötthet och att jag istället för att ge er en middagsrapport, både från igår och idag - herregud vad vi har ätit goda middagar, så ska jag gå och lägga mig. Stor dag imorgon. Vi ska till Sthlm! Äntligen!!

hey stupid!

Jag säger det igen, jag är fan för trött. Jag vet inte ens att jag har en blogg 90% av dagen. Jag tar inga matbilder och uppdaterar inte när det händer något kul. Vilket det iofs aldrig gör eftersom jag bor i världens skittråkigaste lilla håla. Längtar härifrån. Hur går det egentligen med mitt Stockholmskonto? Vad är ni för kompisar egentligen???

Ska skärpa mig lite grann under kvällen, Pether är inte hemma och Ossian ligger i sängen och vill inte sova. Jag borde ha förstått det efter att han spottat ut nappen både i vedkorgen och tvättkorgen och pulat in pyjamasen mellan spjälorna i grinden ner till källaren...

Feberfrossa utan hjärnhinneinflammation!

Jaa.. det här låter ju lite sådär... men det är ju bra! Jag har fått nån reaktion efter fästingsprutan - precis som förra gången men jag kommer ju däremot inte få någon TBE och det är ju skitbra! :D
Ossian blev ledsen redan innan sprutan kom fram. Han har väl lärt sig. Först två sprutor på ettårskontrollen, sen en spruta i månaden sen dess med TBE vaccinet. Vårdcentralen kommer väl bli ett trauma för honom ;)

Från vårdcentralen åkte vi till kullbergska och blodgivarcentralen. Träffade en sjukt oproffsig sköterska med dålig attityd som skulle ta prover på mig och Pether för att se om vi kan bli blodgivare. Ossian skrek när hon tog mitt blodprov, som sagt - traumatiserad...! Sköterskan var ju helt okänslig och sabbade min arm totalt. När hon tog bort kompressen och skulle kolla om jag blödde så pumpade det blod ur armen. Hjälp. Har liksom aldrig hänt förut! När vi kom hem hade jag blödit igenom hela kompressen så den var helt dyngsur. Fan vad äckligt!! Hoppas verkligen att jag få bli blodgivare nu så inte det här har varit helt i onödan. Hade för övrigt ett askonstigt blodtryck, är det någon som kan sånt där? Vad betyder det egentligen??

...

Den här trötta mamman jag skrev om förut. Kan det möjligtvis vara samma trötta mamma som har haft bh´n på sig ut och in hela dagen? Bättre än bak och fram - förvisso. Men ändå.

Todo tomorrow

Igår surfade jag och Pether in här och idag ringde dom upp och imorgon har vi en tid för provtagning. Surfa in du också. Det behövs 40 000 nya blodgivare.
Numera 38 998.

Gratis är gott!

Vilken lycka! Två avier låg och väntade när jag kom hem. Två paket från två företag med två premier i. I like!
Vi har fallit för all reklam och gått med i en barnbokklubb. Två böcker fick man köpa för 7 kronor styck och så fick man antingen en plocklåda eller en stapelkatt från MICKI. Man är tvungen att köpa två böcker till ordinarie pris på 6 månader och det känns rätt enkelt avklarat med tanke på Ossians bibliotek. Svalan hette bokklubben, www.svalan.se. Kan inte säga om den är bra men grejerna var fina iallafall! :)
I det andra paketet låg premien från tidningen Family living. Ytterligare en grej som jag bara skaffade för premiens skull men tidningen var rätt underhållande. Inte lika töntig och klyschig som de andra föräldratidningarna.

Tadaa!!



Slow ride

Är så trött idag att allt känns som att det går i slowmotion. Har suttit av världens tråkigaste föreläsning vilket bara känns som timmar förbrukade av mitt liv. Har faktiskt inte lärt mig ett dugg på de här två föreläsningarna vi haft på kursen. Sista föreläsningen/seminariet är på fredag och jag tror inte att jag kommer bidra med min närvaro. Känns bättre att sitta hemma och fundera över hemtentan eller kanske till och med skriva...! Jag vill bli klar så snart som möjligt så jag kan vara helt ledig länge innan den 28:e då nästa kurs börjar.

Har haft kvalitetstid med min unge under eftermiddagen, en mening jag aldrig trodde jag skulle säga. Vad gör man när man går i skolan eller jobbar? Man har kvalitetstid när man kommer hem. Rolig tid då man inte ska ha konflikter. Än så länge har vi inte så stora konflikter, det är ju mer typ "ät inte jord" eller "dra inte ner lampan i golvet". Lagoma konflikter. Idag har vi byggt Duplo tills vi båda stupade. Ossian sover fortfarande och jag försöker hålla ögonen öppna. Skulle verkligen vilja ha ett tips på vad man kan göra på eftermiddagen så att man blir lite piggare. Godis är ju typ uteslutet. Amfetamin också. Typ. Tänk nu på att jag inte sovit en hel natt på 14 månader. Hur blir man pigg? Hur ska man orka?

Lättja

Finns inget annat att skylla mitt bristande bloggande på. Jag skulle ju iofs kunna skylla på heltidsstudier, småbarnsmamma, sömnbrist, villaägande eller nåt sånt där men det går inte riktigt ihop. Vi har firat födelsedag, jag har gått upp 3 hekto(!!!!) vilka ska bort fort som fan helst, pluggat litegrann men inte så mycket som jag skulle behöva. Igår tog vi en promenad. Alla tre. Ossian skulle bestämt också gå så det tog rätt mycket längre tid än vanligt. Han hittade en fin sten också. Hans första sten. Nu ligger den här hemma i huset någonstans och får väl göra det ända tills han slår sönder en ruta med den eller nåt. Men än så länge är den ett tecken på hans storhet! Att hitta en sten och ta med den hem... Wow! ;)

Vi har varit och kollat på staketstolpar idag vilket för en husägande familj kan vara riktigt roligt. Vi hittade en modell som var fin men stenarna kostade 130 kronor styck! Om man har fem till varje stolpe och kanske tre meter mellan varje så blir det ju sjukt mycket pengar! Sen ska man ha marksten och singel under och jag dör vad allt är dyrt och jag dör ännu mer när jag tänker på min fina lägenhet i Årsta som var färdigrenoverad och helt vit och fin...! Att gå på bygghandelsställen med en snickare kan ta längre tid än man tror så vi fick äta lunch ute idag, buhu, stackars oss. Pether åt såklart pannbiff med kokt potatis. Jag åt en kycklingsallad med bulgur som egentligen var matvete. Och ikväll har Ossian haft falafelpremiär!!!


Den oundvikliga dagen

Likaväl som vi visste att en växande mage så småningom skulle leda till en förlossning, och ett barn har vi nu vetat ganska länge att det här barnet så småningom ska bli omhändertaget av andra vuxna. Han ska leka med andra barn varje dag, äta lunch med bestick och vila på en madrass. Han ska börja på förskola! Jag måste ju gå till skolan, Pether måste absolut jobba och Ossian måste alltså till förskolan. Att jag skulle vilja stanna hemma med min unge jämt, det är ju inte klokt egentligen. Jag har ju själv jobbat på förskola i massa år och tycker verkligen att det är bra för barn att gå på förskola. Jag VILL ju att Ossian ska bli självständig, få träffa massa olika människor, inte bara dom jag och Pether väljer är bra att umgås med, få lösa sina egna konflikter utan att ha en förälder närvarande jämt.

Men

Jag vill ju att han ska bli sedd. Inte vara ett barn i mängden på en underbemannad förskola. Jag vill känna mig trygg med personalen och veta att detta är det bästa jobb dom kan tänka sig! Jag vill inte att han ska behöva vara med några livströtta människor som bara väntar på pensionen och som gnäller på barnen. Jag har jobbat med sådana. Jag vet att dom finns! Dom där som gnäller på barn som är ledsna och som bara pratar med varandra på gården. Som fikar när barnen målar och som sitter med ryggen mot sandlådan.


Jag behöver en nanny. En i backup bara, ifall förskolan inte skulle passa mig. En riktigt bra nanny ska det vara. Helst förskollärare. Gärna flerspråkig. Bra språk. Engelska och något latinskt. Självklart flytande svenska också. Mycket viktigt. Brett ordförråd och vett att utmana mitt barn så han blir allt det han kan bli. Och det är mycket!

Rester till lördagsmiddag

Rester på en lördag? Ja det kan ju låta riktigt trist men det beror ju helt på vad man har för rester!! Idag gjorde vi en typ pyttipanna med det grillade köttet från igår. Det fann mycket kvar, både det marinerade fläskköttet och nötköttet, så det blev både middag och lunchlådor. Bra och ekonomiskt! Ekonomisk mat är bra för då får man massa pengar över till annat! Vi har knappt handlat alls den här veckan vilket kommer innebära ett par nya pumps till mig! :) Den som spar... ;)

Jag stekte en hackad gul lök med en tärnad zuccini och strimlad gul och röd paprika. Mot slutet hade jag i köttet som jag hade tärnat. Sist blandade jag i kokt bulgur. Varm och nykokt förstås! Till det hade vi sallad som var kvar sen igår och en supergod sås som kocken på mitt förra jobb brukade göra. Världens lättaste och egentligen borde jag tjuvhålla på det receptet och bara briljera hela sommaren, för den är perfekt till grillad mat, men det kan jag ju inte göra. Eller...? Nej.

Blanda en burk creme fraiche med ajvar relish. Jag hade lätt creme fraiche men det är MYCKET godare med vanlig. Det tar däremot inte min kaloriräkning någon hänsyn till. Blanda en burk, 2 dl, med ungefär 1 dl ajvar. Jag är så dålig på att måtta. Smaka så att det är gott. Den här såsen är extra god till kyckling men herregud vad den är god!!

Åhléns kanske?

Hm, Lindex, Kappahl och sånt. Det är där vi köper Ossians kläder. Typ.

Vårkänslor!!

Först är jag helt sjukt förälskad i mina vänner idag. Det är iofs inte så sjukt i sig - jag råkar ju ha dom bästa av dom bästa i min närhet. Jag saknar alla jag inte träffar så ofta, jag saknar min familj (ja, inte min nya familj alltså) och jag saknar söders uteserveringar. Jag saknar en latte i solen och jag saknar solglasögon på fiken.

Jag vet att jag ska vara glad egentligen. Jag har en fin kille som vill bo med mig, gifta sig med mig och skaffa barn med mig. Jag har den grymmaste ungen - alla andras ungar må vara hur bra som helst men min blev bäst! Så det så. Jag har ett hus. Jag har en bil. Jag har en grill! ;) Jag skulle aldrig byta bort något av det här men jag skulle vilja flytta det lite, ungefär 15 mil, kanske 17. 17 blir perfekt. Då kommer jag nog ut till Värmdö någonstans. Ett fint litet hus, kanske 150 kvadrat. En tomt på ungefär 3000 kvadrat. Inte mindre än 2500 iallafall. Jag kräver inte så mycket. Helst inte dyrare än att jag har råd med det. Och en till bil. Vi måste ha en till bil om vi ska flytta. Så jag kan åka till skolan. Eller så jag kan åka till Jeanne och åka med Jeanne till skolan. Eller ett busskort. Jag kan klara mig på ett busskort om jag får flytta till Stockholm igen. Så jag bara föreslår nu. Om jag typ öppnar ett konto. Ett Stockholmskonto. Kan inte ni som har lite extrapengar över sätta in dom på det kontot då? Ett par tusen, kanske tio, i månaden. Det skulle vara såååå bra! Så ses vi lite oftare! Ska vi säga så?

27

Oj herregud vilken kväll! Jag är helt slut! Fem vuxna, fyra barn. Nästa år är det fem barn...! Gunder låg i Veronicas mage och sparkade, men inte på mig.

Grillen åkte iallafall fram, mellan orkanbyarna, och vi grillade rostas och marinerad, benfri fläskkotlett. Fick lite dåligt med tid och köpte frysta potatisklyftor - ett beslut jag är extremt nöjd med. Fan vad skönt det var att inte stå o skala och dela utan kunna prata och umgås istället. Efterrätt: Angelas grymma morotskaka! Min morotskakepremiär men det är inte sista gången jag gör en!

Vid nio gav våra gäster upp och begav sig hemåt med förvånansvärt glada barn. Vårt barn blev ledsen när alla kompisarna gick men han insåg rätt snart hur skön soffan var och vi kunde peta ner honom i sängen utan välling!!! Ett stort steg för oss men vi får väl se om han vaknar inatt och vill ha istället. Det har han gjort de tidigare gångerna han somnat utan välling. Att det kan vara så gott!!

Vi fick ett bidrag till vår nya kaffebryggare av Moa, Calle, Tomas och Veronica! Är så himla bra att fylla år så nära varandra så man kan få gemensamma presenter. Förra året fick vi biocheckar. De ligger dessvärre oanvända fortfarande... Skärpning på oss!
Trött och gosig i soffan.

Grattis till mig!!

Jaaa!! Idag fyller jag åååår!!!
Nej, riktigt så kul är det faktiskt inte längre och om jag ska vara ärlig så har det varit den utlovade sovmorgonen som jag mest sett fram emot med den här dagen! Nu ska vi ju också grilla ikväll med några kompisar, det är ju alltid trevligt så nog är det kul att fylla år!! ;)

Ossians skrik väckte mig som vanligt, när han skrek vid kvart i nio så bestämde jag mig för att gå upp. Doften av nybakat kan ha bidragit litegrann... Jag fick en stooor kram av in fina unge, en lite mindre av min fina kille (han längtar liksom inte lika mycket efter mig på två timmar som Ossian gör) och en god frukost med nybakta scones och marmelad! Gott!!


Jag fick ett kuvert av Emelie igår också som inte fick öppnas förrän idag så efter frukosten sprättades det upp!! TACK!!!! Ibland får man verkligen presenter som är mitt i prick! Tre 30 minuters massagebehandligar hos Emelie herself! Mycket välbehövligt!!


Med eftermiddagsposten kom ytterligare ett paket, från finaste Anna! Både till mig och Ossian! Tänk att det är så kul att få snigelpost, känns så genomtänkt på något sätt!




Nu står morotskakan i ugnen, Ossian sover och Pether har precis satt ihop grillen. Jag ska göra kaffe och vänta på att det blir dags att åka in till Katrineholm och lämna tillbaka skitvolvon och hämta finsubban! Som jag har längtat!!
Skumpan i kylen och rödtjutet på bänken. Ses i dimman!

Varför just ikväll?

Min hämnd var ändå rätt tillfredsställande. Jag har sett det jag och Pether skulle se på en playkanal som han fortfarande, sen en vecka, inte kommer ihåg vad det var! ;)

Slappmiddag

Ugnspannkaka. Det måste ju vara höjden av lathet. Speciellt om man som jag gör smeten i kitchenaiden. Då behöver man ju inte ens hålla i vispen!! :)
Jag hade i bakpulver idag och tänkte att det skulle vara en bra idé - det var det inte. Jag smorde dessutom inte långpannan utan tyckte att det räckte med att ringla flytande smör/rapsolja i plåten - det gjorde det inte. Men det blev ett fint mönster i botten på pannkakan. Det som gick att få bort från plåten alltså...
Mitt recept på ugnspannkaka. Gör helst inte om det.

8 dl mjölk
4 dl mjöl
3 ägg
vaniljsocker
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
ugnen på 225 grader och grädda i ca 30 minuter.

Brukar göra fläskpannkaka på det här receptet, minus vaniljsocker och bakpulver, och det blir skitbra!! Men då har man ju allt fläskfett i botten på långpannan. Fläskfett!! En gång till... FLÄSKFETT!!



Skitkväll

Nattning, 1 h och 15 min - check! Fy faan vad värdelöst. Hela kvällen blir helt fel för alla inblandade. Ja jag vet - mest för Ossian men vafan! För oss också!
Har kollar lite på "Du är vad du äter" blandat med hockey och spring fram och tillbaka till Ossians rum och gos i soffan. Också med Ossian eftersom vi vek oss efter en halvtimme och tog upp honom igen. Vad säger man om det?

Jag blir så jävla sugen på godis av Anna Skippers hetsiga förbud mot allt. När jag bodde i Sthlm brukade jag träffa Anna på torsdagskvällarna, kolla på Anna Skipper och svulla. Oh lovely thursdays! Anna kan jag inte träffa när jag vill, inte kan jag svulla heller men det näst bästa. Smaksatt mineralvatten och nötter! Dagen till ära dricker vi Ica´s Äpple och päron-vatten och äter en sjukt god nötblandning. Jag vet att det är massa kcal i nötter också men det är iallafall bra saker också! Typ bra fett. Bra snack.

Bild från OLW

Fuskar

Skulle egentligen plugga nu men jag ligger och degar i soffan istället. Chattar med fina Annie på facebook och kollar på Christine på femman. Ossian sover och Pether är och hämtar pellets. Har varit på föreläsning, första med pedagogikinriktning i kommunikation. Sjukt tråkig och jag hade lätt kunnat somna. Kan ha berott litegrann på matkoma också. Idag firade vi tentainlämningen med hotellfrukost. Jag och sju härliga tjejer till.

Min icke-plugg pose.

Såklart!

Jag glömde ju både bild och ingredienser till gårdagens middag!
Sist ska man ha i en tesked socker och en matsked vinäger, jag hade rödvinsvinäger.
Bild också. Varsågoda! :)
Fult men gott verkar vara ledordet i min matlagning. Toppat med parmesan! :)

Korvgryta av nåt slag

Smarrigt! Men jag ORKAR inte hämta receptet så här kommer min efterkonstruktion.
3 dl risoni
1,5 tetra krossade tomater, kanske 700-800 gram?
3 chorizokorvar
en burk soltorkade tomater i olja
kycklingfond
kalamataoliver
1 fänkål
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
Salt och peppar

Koka risonin.
Skiva chorizon och stek i stekpanna tills den får lagom färg.
Hacka lök, vitlök och fänkål. Fräs i olja ett par minuter i en stor kastrull eller gryta.
Häll på de krossade tomaterna och kycklingfond, kanske två matskedar. Lägg på locket och koka i 5 minuter.
Dela soltorkade tomater och lägg i grytan tillsammans med oliverna.
Blanda i chorizon och risonin. Krydda med salt och peppar. ÄT!!
Den här rätten tänkte vi skulle passa grymt bra i mattermos på utflykt typ om man gillar att vara ute i skogen eller nåt. Vi åt den inomhus. Ossian åt sjukt mycket. Som vanligt. :)
Har jag glömt något så får det ett eget ärofyllt inlägg!!
Sov gott!!!

Har jag glömt...

...att berätta att Ossian aka Hulken har tagit sönder vår grind? Han har tyckt att den varit kul jämt, kunnat öppna den sen han var kanske 11 månader och nu då alltså, vid snart 14 månader (Åh herregud - är han så gammal?!) så har han brutit sönder hela grinden. Vi måste köpa en ny. Snart. Men så länge ser det alltså ut såhär hemma hos oss.

Soon...

Har faktiskt skrivit klart tentan idag, och inte bara det - redan på förmiddagen!! Är missnöjd med en formulering som jag ska fila lite på under kvällen men annars är den perfekt! Är rätt nöjd faktiskt vilket är livsfarligt att vara! Då saknas den där extra starka paniken när man ska kolla tentaresultatet....
Har hunnit med en fika också hos Moa med henne och Veronica, helt barnfria allihopa! Sjukt mysigt, man gör det alldeles för sällan! Bestämde att vi ska grilla här på fredag, min stora ärofyllda födelsedagskväll! ;)
Handlade på vägen hem så ikväll blir det en soppa med chorizo och risoni. Förhoppningsvis smarrigt men det lär ni ju få veta lite senare!
Pether och Ossian är kvar utomhus, jag höll på att blåsa bort när vi försökte reda ut exakt hur mycket vi ska gräva bort för att få plats med vår nya garageuppfart. Ganska mycket verkar det bli - Pether vill ha plats för tre bilar i bredd. Det är nog smart med tanke på att vi har två(!?).

Känner mig helt matt idag. Ossian har snurrat hela natten och stulit min kudde - tack så mycket! Där fick jag för att jag längtade efter en unge i sängen!! ;)
... nää.. middag var det ja..

Påskpresent!

Snart är det påsk! Ska bli såå mysigt! Familjen kommer hit och jag får förhoppningsvis äta lamm tills jag får köttkoma! Älskar lamm!!! Sitter och letar påskpresenter till Ossian. Han får inget godis i sitt påskägg än så länge, möjligtvis riskakor och russin. Jag däremot vill lätt ha godis i mitt påskägg!! Gott och blandat och Marabou Polka. Shit vad gott! Jag är sjukt godissugen idag och syndade med en kvarglömd dumle till kaffet i eftermiddags. Men herregud, 38 kcal tror jag det var i en dumle, det är ju mindre än i en mums-mums som annars är grymt som bantargodis! ;) Har hittat detta än så länge:

Ska försöka få Ossian att gilla en annan snuttefilt än den kossan har har - en som inte går att köpa förstås. Prenumerationsgåva från Vi föräldrar men den här kanske kan duga! ;)
Nya fina nappar...


Fin haklapp som går att diska i maskin, love it!!


Bilder snodda från Mam´s facebooksida och Jollyroom.se


Lyckat!

Middagen blev jättebra! Det var sjukt roligt att få hitta på en egen middag igen. Vi har ju kört på kaloriberäknade recept ett tag nu men den här middagen var knappast lågkalori. Kanske inte skithögkalori heller men någonstans mittemellan. Vår middag räckte till en sjuk Pether, mig och Ossian plus två matlådor så i en normalhungrig familj, två vuxna och två barn kanske.

2 kycklingfiléer
en röd paprika
en rödlök
två vitlöksklyftor
en halv purjolök
matlagningsgrädde, kanske 3-4 dl.
mango chutney, kanske 0,5-1 dl.
svårt att beräkna, grädden var öppnad, mango chutneyn skedade jag i.
Ingefära, salt, peppar

Strimla kycklingen och stek i lite olja eller smör.
strimla paprikan, löken, purjolöken och hacka vitlöken och lägg i pannan när kycklingen fått färg.
Fräs grönsakerna en stund och häll sen på grädden och mango chutneyn. koka ihop och krydda med ingefära, salt och peppar. Servera med ris. Klart och skitgott!!!

Ossian var mycket nöjd. En barnvänlig rätt! :)

1258

Sen gav jag upp! Efter lunchen blev det inte alls mycket skrivet utan jag ledsnade, gick ut till Ossian och byggde klossar istället - Mycket roligare!! Vi har busat och gosat hela eftermiddagen och nu har jag lagt honom i sängen. Tyst är det där inifrån så jag tror att han sover men jag vågar nog inte riktigt kolla än...
Gjorde en sjukt god sallad till lunch. Isbergssallad, tomater, röd paprika, rödlök, parmesanost och kyckling. Balsamvinäger och den nya goda ceasardressingen på. Mums!
Provade mina gamla sommarshorts idag också. Visst att jag var rätt så nybliven mamma när jag köpte dom så det kanske inte är så konstigt att jag kan ta av mig dom utan att knäppa upp knappen!!!!!


För mig är det stort iallafall!!!

1159

Smyger in ett litet inläggl här mitt i allt tentaskrivande. 1159 ord har jag lyckats få ner, inte alls många kvar nu...! Jag har också hunnit söka inriktning så förhoppningsvis är jag beteendevetare med socialpsykologisk inriktning om ungefär 1,5 år...!!
Pether är fortfarande sjuk vilket egentligen betyder att jag inte alls har tid att sitta här och skriva utan bara ska skriva i mitt worddokument men då tänker jag på att skriva här och när jag skriver här tänker jag på att skriva där... Och så fortsätter det tills allt är klart, vilket det ändå aldrig blir.

Med Pethers sjukdom blir också matplaneringen helt omkullvält. Idag skulle vi ätit tandoorikyckling men vårt härliga, välsorterade ICA hade ingen tandoorikrydda, däremot kanske sex, sju olika tikka masala-kryddor. Mycket nödvändigt. I somras fanns det 14(!!!) olika bearnaisesåser men ingen café de paris. Helt sjukt egentligen. Vi skulle alltså ha handlat på Ica Maxi igår men det orkade såklart inte Pether. Jag tror jag ska göra en kyckling med ris och mango chutney ikväll. Skönt att slippa gå och handla. Har inget recept på den här men blir det den (och blir den god) så dyker väl en efterkonstruktion upp här senare ikväll.
På återseende! ;)

Aced it!

Alla 10 hp Arbetsliv avklarade med ett VG på psykologidelen. Såå skönt och ger lite extra kraft inför psykologidelen i kommunikation som skrivs as we speak!
Pether ligger här bredvid och sover sen någon timme tillbaka och jag har kollat på en unge i minuten.
Har varit riktigt skönt vårväder idag och jag och Ossian har till och med hunnit med en sväng till parken så Pether fick vila lite. Jag älskar solen. Och våren. Och snart är det påsk. Och på fredag fyller jag år...!

Jag och min lilla räka på BB Eskilstuna...


Hur många Ave Maria behövdes egentligen?

Idag har vi sonat våra synder. Ossian har ju som bekant lärt sig att zappa... Han kan slåss också. Och skrika när han inte får som han vill. Högt! Jag har varit lite (läs mycket) bekymrad över hans nya kunskaper, det är ingenting alls som jag direkt är stolt över. Självklart är det ju hans pappa som lärt honom alla dumheter så idag lärde jag honom något nytt, något vi kan vara stolta över att han kan!!!

Stolt prins!

Hur kul kan det egentligen vara att dammsuga..?

Noggrann måste man vara...

Iakttagen liten skrutt <3

En snabbis

Har precis kommit hem från Katrineholm där vi lämnade bilen på omlackering efter att en dumjävel kört in i oss. Hämtat en vidrig hyrbil har vi också gjort, en Volvo V70. Skitbil! Trång, okänsliga pedalen och fullkomligt obekväm och plastig. Enda positiva var väl att det var en 2011 så vi får åka en ett år nyare bil än vad vi är vana vid. Men nej fan det kan inte ens klassas som ett litet plåster på såren! Jag vill ha min Subaru!!!!!
Nu står tentaskrivning på schemat för resten av dagen eller dagarna för den ska in på torsdag morgon och jag har inte ens skrivit en rad. Men jag var ju tvungen att berätta att trots min svullarvecka har jag gått ner 0,6 kilo!!

Det är ju helt sjukt! Jag som hade sån ångest att jag inte ens ville ställa mig på vågen imorse! Men så kan det gå! -1,6 hittills alltså på tre veckor. Det kan väl vara ok...

Håll tummarna får mig idag nu, minst två sidor vill jag hinna få ihop!


Bild från söndagens frukost... mmm...


Helgen

Har haft en så mysig helg med mamma och pappa här!
Ossian blev lycklig som vanligt och flyttade in i sin mormors famn och visade sin morfar huset många gånger med hans pekfinger i ett fast grepp i Ossians lilla hand! <3 Gos!

Pether blev sjuk igår kväll och har fortsatt vara sjuk idag vilket har drabbat mitt tentaskrivande ganska hårt. Mitt bloggande också för den delen. Jag är så trött! Trött på skolan och trött på att vara trött. Längtar så mycket efter sommarlov och att få vara mammaledig igen och inte tänka på tusen andra saker samtidigt. Åka hemifrån och inte ens tänka på tvätten eller dammsugningen. Vilken dröm! Mina prioriteringar har flyttats lite det senaste året..

Så typiskt att Pether blev sjuk just nu, mitt i tentaskrivning (vilket iofs är typ jämt den här terminen) och imorgon skulle vi tagit fästingvaccin vilket man inte får om man är sjuk och så ska vi lämna bilen på omlackering och hämta hyrbil. Blir ju sådär kul att göra allt sånt själv med Ossian om Pether mår sunk.


Idag skulle vi ha ätit thaiköttbullarna som vi inte orkade i fredags men det kändes helt menlöst att laga mat till bara mig och Ossian så jag gjorde färsbiffar av köttfärsen som vi skulle ha o frysa in. Ossian åt en halv färsbiff med potatis till middag och då fick jag och Pether cravings och gjorde typ någon variant på hamburgare. Verkligen "man tar det man har hemma-hamburgare". Vitt formbröd, barbecuesås, färsbiff, sallad, rödlök, senap och ketchup. Smarrigt! Potatis och morötter till.


Matkoma!

Åhh vad skönt det är att ligga i sängen!
Mamma och pappa sover på undervåningen, Ossian i sitt rum och jag och Pether här, i vår sköna, nya, vita säng med favoritpåslakanen från Marimekko! ;)

Trerätters stod på menyn idag men det blev liksom inte direkt tillfälle att fota någonting! Slarv, men det betyder ju egentligen bara att jag hade roligare saker för mig än att tänka på kameran. Samma gäller för bristande bloggande idag. Better stuff to do!

Förrätten blev iallfall en mozarellatoast typ. Rostat bröd i ugnen och en mozarellasmet typ på med creme fraiche, chili och citron. Gott men liite för menlöst för min smak - Hade förväntat mig en smaksensation och istället smakade det mest keso!

Varmrätt blev den helt underbara lammchilin från Markus Aujalay´s måndag-torsdagskokbok. Har ni inte köpt den än så gör det! Bästa kokboken jag har och jag har många...... ;)

Efterrätten blev en chokladmousse med hackad dumle i. Det stod inte i receptet hur många den var till så jag gissade på fyra men äter man den inte till varmrätt, är skithungrig eller mer besatt av choklad än vad jag är (det går inte) så räcker den lätt till åtta!!!

Nu ska jag passa på att lägga mig på Pethers arm och sova lite innan Ossian vaknar och vill sova i mitten. Imorgon bitti är det dessutom min tur att gå upp och Pether som får sova ut! Kanske ska demonstrera för honom exakt hur mycket det låter när Ossian drar sin krokodil utanför sovrumsdörren. Bara så han vet det liksom!! ;)

Hoppas ni haft en härlig lördag alla! KRAM!

Glömde...

...helt bort att jag hade en blogg idag. Var i skolan på den bästa föreläsningen hittills under kursen, Magnus var i sitt esse! ;) Gjorde sjukt roliga övningar, grundade på en verklig konflikt vilket bara gjorde övningarna ännu mer - tänk att det kanske är sånt här jag ska hålla på med sen! :D
Kom hem, finingen hade vaknat, och vi gosade och gosade och gosade! Herregud vilket underbart barn jag har! Finaste ever! Har handlat, dammsugit, busat och börjat med middagen inför imorgon!
Imorgon kommer mamma och pappa och hälsar på och jag gör världens godaste lammchiligryta! Den blir ju sjukt mycket godare om den får bli klar idag så den har stått och kokat i 2 timmar och 40 minuter än så länge. Shit vad gott! Dubbel sats gör jag också så vi kan äta den en middag till.
Vi skulle ha ätit thaiköttbullar i kokosmjölk idag med efter en seeen lunch och matlagning hela eftermiddagen var varken jag eller Pether sugna på middag. Ossian fick fiskbullar, oh happy day! Han älskade det! Precis som sin mamma.. :)
Iallafall... Vi känner inte riktigt för middag så nu står varma mackor i ugnen och grytan på spisen.
Happy friday!!

RSS 2.0