sicko

Och så ligger man här. Nedbäddad i soffan med en psykologibok på bordet och sömn bakom ögonen. Genomförkyld och irriterad. Dels på grund av förkylningen men också på grund av inskolningen som går sådär. Är så frustrerande att inte känna sig trygg med vart man lämnar sitt barn! Känner alla såhär i början? Och jag VET att jag är kritisk men ska man inte kunna begära det allra bästa för sitt barn, vem ska man då kräva det för?

Jag åkte hem från skolan efter en timme ungefär. Orkade verkligen inte. Näsdukar, nässpray, alvedon och halstabletter fick vara mitt sällskap tills jag kom hem! Jag hoppas verkligen Ossian vill ha en soffliggardag, annars får han vara med sin pappa! :D Man kan iaf inte säga att jag inte gjort mitt bästa för att få en eftermiddag i soffan! Vindruvor i kylen och dessa två som gud-vad-du-är-duktig-på-förskolan-present! Smart!!

Förkyld!!

Känner mig såå ynklig! Började med ont i halsen igår och idag är jag helt täppt i näsan! SUCK! Har varken tid eller lust att vara sjuk nu. Tur att vår febertermometer är trasig så man får leva lyckligt ovetande om det ivarjefall.

Idag lämnade jag Ossian på förskolan. En "riktig" lämning inomhus till en personal och inte bara att han gick ut på gården och jag stannade inne. Helt otajmat, han var ledsen redan innan dom tyckte det var dags för mig att lämna honom så lämningen blev skit. Han grät och jag gick hem till Veronica och grät och drack tre koppar kaffe innan jag gick till ICA och träffade Johanna innan det var dags för oss båda att hämta våra inskolningsbarn!

Ossian hade inte ätit någonting vilket är helt förståeligt då det luktade fisk på hela avdelningen trots att det serverades lasagne(??). Jag skulle inte heller ha ätit... Han hade tagit en personal i handen och dragit med henne till sin hylla. Min lilla skrutt ville gå hem. Och jag ville ju hämta honom!! Varför kan man inte få allt?? En karriär och ett liv hemma med sitt barn. Jag vill vara hemma med Ossian iallafall tills han är 2,5-3 år. Fast jag vill ju gå i skolan också! Så pass mycket att jag bara var hemma med honom i 6 månader. Motsägelsefullt? Ja. Och jag kommer nog aldrig skaffa fler barn, mitt hjärta kommer gå sönder om jag ska fixa en inskolning till!!!!

Är så sjukt trött idag så jag vet inte var...

img_2677 (MMS)

Är så sjukt trött idag så jag vet inte var jag ska ta vägen! Jag och Ossian ligger i koma framför Barnkanalen. Shame on me men jag orkar inte göra någonting!!! Middag? Nej orkar inte!!! Strimlade två kycklingfiléer och två gula lökar, stekte dom och blandade med helgens pastasallad. Ner i en ugnsform, på med ost och in i ugnen. Helt ok men verkligen inte mer än så. När Ossian somnat ska jag göra en kopp thé och ligga i soffan i kanske 20 minuter innan jag ska sooova!!!!!!!! Fy fan vad skönt det ska bli!


Check!

Så var den ÄNTLIGEN slut! Helgen jag har kännt en skräckblandad förtjusning inför! KUL att få på ett tak, SKITJOBBIGT att folk jobbar på mitt tak i 12-13 timmar. I sträck! Var klär man på sig? Var lägger man barnet? Var tänker man? Sjukt flitiga har dom varit, killarna som har jobbat hos oss! Helt sjukt! Är mycket imponerad och förundrad över att det som nyss var platt och täckt med presenningar numera har formen av ett tak! Ett ganska högt tak dessutom!

-"Vilken jävla vind vi kommer få" utbrast min snickerskille igår. Jo, det kan man ju lugnt säga. Där kan vi peta in både takbox och fula tavlor! ;)

Idag har Ossian haft sin skitdag deluxe! Han är lite snorig, TRÖTT, längtar efter sin pappa och längtar efter att få vara hemma först och främst tror jag! Vi måste se till att vi får en kväll i veckan då både jag och Pether är inne med honom och bara är. Inget takjobb! På tisdag börjar min löparkurs, ska bli sjukt kul!!!! Och på torsdag kommer min mamma!! <3

Varför sova när man kan... Ja göra nånting...

img_8045 (MMS)

Varför sova när man kan... Ja göra nånting annat?!


Även jag som oftast är perfekt har mina sv...

img_3088 (MMS)

Även jag som oftast är perfekt har mina svaga stunder. Idag bjuder jag mitt barn på makaroner, ärtor, creme fraiche och ketchup. Men så har jag ju heller inte något tak!


Ligger i sängen och måste verkligen försök...

img_9347 (MMS)

Ligger i sängen och måste verkligen försöka sova snart!! Vill bara tipsa om världens enklaste och godaste fisksås! 1 pkt philadelphiaost, 1 pressad citron, 2 msk flytande honung, dill (2 msk är det i orginalreceptet men jag har mycket mer i!) och salt och peppar. Blanda blanda blanda och äääät!! Från husmorsorna, recept.nu Sov gott!


Mat för en kung! ...eller sex-sju snickare...

img_1797 (MMS)

Mat för en kung! ...eller sex-sju snickare imorgon. Nu är taket nära!!!!!


Realitycheck

Vi är hemma från förskolan igen, har fått lunch och Ossian sover. Skönt! Idag fick jag lämna honom en stund. Jag och J gick till Ica och jag fick vinka lite till Ossian som inte var helt nöjd med att mamma gick! Gosunge! Det är ju precis det här vi behöver öva på, att vara ifrån varandra! Vi har inte sovit ifrån varandra en enda natt, jag har varit hemma med honom i tre månader konstant. Det är ju lika mycket jag som han som behöver få säga hejdå, vinka och känna att det går bra. Mitt fina lilla barn. Tänk att man kan älska så att man nästan går sönder!!

På måndag kommer Thyra tillbaka till förskolan efter sitt sommarlov. Kommer ju kännas hur tryggt som helst för Ossian att hon är där! Och på måndag är det ju även pappa Pethers tur att ta över inskolningen!! Tillbaka till verkligheten för min del. Läsa tjocka engelska psykologiböcker och skriva jobbiga texter med massa källhänvisningar. Har precis sökt CSN, skippade lånet det här läsåret och tog bara bidrag, får väl se om vi klarar oss på det. Hoppas verkligen det! Skulle ju vara sååå skönt att inte ha massa studielån som släpar efter en hela livet. Jag vill ju ha kul för min lön sen! ;)

Preschool

Vet inte riktigt vad jag ska säga om inskolningen. Ingenting just nu tror jag. Ska fundera på vad jag tycker egentligen och sen se vad förskolan säger. Är inte helt nöjd men heller inte helt missnöjd..

Ossian fick leka själv en stund på gården idag. Eller långt ifrån själv men utan mig. Jag satt inne med Mamma J och klippte ut nallar och traktorer och kaniner ur färgad kartong. Ossian blev jätteglad när jag kom ut och vi skulle gå hem. Så pass glad att han inte ens ville gå tillbaka för att hämta vagnen :)

På eftermiddagen lyckades vi lämna rivningshuset vi bor i och åkte hem till J,J och J och fikade och kollade på djuren. Är så sjukt trött på det här huset och allt runt omkring det. Vi har tillexempel haft en grävare här som det har tagit ungefär 8 veckor att gräva hos oss. Nu när jobbet skulle bli klart så går självklart grävmaskinen sönder så inte nog med att vi har takstolar och rivningsmaterial i hela trädgården, vi har dessutom jordhögar och en trasig grävmaskin på tomten. Yeey!

Nog med bitterhet för idag, nya tag imorgon! Ciao!

Shop til you drop!

ÄLSKAR att spendera pengar och när jag hittar något som jag tror är riktigt bra så är det nästan ännu roligare!
Vi började morgonen med inskolning. Vi var inne tillsammans med en personal och hennes inskolningsbarn eftersom "vår fröken" var ledig idag Gick ju smooth men han lekte ju bara, precis som på öppna förskolan fast med färre barn. Imorgon kommer "vår fröken" tillbaka så då hoppas jag att det blir mer som en vanlig inskolning. Känns rörigt än så länge men det blir säkert bra! Det måste det bli iaf för det finns ingen annan förskola här i byhålan.
11 var inskolningen klar och när vi kom hem hade Anna och Melvin kommit. Vi hängde lite ute, gick in med en galen Ossian och gjorde korv stroganoff. Efter lunchen packade vi in mutor, vagnar, bilbarnstolar och barn i bilen och åkte mot Kumla och Kavat!!! Vilken fynddag! Det enda jag inte köpte som jag hade kunnat tänka mig var en didriksonoverall och den skippade jag för att jag tror att Stadiums overall är bättre. Helt enkelt så. Men jag köpte...
Fodrade gummistövlar!


Gröna fodrade galonvantar, svarta vintervantar och 2 par ullstrumpor!




Fodrat regnställ, Didrikson.

Substitut

Johanna: Om jag köper den här för 1000 så kan jag behålla min Pepe!
Bild från MQ

Alltså!!!!

Här sitter jag och letar snygga skor som ska vara dyrare än de röda jag vill ha för att, ja men då känns ju dom lite billigare, och vad hittar jag?! En jävla Valentinoväska som är skitsnygg för jävla 1520 jävla euro!? AAAH!!! Hur fan ska jag kunna få loss nästan 20 000 till ett par skor och en väska?!
Bild från Net-A-Porter

Dagisbarn!

Idag var den oundvikliga dagen då Ossian skulle börja på förskolan! Klockan 10 var vi där, både jag och Pether var med, och träffade vår "inskolningsfröken". Skrutten blev blyg direkt men sen tog han pappa i handen och knallade iväg! Lycka att det fanns flera vagnar och massa traktorer!!! Vid 11 gick vi ut på gården och tio över fick jag bära med mig ett skrikande barn från gården! Haha! Känns som en skaplig försmak på hur hämtningarna kommer att gå!

Det värsta var ändå storleken på barngruppen. 17 barn på 3 vuxna varav bara en heltid, en 75% och en 50%. Helt sjukt!!! Fattar inte hur det ska gå!!

Imorgon ska vi gå mellan 10 och 11 igen, egentligen mellan 14.15 och 16 men hallå? Det går ju inte. Dels för att Ossian sover då och dels för att imorgon ska vi åka till Kavatfabriken med Anna och Melvin! Anna som för övrigt är en mycket bra shoppare och har köpt dom fina byxorna på Lindex åt mig i Sthlm! Wohoo! Tack Anna!!!


Väntar på att vurren ska vakna så vi kan gå hem till Thyra och leka en stund. Kanske fika Gunderbullar och kanske mysa med Meja! <3
Ossians förskola!

Jag älskar dig redan!!

img_2672 (MMS)

Jag älskar dig redan!!


1 och 2

Först
Bladspenat i botten på en ugnsform, på med lax. Massa sakt och peppar. In i ugnen, 180 grader och kanske 15 minuter. Servera med kokt potatis och limesås!

Limesås:
2 dl matyoghurt
2 lime, skal och saft
2 msk flytande honung
Salt och peppar
Sen



Chokladbollar:
100 gram smör
1,5 dl socker
5 dl havregryn (eller grötmix som jag tog)
1 tsk vaniljsocker
3 matskedar kakao (nästa gång tar jag fem)
2 matskedar vatten (eller fyra)
Pärlsocker!

Fining!

Är inte alls van vid att behöva prova kläder som jag köper hem till Ossian. Var så enkelt förut, man visste att han hade typ 68 och så köpte man det. Nu känns inte storlekarna alls likadana och an växer ju bra mycket långsammare än förut så det känns ju viktigare att kläderna passar just nu och inte om en storlek. Söt som socker var han såklart i sina nya byxor, de här kommer nog bli en favorit! :)
Min prins! Han är så stor! <3



Ja, jag mutar mitt barn. Oftast med vindru...

img_7631 (MMS)

Ja, jag mutar mitt barn. Oftast med vindruvor men idag med russin. Nästan alltid med Playhouse Disney. Idag har jag en sådär bra anledning till att muta honom. Eventuellt kommer det en tekniker från Telia men definitivt ska jag börja med middagen. Snart iallafall.


Regntripp

Att säga att regnet har vräkt ner idag skulle faktiskt vara en riktig underdrift! Herregud vad det har regnat! Till regnets fördel hörde att Pether följde med min och Ossian till Tuna Park för att köpa lite kläder till Ossian. Jag har börjat inse att jag aldrig kommer få tag i byxorna jag vill att han ska ha från Lindex. Kört! Men idag kompenserade vi med två par andra byxor. Vi har även kollat på en vinteroverall på Stadium och klämt lite på fodrade regnkläder och stövlar.
Första byxorna är från H&M, 199:- och de andra från KappAhl, 149:-
Är sugen på en overall från Stadium nu. 999:- och känns jättebra! Helt sjukt att man börjar kolla på overaller redan nu men hur ska man annars få tag på den man vill ha?
Nu verkar Ossian vakna. Vi ska vara inne resten av dagen tror jag. Är sjukt tråkigt väder ute! Vi ska stanna inne och vänta på att grävaren kommer och styr upp vår tomt, är rätt trött på det här nu..

Förinskolning!

Imorse fick jag sovmorgon till... tjugo över åtta!!! Ossian vaknade halv sex och ville paniksitta i famnen i vår säng, fick absolut inte lägga ner honom. Han tyckte nog inte att det blev någon bra feng shui i den nya möbleringen för han somnar inte alls lätt. Han får väl vänja sig korven, det är ju faktiskt inte på hans önskemål som vi möblerade om.

På förmiddagen gick vi ner till förskolan och lekte på gården. Familjen Tovered kom och gjorde oss sällskap, mysigt! Ossian kom hem med sand i håret, kakor i magen och en fläskläpp på... ja, läppen. Pether fick som vanligt kedjas fast i löplinan som bara sträcker sig till tomtgränsen och bokstavligt talat arbeta för tak över huvudet. När vi kom hem var presenningen borta från vardagsrumsfönstren så någon nytta verkar han ha gjort åtminstonde! ;) Jag också faktiskt! Lyckades med konststycket att tappa Ossians tallrik med makaroner och köttfärssås på golvet så jag har torkat golv! Faktiskt mer än bara den biten som var täckt med köttfärssås!! Matdelen, köket och badrummet har fått sig en lättare rengöring och golvet börjar sakta se träfärgat ut igen! Säkert ända tills imorgon.

Bakisdag!

Har haft huvudvärk och kännt mig helt bakis hela dagen! Började morgonen med en gigantisk receptalvedon till mina scones och den hjälpte faktiskt! Konstigt nog... ;) När Ossian sov passade jag på att vila lite jag också men jag kunde verkligen inte somna! Var ute en timme efter hans vila tills det började regna och den timmen hjälpte nog mer än alvedon och vila tillsammans! Gud vad skönt det var! Att vi sedan fick äta pizza till middag gjorde inte heller någonting. Bestämde med familjen Tovered att vi skulle ses en annan kväll istället och vi beställde hem en gigantisk familjepizza med bacon, salami, champinjoner, lök och paprika! GUD VAD GOTT!!! Minns verkligen väl när Pether kom på att vi faktiskt hade fått barn och numera kunde beställa familjepizzor! Då var inte Ossian gammal alls och ändå har det dröjt ända tills nu innan vi köpt en. Köpte godis och cola också så när Ossian somnar ska vi svulla! Jag gick och la honom redan vid åtta och har fått gå in och sitta hos honom en gång efter det. Nu är Pether inne för han vaknade igen! Han är väl inte van vid var sängen står, skrutten. Tänk om jag skulle passa på att ta fram godiset....... ;)

20.8

Usch! Är det någon som lyckats missa att vi hade en riktigt jobbig natt? Pether upptäckte nya tänder på väg upp hos Ossian igår, kan det vara de som spökar? Det är iallafall riktigt skönt att Ossian är glad när han är vaken på nätterna. Han vill gosa och pussas och snurra och ligga upp och ner och prata men han är iallafall inte ledsen!

Jag och Ossian gick upp vid tjugo över sex, idag var det Pethers tur att ha sovmorgon! Typiskt! Men det gick bra! Gosade i soffan lääänge innan han gick ut i köket och pekade på nappflaskan. Sen fortsatte vi gosa. Gud vad trött han var! Nu sover han sen en halvtimme tillbaka i ett ommöblerat rum. Vi har monterat möbler halva förmiddagen men jag tror att det kan bli bra i hans rum. Just nu håller vi på att känna oss för med möbleringen. Eller jag håller på att känna mig för, Pether bryr sig inte så mycket och tur är väl det för jag kompromissar väldigt dåligt med inredning. Är långt ifrån ett proffs och har definitivt ingen klockren smak men har jag bestämt mig så har jag.

Just nu står den nya "bänken" i vinkel med sängen så man kan sitta på den de kvällar han vill ha sällskap tills han somnar. Mycket smart! Men mindre snyggt. Får se hur det blir...

Ikväll kommer familjen Tovered på middag. Maten är bestämd men efterrätten är lite osäker än så länge. Underbart problem, att sitta och surfa efterrätter medans korven sover middag. Älskar problem som inte är problem!

Citronscones dagen till ära! Eller som plå...

img_8401 (MMS)

Citronscones dagen till ära! Eller som plåster på såren efter den jobbiga natten... Om man sätter på kaffet när man stoppar in sconsen i ugnen blir det perfekt! Äggen behöver sättas på lite innan. Gud vad gott! En full kanna kaffe idag, det lär vi behöva!


Skitnatt leder till en jobbig, men ganska ...

img_6642 (MMS)

Skitnatt leder till en jobbig, men ganska mysig, morgon! Först drog Ossian ner badrumsskrapan på foten och bröt ihop, sen halkade han ner från soffan på nåt sätt och bröt ihop en gång till. Nu vill han mest gosa och helst vara innanför mitt skinn. Skrutt. Jag vill också vara nära. Min gosunge!!!! <3


Har gått och lagt mig i sängen med en hel ...

Har gått och lagt mig i sängen med en hel hög porrtidningar! Family Living, nya Allt om Mat, Åhléns katalog med barnhöstkollektionen och det bästa av allt..... Nya Ikeakatalogen!!!!!!!!!!!


Dripp dropp...

Hektiskt dag, I love it! Har hunnit med långpromenad, lekparkshäng och Västerås! Äntligen har vi köpt byråer till Ossians rum! ;) De fina gula stolarna jag ville ha hade de leveransstrul med så inga stolar idag! Däremot en ny kavel till mig och nya ugnsformar/uppläggningsfat.
På vägen hem började det regna och nu vräker det ner!! Är lite nyfiken på hur blöt Pether kommer att vara när han kommer in. Ja, han är ute. Ja, det regnar in. Det blir lätt så om man bara har en presenning som tak eftersom resten av taket ligger på gräsmattan. Inte nog med att det hänger en presenning för alla fönster i vardagsrummet - Nu har jag en man där också! Man kan få mardrömmar för mindre...

Inte nog med att han lärt sig sätta på klo...

img_2135 (MMS)

Inte nog med att han lärt sig sätta på klockradion, han kan dessutom höja volymen!! Härligt sätt att vakna på, morgonpasset skithögt och en tokdansande unge!! :)


Keep em coming!

Äntligen krupit ner i sängen, alldeles för sent fastän jag alltid tror att jag ska gå och sova klockan åtta. Fick hem nya numret av Family Living idag så den ska jag läsa i sängen. Det är den enda "föräldratidningen" jag tycker har varit bra! Kanske just för att det inte riktigt är en föräldratidning. Mer en massa fina prylar på display. Fina kläder också. Oftast alldeles för dyra! Iallafall om man (som jag) ska köpa ett par skor för 3000 (se inlägget nedan). Då är allt för dyrt! Förutom det jag köpte idag. Det var inte för dyrt för det var ju innan jag hade sett skorna! Universums förnuft!
Mjukisarna från Lindex fick följa med hem!
Höstskor från Stadium.
Vantar från Polarn. Är inte riktigt säker på färgerna... tror de blå var mer typ.. gröna?
Mössa! Från Polarn.
Liten förvaring från Panduro som jag ska måla i nån snygg färg. Jag tror att jag ska måla kryddhyllorna jag köpte sist på Ikea i samma färg!

MINA!!!!!!!

Om jag skulle se någon med såna här skor på sig är det helt säkert att den personen skulle få gå hem barfota!!!
Fy fan vad snygga! Morgongåva, födelsedagspresent, julklapp, morsdag - I don´t care!! Jag måste ha dom!! NU!!!


Bild från Brandos.se

WTF!?

Så dumt! Åkte till Ikea framför allt för all köpa ny byrå till Ossians rum. Det var bland det första vi hittade och jag fotade av lappen där lagerplatsen stod, precis som jag brukar göra! Lite senare kom vi fram till pennorna och lapparna som Ikea har att skriva upp lagerplats på och då fortsatte jag skriva på en sån! Förstås ledde det här till att jag åka hem utan byrå! Kom nästan ända hem innan jag först kom på att jag glömde köpa lila förvaring till byrån och då... Faaaan, byrån!!! SUCK! Men egentligen ska jag inte klaga för nu ska vi åka till Ikea i Västerås imorgon istället!! :)
En del saker köpte jag iallafall!
Den gula.. förstås! ;)
Hittade lite fina kläder till Ossian också men dom får nog föräras ett eget, senare inlägg!

Vad tillåter man inte för att få laga mat ...

img_2680 (MMS)

Vad tillåter man inte för att få laga mat ifred...?


Ikea!

Känner att jag följer ett tema idag, inte mig emot -Jag är ju svag för shopping och jag ska dessutom förhoppningsvis få utlopp för det imorgon (igen...)!
Imorgon bär det av till Ikea med Emelie. Ska bli riktigt kul att hänga lite innan skolan börjar igen! Korven ska med förstås. Pether ska jobba imorgon också. Han "jobbar" nu med med jag har hört honom stå och babbla utanför i en halvtimme snart så hur mycket han nu jobbar när jag inte är hemma är jag faktiskt inte så säker på. Han får göra som han vill (jag vet, snällt av mig). Det är ändå han som har massa andra jobb som väntar, jag har skolan som drar igång om en och en halv vecka så då flyr jag fältet oavsett tak på huset eller icke!!
Borde egentligen skriva en handlingslista tills imorgon men jag har en känsla av att jag ändå kommer köpa på känsla. Älskar Ikea! :D
Fint bord till Ossians rum
Vilken av stolarna ska man välja??
Söta mjukisleksaker. Till Ossian förstås, som är svag för både djur och traktorer!
Förvaringsmöbel till Ossians rum
Istället för Malm trelådors byrå - Två tvålådors! :D
BUGS! Söta, mjuka. Ge mig! Och ge mig en saccosäck samtidigt tack!
Okej, den här kommer jag inte köpa men fatta vad kul att ha en egen rutchkana inomhus!
Tråkigt. Gardinstång och duschmatta. Tråkigt.

Eftermiddagshänger i parken! :)

img_7387 (MMS)

Eftermiddagshänger i parken! :)


Lager 157!

Åkte glatt till Lager 157 imorse, plockade upp Moa först och sen bar det iväg! Hittar typ aldrig något där men idag lyckades jag göra av med hela 690 kronor!! Parantes dock att 200 kronor var för underkläder och 100 för filmer... :)

Som vanligt handlade jag ju till min underbara unge men faktiskt till mig själv också!!!

Ossian fick...

Blå fodrade fleecevantar 40:-, svarta vintervantar 60:- och strumpor 30:-

Jag fick...

Tre långa tishor! En vit, en röd och en lila! 60:- styck!
Jag fick strumpor och trosor också. No pic! ;)

Vi fick...

En Ossianfilm och en föräldrafilm! Är en sucker för seriemördare... så länge de håller sig i rutan!

Lindex

Ossians blivande dagiskompis hade ett par så himla fina mjukisbyxor sist vi träffades! Från Lindex! Jag går typ aldrg ens in på Lindex förrutom när jag ska kolla bebiskläder men nu kändes det som att dom kanske kunde föräras ett besök med fokus på pojkkläder! Kul att Ossian äntligen kan börja gå in på 86-kläderna, utbudet blir direkt mycket roligare!! Har väl svårt för Lindex mest för alla deras figurer och gulliga grejer på barnkläderna men jag hittade några guldkorn!!
Jeans med muddar
Joggingbyxor
De var de här som J hade... kanske osmidigt att köpa likadana,
eller så får han helt enkelt låta bli att ha dom på förskolan! :)
Jumpsuit, behöver väl ingen förklaring! Mysigaste plagget!

Inte ett dugg förvånad över det här fyndet...

img_2579 (MMS)

Inte ett dugg förvånad över det här fyndet bredvid min säng. Inte heller förvånad över att det ligger en ettåring tvärs över min säng. Mysigt!! Med ettåring alltså, toystorybilens mysighet har jag inte riktigt funnit. Än.


Andas ut!

Sitter i soffan efter lunchen och är helt matt i kroppen! Har varit ute på den första långpromenaden på säkert en månad och är duktigt trött efter den! Pether har också varit flitig och plockat ner allt tegel från taket! Jag längtar sjukt mycket tills allting är klart, ska bli så himla skönt! Just nu ska vi betala räkningar på ungefär 100 000 kronor.. helt overkligt! Kommer kännas bättre när det bara blir några extra hundringar på huslånet istället för de här monsterräkningarna!

Apropå monsterräkningar så tänker jag klicka hem dom där adidasskorna. Typ nu. Och sen fick jag 250 kronor i bonis på H&M, måste ha handlat massor! ;)

Istället för skor...

img_4927 (MMS)

Istället för skor...


Gissa ämnet!

Någonting ska man ju fokusera på när man bor på landet och jag har ju som bekant valt att fokusera på att köpa skor till Ossian. Igår var vi i Nacka Forum och hittade verkligen ingenting förutom ett par Stan Smith i fel storlek men den modellen har han ju redan haft på ett par skor. Skulle ju vara kul att ha en ny modell på skohyllan. Typ som dom här!
Tror jag ska till Vingåker och kolla skor när Ossian vaknar och hittar jag inga kanske jag klickar hem dom här ikväll.. Från Brandos!

Godmorgon! Här hemma tittar vi på totte på...

img_0764 (MMS)

Godmorgon! Här hemma tittar vi på totte på youtube på morgonen. Eller vi och vi.. Pappan sover och jag gör uppenbarligen något annat! :)


Hej ni trogna!

Ledsen ledsen för dålig uppdatering! Vi har inte haft något internet på flera dagar men nu har vi lyckats hämta ett mobilt telia bredband så att vi ska klara oss till vårt hoppar igång igen. Nyss hemkomna från Ingarö och kräftskiva har vi berg av tvätt att tvätta och kvarglömda sopor att slänga men från och med nu kommer det kunna komma uppdateringar iallafall! :D
Kram!

Kokboksfynd!

Idag kom min storebror och hälsade på så mycket mer än att hänga med honom har jag inte lust med. Vi har ätit smarrig middag och godissvullat till en dålig film medan regnet öst ner och åskan mullrat utanför! Nu har jag krupit ner i sängen och ska strax sova, ville bara berätta om mina nya böcker som kom från Adlibris idag!

Den här gav jag mig själv från Pether i försenad födelsedagspresent! Smart! :)



Den här fick jag för att den blev billigare om man handlade för... Vi kan säga 200 kronor....
Betalade 49 kronor för den istället för 104! Fynd!!

Sov så gott inatt alla, det kommer jag verkligen göra!!

Dagens!

Pappa fixade goood lax till Ossian igår till lunch. Då ratades den totalt och jag åt upp den istället, men idag gick de bra! Mums!

Zzz...

Hos oss ser det för övrigt ungefär likadant ut som andra kvart-i-sex mornar.. Trött familj!

Disaster?

Glömde visst nämna att Pether bet sönder en tand under middagen också! Mitt i maten säger han bara "Jag måste ringa en tandläkare" och fortsätter äta. Ja, jag hade ju blivit förvarnad förstås, en bit av tanden fastnade igår i en godisbit. Tur för honom så att han inte bara förvånar mig sådär mitt i maten. Var det någon som sa katastrofkväll?

Eller kanske den här?

Som vanligt när jag inte riktigt har något att göra så funderar jag ut någonting som jag kan köpa. Oftast skor till mig eller kläder till Ossian och dit kommer jag säkert också lite senare men just nu är det Ossians rum som tar upp de mesta av mina tankar. Jag vill flytta hans spjälsäng och jag mäte väggen igår där jag tänkte att den skulle stå och den får perfekt plats! Nu behövs det bara förvaring till hans rum. Nej förstås, inte bara förvaring men först förvaring! Det behövs ett litet bord och små söta stolar också! Velar lite mellan två förvaringar, båda från IKEA.
Antingen den här
Tillsammans med den här! Man sätter den i ett av facken och delar av det.
Hoppas det blir tillräckligt stort för att få plats med ett pussel eller en plocklåda eller nåt sånt.
Är lite tveksam till att allt är så vitt! Är rätt färdig med den vita inredningen, hela min förra lägenhet var ju vit! Superfint och fräscht - absolut, men nu vill jag ha färg!!!!
Typ som den här, mitt andra alternativ!
fast kanske i den här färgen...?

Vår årsdag!

Känns som att det var tur att vi inte hade några förväntningar på den här dagen. Varken jag eller Pether är speciellt duktiga på att vare sig komma ihåg årsdagar eller fira dom!

Middagen blev god!! Jättegod! Nu, tre timmar senare är vi fortfarande mätta, sitter med varsitt glas vin mittemot varandra i vardagsrummet. Jag med datorn och Pether med Viasat explorer som sällskap. Kul. Ossian gick vi och la vid halv nio. Han fick en flaska välling som vanligt, den enda skillnaden var egentligen att han ville ha mer när vällingen var slut. Jag gick ut som vanligt och han skrek, ovanligt nog. Efter en stund gick jag in, han började hosta och när jag lägger honom på sidan så kräks han upp all välling. Skrutt! Bara att plocka upp honom, tvätta, byta sängkläder, dricka vatten och sen lägga honom igen och då somnade han på en gång. Så nu hoppas vi verkligen att han INTE är sjuk!!! Att han "bara" kräktes för att han blev så ledsen men fan, han brukar inte kräkas så jag har inga större förhoppningar... Hoppas hoppas att vi inte har smittat några av dom vi träffat idag men man smittar vl inte förän det bryter ut? Men... hoppas verkligen att han inte är sjuk!

Så ser vår kväll ut iaf, hoppas ni har det något roligare! ;)

Vår årsdag!

Känns som att det var tur att vi inte hade några förväntningar på den här dagen. Varken jag eller Pether är speciellt duktiga på att vare sig komma ihåg årsdagar eller fira dom!

Middagen blev god!! Jättegod! Nu, tre timmar senare är vi fortfarande mätta, sitter med varsitt glas vin mittemot varandra i vardagsrummet. Jag med datorn och Pether med Viasat explorer som sällskap. Kul. Ossian gick vi och la vid halv nio. Han fick en flaska välling som vanligt, den enda skillnaden var egentligen att han ville ha mer när vällingen var slut. Jag gick ut som vanligt och han skrek, ovanligt nog. Efter en stund gick jag in, han började hosta och när jag lägger honom på sidan så kräks han upp all välling. Skrutt! Bara att plocka upp honom, tvätta, byta sängkläder, dricka vatten och sen lägga honom igen och då somnade han på en gång. Så nu hoppas vi verkligen att han INTE är sjuk!!! Att han "bara" kräktes för att han blev så ledsen men fan, han brukar inte kräkas så jag har inga större förhoppningar... Hoppas hoppas att vi inte har smittat några av dom vi träffat idag men man smittar vl inte förän det bryter ut? Men... hoppas verkligen att han inte är sjuk!

Så ser vår kväll ut iaf, hoppas ni har det något roligare! ;)

Han är ju inte dum direkt! En duplo-låda k...

img_6679 (MMS)

Han är ju inte dum direkt! En duplo-låda kan användas till mycket men tyvärr väldigt sällan till att förvara duplo i. Det som är så intressant utanför är förstås en arbetande pappa för er som inte förstod det..


Nertaggad för nu..

När jag hade fått prata med kundsupport, efter tio minuter i kö som nummer ett, släppte min hjärnblödning något och jag kunde packa ihop skorna igen och äta en knäckemacka. Lunch låg inte högst på listan efter både melon och bullar hemma hos Ossians blivande förskolekompis där vi spenderade förmiddagen bland grisar, får, hundar och kaniner! Lycka för Ossian och jag klagade inte direkt heller... :)

När Ossian hade sovit klart och jag inte pluggat en sekund (däremot läst ut boken "Lyckan, kärleken och meningen med livet") gick vi ner till affären och köpte vindruvor, bea, tomat, mozzarella och basilika! Vindruvor till Ossian som just nu sitter i soffan och moffar vindruvor framför Händige Manny och jag ska strax förbereda vår middag. Entrecote, bakpotatis och tomar och mozzarellasallad!! Mums! Grattis till oss på vår förlovningsdag! <3

La redoute står inte högst på min lista ia...

img_5783 (MMS)

La redoute står inte högst på min lista iallafall.. ANDRA gången de skickar Ossians skor i storlek 18 istället för 22! Vafan!!


Om man vaknar kvart i sex ser man ut såhär...

img_6819 (MMS)

Om man vaknar kvart i sex ser man ut såhär tjugo över sju...


Dagens lunch!

Vilken lycka att det blev en hel tonfiskbit över från middagen igår! Älskar tonfisk, synd bara att det är så himla dyrt (ja inte den man köper på burk förstås...)! Dagens lunch fick bli enkel men gud så god! Jag pressadel ite citron på fisken, toppade med ruccola, olivolja och balsamvinägen! Yum!!

Söndag igen!

Hemma igen efter en brakfika hos tvååringen Thyra! Herregid vad dom hade fixat! Tårtor, fruktsallad, glass, kakor, bullar... Rullade man inte därifrån fick man skylla sig själv!! Ossian vad förstås lycklig över att få träffa sin älskade Thyra igen och hon fick en stor kram så fort han kom inanför dörren! Såå sött! <3

Vi bytte ut middagen idag, från entrecote till pannkakor. Ossian var nöjd och vi var väl också rätt nöjda egentligen. Är så trist att behöva steka kött när man kan grilla! Men imorgon ska det bli fint väder så då passar vi nog på att grilla! Ännu en anledning till att äta gott imorgon är min och Pethers treåriga förlovningsdag! När vi förlovade oss var vi nere på Julita värdshus och åt en niorättersmiddag dagen före. Med vinpaket. Förlovningsdagen spenderades alltså i sängen med guitarhero, bakfulla som as och vi åt kött, potatis och bea till frukost! Haha! Minnesvärd dag.. ;)

Menyn för nästa vecka ser iallafall ut såhär:

Måndag: Entrecote och bakpotatis
Tisdag: Pinjenötsbiffar med fetaostcreme och ugnsbakade grönsaker
Onsdag: Korvstroganoff och ris
Torsdag: Purjostuvad torsk med potatis
Fredag: Pestokyckling med pasta

På lördag ska vi på kräftskiva hos mina föräldrar och på söndag tror jag vi äter köttfärssås som finns i frysen... Är på jakt efter roliga laxrecept! Är det någon som sitter på ett bra?

Grattis Thyra!

Idag fyller Tomas och Veronicas äldsta (!!) dotter två år! Underbara lilla skruttunge! Ossian sover redan middag så vi ska vara pigga och glada till klockan två då kalaset börjar! Jag fick min efterlängtade sovmorgon imorse och vaknade inte förän halv tio så jag ska nog också vara pigg i eftermiddag! ;)
Förmiddagen ska spenderas med att slå in paket men jag tänkte jag skulle titta in och tipsa/berätta om skorna jag ska köpa till Ossian till hösten. Nu är det rea på dom hos barnskospecialisten så jag tror jag ska passa på! Kanske nästa helg när vi ändå är i Sthlm och barnskospecialisten har en butik i Sickla om jag inte minns fel.. Men dom har ju en webshop också för er som inte ska till en butik!
Tretorn barnkänga i Goretex, perfekt till milda, våta höstdagar!

Småstadsshopping

Hade en förmiddag med Moa i Katrineholm idag. Segaste staden någonsin! De affärer som har öppet stänger klockan 13 och hela stan är död på söndagar. Möjligtvis att pizzeriorna har öppet för att de som gjort bort sig på statt eller harrys kan få dränka sin skam och bakfylla i smält ost och cola...

Det är ju sjukt vad man ser söta bebiskläder nu överallt! Herregud! Att jag lyckades hålla mig från att köpa någonting idag var ju ett under.. Och dessutom rätt onödigt när jag faktiskt fick komma hem till Veronica och Meja idag och gosa! Herregud lilla skruttan vad fin hon är! Tur att jag redan hade köpt och till och med slagit in hennes paket för flera dagar sen! ;)

Någon som däremot fick lite grejer idag var Ossian, föga förvånande. Den här bloggen är egentligen skitdålig för jag blir ju smärtsamt medveten om hur mycket jag handlar till honom. Skit samma, fina grejer var det iaf! En mössa och en tisha på rea och en keps som Annie och Claes hade köpt till Ossian, men som var för liten, fanns äntligen i rätt storlek!
Mössa från Kappahl, 30 kronor. Keps från H&M, 50 kronor
Tisha från Åhléns, 30 kronor

Kissen!

Grattis på namnsdagen Alfons! <3

Typ semester!

Hamburgare till middag, mums! Ossian åt ett bröd sen va han nöjd! Jag och Pether var också nöjda. Mest med att det regnar och att vi faktiskt inte kan jobba ikväll eftersom allt som ska göras nu låter högt och Ossian ska sova. Borde egentligen sovit för en timme sen, men men. Alltså gick vi ner till ICA, tog en korg och fyllde med godis och cola!
Happy friday folks!

Efter ett par timmar i parken varvar vi ne...

img_1342 (MMS)

Efter ett par timmar i parken varvar vi ner hemma före middagen. Jag kollar på "Vad är en människa", Ossian läser bok och Pether är...ute!!!! Otippat! Ikväll skulle vi grilla hamburgare men jag tror vi får nöja oss med stekpannan! Hoppas verkligen att det börjar regna snart! Då ska vi hyra film och köpa godis! :)


Ommöblering

Köpte en ny lampa till Ossians rum igår och den gjorde att jag blev jättesugen på att möblera om!! Känns som att vi borde kunna ha lite mer leksaker i hans rum, nu är alla hans saker i vardagsrummet men han börjar mer och mer gå in i sitt rum och greja så nu kanske det är dags! Jag hade tänkt att sängen iallafall ska få flytta till väggen där byrån står. Byrån vet jag inte var den ska vara. Sen kom jag på att.. Ni kanske inte ens vet hur hans rum ser ut?! Så här kommer ett par bilder!
Nya lampan! 79:- från Åhlens..
Hyllan ovanför sängen. Myslampa och napplåda.
Babywatcher! Det viktigaste i vårt hem!!
Hyllan ovanför byrån
Såklart sängen och finaste mattan!
Lampfynd med figurerna från favoritböckerna!
Ja, såhär ser det ut på den lite mer städade delen av vårt hem... :)

Lilla julafton

Gick galet fort att få hem leveransen från Lekmer! BEställde igår morse, fick mail om att det var skickat under eftermiddagen och vid lunchtid idag fanns paketet att hämta på ICA! Sådär ska det alltid vara när man handlar på nätet. Framför allt när man får betala frakten... Gillar inte riktigt det. Känns som så onödiga pengar.. Ossian blev iallafall helt överlycklig över jättepaketet! Det var inte bara saker till honom i det men det enda jag tänker visa är vad jag köpte till honom! Det andra får vänta..... ;)
En hel hink med köksgrejer!!!!! Lyckan var total!! Flera minuter satt han och "wohoo"-ade.
Kan jämföras med när vi skulle till IKEA, det fick bara ett wohoo...


Städgrejer!!!! Det måste vara det absolut roligaste att leka med!
Står från två år på kartongen, från tre år på baksidan men passar Ossian perfekt!


Två pussel! Och ja, han var en naturbegåvning!!
Är så kul när det man köper blir så bra! Men å andra sidan. Vem ska veta bäst vad som passar ens barn om inte man själv?

Projekt helrenovering

Det är så roligt när ni kommenterar och jag får veta vilka det är som läser! :D Nästan ännu roligare är att jag tydligen inte har berättat vad det är vi ska göra med våra tegelstenar!! Ni måste ju tro att vi är dumma i huvudet som roar oss med att knacka rent tegelstenar på kvällarna när Ossian sover. Vi ska iallafall använda tegestenarna från huset till att bygga en mur runt vår altan. Altanen är gjord i betong och den gjorde vi för kanske fem år sedan. Den har varken putsats på sidorna eller fått ett krön än men nu när vi håller på med allt annat på huset så varöfr inte dra till med att fixa altanen också?! ;) I år har det varit jättejobbigt för Ossian har inte fått vara på altanen utan oss. Det är jättehögt på sina ställen och han går ju aldrig utan springer typ hela tiden. Springer och tvärnitar, precis som en kattunge! Well, den här ungen har inte nio liv och dessutom är han min unge så nerför någon altan ska han inte ramla om jag kan hindra det! Passade på att ta lite kort idag så ni får den härliga helheten av vårt hem just nu. Ser ungefär likadant ut inne som ute ska motvilligt erkännas också..... ;)
De snygga staplarna vi har gjort plus en inhägnad till de trasiga stenarna... :)


Gaveln vi började med..


Takstolar och traktorsläp. Två mycket vanliga ting man ser i ett villaområde..


Nyss färdiga vid ytterdörren! Kanske man kan ha den öppen snart igen!






Så, hoppas ni har ett hum om vad vi gör nu på kvällarna. Innan vi gråter oss till sömns ;) Sov gott...

CRAP!

Alltså... Skitnätternas skitnatt!
Ossian vaknade vid halv tre. Halv fem gick Pether och la sig i soffan. Fem över halv fem kom jag upp och viskade svordomar i köket för att vi inte hade några rena flaskor. Pether kom till undsättning och började diska, jag försökte att inte bryta ihop och gick och la mig med Ossian igen. En flaska välling och ungefär 30 minuters frågade efter pappa så somnade han äntligen!! För att vakna igen tjugo i sju. I och för sig så väckte han mig med pussar i hela mitt ansikte så det var väl... okej... men fan vilket skithumör jag har varit på idag. Noll tålamod! Självklart blir allt värre då och Ossian började med att kasta ett diadem i toaletten, sen var morgonen förstörd för min del.

Vi åkte till Katrineholm nu på förmiddagen. Det kändes som det lättaste alternativet, Då kan han vila i bilen och sen sitter han still i vagnen när vi går i affärer för då har han ändå så mycket att titta på, och så blev det också. Vi hann med H&M, Lindex, Åhléns och apoteket innan klockan blev dags för lunch och vi åkte hem, värmde köttfärssås och makaroner från kylen och nu hoppas jag att han har somnat!!! Ingen lunch för mig, två glas vatten, för jag ska också sova!!!!!!!!!!!

Lax!

Hur mycket jag än snyter mig så finns det fortfarande mängder med murbruksdamm kvar i min näsa! Sjukt äckligt! Imorgon är det jag som knackar tegel med munskydd. Och skyddsglasögon. Inte bara fördelar med en stark kille! ;) Hehe..
Fick besök av Pethers mamma idag så middagen blev rätt fattigt dokumenterad men desto godare! Älskar lax!! Idag blev det inkokt lax med dillmajonnäs och färskpotatis! Yummie!

Ca 750 gram lax.. mmm...
Såhär ser det oftast ut hos mig när jag lagar mat! :D

Hoppas ni vet hur potatis och broccoli ser ut för det får ni faktiskt ingen bild på! Sa till Pether idag att jag skulle sova direkt när vi kom in ikväll men här sitter jag ändå... Godnatt alla!

Rostbiffssallad till lunch!! Romansallad, ...

img_6856 (MMS)

Rostbiffssallad till lunch!! Romansallad, ruccola, tomat, rödlök, rostbiff och massa balsamvinäger!! Mums! Enda som fattas är vindruvor...


Tisdagsmiddag!

Middagen igår blev... mer än bra! Hade köpt en fryst hel kyckling för typ 25 kronor kilot som jag tinade i kylskåpet i kanske ett dygn. Vid kvart i fyra på eftermiddagen satte jag ugnen på 150 grader, gjorde ett par snitt runt om kycklingen och gned in den med olivolja och soja. In i ugnen i två timmar!
När det var ca 45 minuter kvar på kycklingen så tog jag fram en matlåda ur frysen men kycklingbuljong som jag hade sparat. Gör inte alla så? ;) Smälte ner den i en kastrull och reducerade ner den till kanske 4 dl. Fram med en ny kastrull. Finkacka en gul lök och riv en vitlöksklyfta. Fräs i kanske 50 gram smör. Pudra över två teskedar curry, en tesked gurkmeja och tre matskedar mjöl. Höll över lite av buljongen i taget medans du vispar. När all buljong är i så kan man hälla i grädde efter smak. Jag hade nog 2 dl ungefär.
Fettsträng från matlådan som fick följa med :) Det är ju i fettet all smak sitter!!

Koka ris så att det blir klart samtidigt som kycklingen, gör en smarrig sallad och ät tills du inte orkar mer!

Kvällspyssel

Det tog lite längre tid än vanligt att lägga Ossian och med tanke på hur min rygg känns nu var det nog inte så synd egentligen. När han hade somnat gick jag ut till Pether som redan hade börjat med att knacka rent de tegelstenar som han har ägnat de senaste dagarna åt att ta ner från väggen(!!).
Min hög                                                           Pethers hög

Provisoriskt

Vi har en resegrind som är i det närmsta oumbärlig hemma hos oss. Den flyttas mellan altandörren och ytterdörren beroende på var skuggan är men de här riktigt varma dagarna vill vi ha öppet överallt! Resegrinden har fått en permanent plats i ytterdörrens öppning eftersom det är mest skugga där och i vardagsrummet har vi... ja.. gjort såhär! :D

Vurre!!!

Middagen igår blev en riktig succe! Pether hade försökt med potatismos (ja, bara potatismos) som Ossian inte ville ha. Skräll. Sen hade han kokat nudlar till honom och mitt i nudelkokandet så kom jag hem så det kan ha varit en kombination av att han inte kände för nudlar och att jag kom hem som gjorde att han inte åt. Såhär illa kan det alltså gå när man lämnar sin sambo hemma med ett barn i några timmar!! ;)

När jag kom hem gjorde jag, helt enligt matlistan, bostonfylld korv med spaghetti. Samtidigt som jag satte på ugnen (på ca 250 grader) satte jag på pastavattnet. Sen skar jag ett långt snitt i korvarna, fyllde med senap och bostongurka och en skiva ost. In i ugnen tills korven får färg och servera med spaghetti och ketchup! :D Ossian åt och åt och åt och åt.... När jag och Pether hade ätit färdigt åt Ossian minst två portioner till! Så det här var alltså gott!!! Bilden ser skitsnuskig ut men... Det var gott iallafall!

Ytterligare en fördel är att jag kom hem 19.04, middagen var klar 19.26!!!


Trädgårdsfix!

Är lite sugen på att fixa en "uteplats" till Ossian och hans kompisar. Har någon sorts hatkärlek till IKEAs Mammut-serie. Tycker dom är härliga samtidigt som dom är rätt fula och är konstigt formgivna. När jag var på IKEA i Västerås med Veronica så hittade vi det här runda Mammutbordet och det kändes... Helt okej! Jag är rätt svag för grönt också ska erkännas (Nähä??)
Tillsammans med fyra stolar. Perfekt!

Dammit

Äntligen har Ossian fått ett par sandaler(?) som passar Så jävla fula att jag skäms över att ha köpt dom men verkligen glad över att han gillar dom så mycket! <3

Allt som krävs för en bra lunch! Salami oc...

img_9975 (MMS)

Allt som krävs för en bra lunch! Salami och briemacka, marimekko och ett sovande barn!! ;)


RSS 2.0