För ett år sedan...


111130

Pether är inte hemma ikväll heller så jag har intagit soffan och ska snart förflytta mig till sängen och kolla på Grey´s. HAr haft en bra dag i skolan idag som började med en snabbkurs i hur man söker vetenskapliga artiklar i olika databaser och efter det hade vi vår första handledning inför B-uppsatsen. Fick byta grupp från 13.15-15.00 till 11-13. Såå skönt och jag kunde hämta Ossian redan vid två. Hem och äta mysigt mellis och kramas lite innan vi gick ut på en promenad med Veronica och hennes tjejer.

Ossian har varit förkyld idag, funderar på om han ska få vara hemma imorgon. Känner mig helt off, vet inte riktigt vad jag ska göra till skolan och då kan han likaväl vara hemma. Men kanske att jag får en uppenbarelse ikväll och kommer på nåt skitsmart. Jag hoppas nästan på det... :)

Och imorgon är det första december...!!

Hos familjen kaos! :)

img_9674 (MMS)

Hos familjen kaos! :)


Bildregn

I lördags när Pether var och spelade hockey passade jag och Ossian på att fixa ett pepparkakshus! Köpte ett sånt där färdigt på ica som vi satte ihop med färdig kristyr och kletade fast nonstop på. Många nonstop hamnade i Ossians mage, godispremiär för honom!!! Men men, klart han ska få smaka nonstop! Min härliga unge, här är han! <3

IRL-shopping!

Sitter i soffan och latar mig efter en låååång dag i skolan! Förmiddagsföreläsningen var den sämsta på länge. Alla föreläsare som har varit tråkiga kändes helt plötsligt skitbra i jämförelse med dagen. Herregud! Eftermiddagen var däremot bättre. Mycket bättre till och med! Vi satt i grupprum och gick igenom instuderingsfrågor. Helt otroligt vad enkelt saker kan vara som lärare lycka göra så himla svåra. Men nu känns det bra iaf...
I söndags var vi inne i Katrineholm och åt lunch och handlade lite med familjen Tovered och fröfamiljen. I brist på annat kan ni få se mina fynd!!!
Tre gula stolar i plast från Åhléns. Rea! 50:- styck!


Fin tröja från Kappahl


Tisha från Åhléns


Den här med



Och den här!

Vi tänder ett ljus en dag sent i vår famil...

img_9547 (MMS)

Vi tänder ett ljus en dag sent i vår familj! :)


ZzZzZzZz...

Äntligen sover skrutten och lag får ligga i soffan. Eftermiddagen/kvällen har varit riktigt tråkig faktiskt. Ossian är lite för frisk för att bara vara inne och har blivit lite van vid att få ligga i soffan. Det i kombination med en trött och ensam mamma har resulterat i en tråklördag med mycket pettson och spöket laban. Dessvärre inte i bokform. Jag har till och med öppnat ett helt nytt Duplopaket för att få Ossian till lite leklust men nej. Han har inte alls velat leka med mig. Att dansa runt med honom i famnen är det enda som har varit kul förrutom att titta på film. Snark. Det orkar ju inte jag hela tiden heller? Hela dagen har tack och lov varit helt feberfri så imorgon går vi UT! Om inte stormen har kommit. Eller fan det kanske jag skiter i. Ut måste vi nog ändå!

I förmiddags var vi på julmarknad vid torgbodarna här nere. Kom hem med fyra strutar med polkagrisskruvar som skulle vara pynt i adventsljusstaken och pynt blev det. Synd bara att jag hade behövt sex strutar... Jag och Ossian har pyntat pepparkakshus också! Eller mest jag för han upptäckte att nonstop var skitgott. Och jag har fotat en hel del för en gångs skull men jag orkar inte hämta kameran! Så jag tänker såhär.. Om en halvtimme slutar "Så mycket bättre" och då går jag nog och lägger mig. Så att jag orkar hämta kameran imorgon.

Underbara lördag!!

Pether har åkt in till Katrineholm för att spela hockey och gå ut med några kompisar. Jag och Ossian roar oss än så länge med att kolla på film och äta kalla köttbullar i soffan :)


Ett stycke sjukt barn

Det bästa med att Ossian är sjuk, eller det ENDA som är bra med att han är sjuk, är goset!! Sova i famnen, ligga och mysa-allt sånt är ju helt sjukt mysigt när man har en liten med myror i benen i friskt tillstånd! :) just nu när han är iprenigt feberfri och glad känns det sjuka myset jättemysigt!!! <3


Fredagskväll

Har intagit soffan med ett glas julmust och en påse gott och blandat. Allt är som vanligt förrutom det där med julmusten som brukar vara en icke-julig dricka. Jag kan inte fatta att det redan är adventshelg! Jag och min sjuka son ska göra pepparkakshus imorgon. Kanske dammsuga och sätta upp ljusstakar och stjärnor också.
Ossian verkar inte kunna somna och jag verkar ha lyckats hitta en film med Jennifer Lopez. Kan bli en låååång kväll...

Brandsäkerhet!

Skitviktigt. Så jävla skitviktigt! Så himla jävla skitviktigt att Ossian måste ha en brandvarnare i sitt rum. Som ser ut såhär!!
från här!

Sjukdag

Har tagit oss ner till affären iallafall. Känns som dagens prestation. Köpt frysta köttbullar och ärtsoppa på burk. Massa smörgåskex! Nu ligger Ossian och vilar upp sig med en mugg full av lättdryck. Igår kväll vaknade han och var tokvarm men efter ett glas Ipren somnade han om i vår säng. Skrutt. Han känns ändå rätt pigg för att ha feber så jag hoppas vi klarar oss utan febernedsättande idag. Vill hellre att det bara går över!

Har också klickat hem två biljetter till Black Sabbath i maj!!! Har helt glömt bort att fråga om barnvakt men av någon anledning tror jag inte att det kommer bli ett problem! ;)


111123

Lilla puffen är lite sjuk! :(

Jg hämtade Ossian vid två idag vilken känns helt rätt med facit i handen för vid middagen satt han och frös och Pether tempade honom. 38,5 grader!! Lilla skrutten. Klart han är frusen! <3 Han somnade sen i min famn vid sju och det hör ju verkligen inte till vanligheterna. Som tur är börjar jag inte förrän 14.15 imorgon så Pether får komma hem tidigare och på fredag gå jag bara 2 timmar. Bra när allt löser sig.

Jag längtar efter Greys ikväll. Och lite energi men det är nog bara att glömma. Snark.

I would give you the world...

...men du får nöja dig med leksaker! Älskade unge! Han blev alldeles rufsig i håret i duschen idag, som ett litet fågelbo, så Pether fick akutringa grannfrisören som kom på en spontanbesök på kvällskvisten så nu är Ossian fin i håret äntligen! Det gick så bra att bli klippt, han satt i mitt knä och tittade på Pettson och åt bokstavskakor. Då är allt okej, till och med en klippning!

Jag är så sugen på att köpa allt till Ossian i julklapp! En gitarr, en bobbycar, en Findusdocka, en Findusservis, Mollyfilmer, Pettsonfilmer, ett garage och massor, massor av bilar!

Jag är helt besatt av Viking toys! Vi har några bilar därifrån och dom är jättebra! Ossian älskar dom och det är tysta hjul på. Nu vill jag ha mycket , mycket mer från dom. Tillexempel det här!


Vill framför allt ha den stora lastbilen med tipp. Ossian är helt bananas på att sätta ihop sina bilar med varandra eller med släp. Sen vill jag också ha det nedersta garaget. Ååååh geee miig peeengaaar!!!!!

Morgonpyssel

Tog lite sovmorgon och lämnade Ossian halv nio imorse. Eller sovmorgon och sovmorgon. Han ropade på mig vid fem så då gick jag och hämtade honom, blev förstås akut kissnödig av att vakna till lite och lämnade Ossian i vår säng hos Pether innan jag gick på toa vilket resulterade i den vanliga panikiga separationsångesten som Ossian får när jag går. Så där låg han och skrek tills jag kom tillbaka då han bara slutade skrika och sa "mamma!" som om han var skitförvånad över att jag kom tillbaka.. Som att jag brukar försvinna sådär bara? :) Han kanske inte var riktigt vaken...
Sen hade han ju som sagt separationsångest och spenderade den närmsta timmen med att försöka krypa innanför mitt skinn vilket förmodligen inte var så bekvämt (för honom heller) så han kunde absolut inte somna. Jaja. Mysig är han iaf och det var väl tur att vi inte hade ställt nån klocka!
Har ont i halsen idag så den inplanerade promenaden med Veronica ställde jag in och istället började jag måla Ossians kryddhyllor som ska bli bokställ och hans minibyrå. Med facit i hand skulle jag nog grundat men såhär ser de ut efter en strykning iaf, blir nog minst tre till slut!
Snart kommer Emelie och Clara hit och fikar innan vi ska till skolan! Yumm...!

Nya grejerna

Iallafall några. Kom hem med ett par fynd från Kavat i fredags. Ett par nya fodrade tretorn, ett par fpdrade vinterkängor, ett par fleecevantar, en vintermössa från Didriksson, två par ullsockor. Ett par till Ossian och ett par till mig. Jag hade mycket trevligt sällskap med mig! Ossian var inte på sitt bästa men Johanna var en bra hjälp och lekte med Ossian medans jag betalade. Återigen blev jag varse om hur viktigt det är att ha med sig russin på barnutflykter! :D
Stor o liten. Inte mitt fel! :D

Kvällsfunderingar

Har varit en skööön dag. Mötte Veronica imorse för en långpromenad med våra kottar. Johanna följde med en bit också. Kanske ett par hundra meter... ;)

Vi gick kanske 5-6 kilometer. Det tog två timmar och kostade två äpplen och lite tålamod men det var mysigt också! Ossan och Thyra traskade på rätt bra och höll sig vid vägkanten när det kom bilar. Meja visade sig från en bebis bästa sida och sov sig genom hela promenaden!
När Ossian sov efter lunchen passade jag på att skriva färdigt min konfliktanalys som ska in imorgon. Suger att vara ute i sista sekunden men det var väldigt skönt att få vara helt ledig från skolan igår. Nu är den klar men den är inte svinbra. Får väl se, får väl se om det blir en komplettering. Jag är trött nu och det känns som om en komplettering senare är lättare att hantera än en konfliktanalys i koma just nu.

Dagens... vad jag nu har gjort, har innefattat en massa facebookande vilket har fått mig att fundera över alla bilder som så uppenbart är tagna av objektet själv. Typ i en spegel eller i ett badrum (vilket konstigt nog ofta verkar vara miljön) med mobilkameran liiite höjd så att "modellen" eller snarare objektet får titta upp i kameran och inte uppnå något annat än att alla som ser bilden undrar just hur tydlig dubbelhaka hon har eftersom hon måste titta uppåt på alla bilder.

Och så tänkte jag såhär...

Om någon kommenterar bilden positivt typ "vad snygg du är" eller "vad fin du är på den här bilden", vad ska man då svara?
"Ja jag vet" är rätt passande. Eller "Ja såklart eftersom bilden är tagen på mig, av mig, med en digitalkamera där jag kunde radera alla bilder tills jag blev snygg på en" eller "Ja för att jag kan se mig själv i mobilens display när jag fotar". Något eller alla av dom svaren känns mest lämpliga. Istället får man ofta se "Åååh tack gumman vad du är söööt".

Jag vet inte. Kanske en uppenbar iakttagelse. Men ändå. Det här har jag tänkt på ikväll Ni då?

Hjälp!

Vi tänkte köpa en bobbycar till Ossian i julklapp. Han har en kilnande som han har utomhus men vi tänkte att han ska få han en att leka med inne också. Så var det ju det här med färg... Vi har lite svårt att bestämma oss. Pether tycker svart. Jag tycker blå eller gul. Mest gul. Fördelen med en svart är ju att det finns ett svart släp till men det är väl heller inte hela världen att ha olika färg på bil och släp? Vilken tycker ni är finast?







Kikärtssoppa med bacon

Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Ossian somnade till i soffan, vaknade och blev jätteledsen och somnade om i min famn. Utan lunch. Jag hittade ett par burkar kikärter i skåpet och gjorde en smarrig kikärtssoppa som vi ätit en gång förrut. Mer lök och mer vatten (en hel lök och 4 dl vatten) i min soppa än i receptet så blir den mycket bättre. Yum yum!
Bild från tasteline.se

Jahapp

Och så ska man ta tag i dom här vanliga helgsysskorna. Dagens prio ett var att få bilen ren. Nu är den.. lite renare än vad den var innan jag började. Att göra såna här saker med en ettåring är faktiskt inte det lättaste men jag tycker ändå att jag är lite bra som försöker. Nehej, det var spännande i början men inte mot mitten och slutet, trots att han fick vara med och spruta med högtryckstvätten! När bilen började torka lite såg man precis var jag hade tvättat och var jag inte tvättat men helt ärligt så var det iallafall bättre än innan!

Ossian bestämde att vi skulle klippa buskar efter biltvätten. Han är rätt tydlig med vad han vill. Kommer aldrig glömma när han gick och hämtade sitt fotoalbum, letade upp bilden på mormor och la handen mot örat. Då skulle vi ringa mormor. Haha! Kul unge. Nu gick han in i garaget och och pekade på den lilla trädgårdskrattan. Jahapp, bara att ta ner. Sen pekade han på den stora sekatören och sa "mamma". Ska vi klippa buskar, frågade jag. Japp, sa Ossian, så då gjorde vi det. Jag klippte och Ossian krattade grenar och la dom på hög. När han tröttnade på den så skulle vi in i garaget igen. Där pekade han på skrindan och så lyfte jag i honom. Sen gick vi på promenad. Ossian pekade var vi skulle gå och dit gick vi. Sen gick vi hem under protester (högljudda) och nu ligger han i soffan och segar, jag sitter här och snart ska jag fixa lite lunch till honom. Typ nudlar och broccoli för vi har verkligen ingenting hemma. Men nudlar är nog en duglig lunch ibland.

I sina nya fina stövlar!

Ojrå...

Det är sånt här jag tycker är jättebra innan någon sabotör i familjen informerar om hur mycket man måste handla för innan man får tillbaka en hundring!


Fredag på riktigt!

Tentan är skriven, tentashoppingen är avklarad och jag ligger i soffan och dricker fanta. Ikväll är jag riktigt sugen på att se Skavlan. Är en överlevande från Utöja med och hela den historien är ju så sinnessjuk så man måste ju höra mer om det om man kan!
Efter tentan som förmodligen gick sådär, gick jag på stan en stund i Eskilstuna medans jag väntade på att Emelie skulle bli färdig. Började med Polarn där det fick följa med 3 par vantar och 1 par vanthållare hem.


Ofodrade skalvantar
Ossians första fingervantar!!
Mössan köpte jag inte men vantarna i samma mönster fanns inte på bild. Fina!
Mer shopping följde ju förstås. Polarn är som vanligt bara uppvärmning... ;)

Om man ändå hade badkar...

Men nu när man inte har det men ändå har badleksaker är det tydligen inte rätt att dom inte får bada.


Farsdagsfrukost!

img_8017 (MMS)

Farsdagsfrukost!


Fars dag!

Idag ska vi gratta Ossians fina pappa med god frukost och paket! Älskar kommersialismen när det gör så att jag får köpa saker till någon jag gillar! Min egen pappa fick sitt paket igår morse. En bok. Kanske inte så fantasifullt men ändå det han gillar!

Pether har sovmorgon. Han var iväg med några kompisar igår och fick sovmorgon trots att han bara la sig en halvtimme efter mig. Jag hade fruarna hemma hos mig. Åt smarrig middag och en ännu smarrigare efterrätt. Kollade på "Så mycket bättre" och en film. Skön kväll men idag är jag trött och längtar efter att Pether ska vakna så vi kan äta frukost och så att han äntligen ska få gå ner matkällaren och se vad det är jag gömt till honom där nere....!!! ;)


Hur söt?!

Julen är räddad!!


Och filosoferna höll med

Alltså allvarligt. Om man måste flytta på leksaker, främst bilar (ja plural) innan man kan lägga sig i soffan så förstör det lite av njutningsmomentet. På riktigt!

VAB

Jajamen jag är hemma idag och vabbar. Fast det gör jag egentligen inte för jag anmäler ingen vab till försökringskassan. Så man kan säga att jag är hemma och pluggar med Ossian idag. Det kommer gå bra. Ossian kommar på Pettson och Findus nu, jag dricker kaffe. Snart ska jag ta tag i det sista (hoppas jag) på metodbeskrivningen på fälten och sen ska jag skicka den ännu en gång till Hanna!

Om Ossian känns pigg ska vi också åka iväg och handla lite så vi slipper göra det på vägen upp till Sthlm ikväll. Det känns som att det räcker med att vi ska äta på vägen och tvätta bilen! Jag vägrar komma upp med en såhär skitig bil. Vägrar! Nu får vi en bra anledning till att köra genom en biltvätt på vägen. Så det ska vi göra.

Igår bakade jag en kladdkaka som ska med upp till Sthlm. En födelsedagskvällstårta typ. Den ska stå till sig i kylskåp ett par dagar så att den blir perfekt. Älskar såna kakor som man kan förbereda! Nu står den i kylen alldeles färdig och glaserad och väntar på morgondagen! Gud vad smarrigt! Och gud vad kul att få komma upp till Sthlm igen!!!!!

"klick, klick"

Oh yes! Belive it or not men jag har faktiskt passat på att nätshoppa lite nu när jag är hemma och pluggar! :D
Några julklappar till Ossian, några saker han behöver nu. Allt från Jollyroom!!
Dyna till Briovagnen i lammskinn. Mysigt!


Reflexhuva att sätta över vagnsufletten! Perfekt nu när det är så mörkt på kvällarna!


Jumbotraktor från Vikingtoys. 52 cm lång var den. Ossian kommer älska den!! Julklapp!


Duplotraktor. Också julklapp!


Vad hette den nu då. Frontlastare kanske? Julklapp är det iallafall.

Lycka! <3



En del dagar. Lycka! Varför?

Är helt glad idag. Glad för mina vänner. Nya och gamla. Nära och långt borta. Ofattbart glad för min älskade Pether och min ännu mer älskade Ossian. Glad för min familj, föräldrar, syskon. Glad för min fina ring på fingret som betyder så mycket mer kärlek än vad den visar.

Imorgon ska vi åka till mamma och pappa för min bror fyller 30!! Otroligt! Han som sparkade in min sovrumsdörr och som slängde in mig i elementet blir 30. Han som jag tjuvrökte med på balkongen när mamma och pappa var på landet (sorry!!) och han som blev skitsur när jag var full och pinsam. Han är vuxen nu och kanske jag också.

Matematik...

Här hemma övar vi på typ mindre-större. Vad som får plats i vad. Volym och sånt. Ossian har inte riktigt greppat men han är nära! Jag känner det på mig!


Tjoho!

Här är vår nya bänk. Killen är också min men han har jag haft ett tag. Kolla in hans skitvita ögon, det var dom jag föll för! ;)


Alla helgons dag

Började morgonen med en sovmorgon. Till tjugo över åtta. Mycket skönt! Ossian trippade upp med sin fader vid sju och jag fick ligga kvar!!! :D

Gick en sväng med Veronica och Meja efter frukosten. Var såå mysigt, har inte träffats på länge! Gick förbi kyrkogården och Veronica tände ljus på gravarna. Jag och Pether ska gå ner lite senare. Som tur är för nu när vi var nere såg vi att det var alldeles tomt på Pethers mormor och morfars grav. Vi som trodde att det betalades för vinterblommor också men icke! Tur att Ica har så vi kan piffa! ;)

Ossian lyckades sova en sväng på promenaden vilket har resulterat i en timmes försök till nattning, kapitulering och Tottefilm i soffan. Jag som skulle plugga och duscha när han sov får plugga framför Totte i smutsigt hår. Dumt.


Ny tv-bänk!!

Hittade en fin tv-bänk på Katrineholms köp och säljsida på facebook idag. Sänkt från 400 till 240. Taget! Så vi hämtade Ossian lite tidigare, vid två ungefär, och begav oss till den stora staden!!

250:- fattigare, för vi hade inte jämna pengar, och en omplacerad bilstol senare åkte vi mot sultans för lite mellis/eftermiddagsfika! Ossian fick välja själv. Han var utan att överdriva i himmelriket när han stod framför glaset med alla bullar och kakor innanför! Först lockade kanelbullarna, föga förvånande eftersom det är det enda han smakat i konditoriväg, men valet föll på wienerbröd. Kloka unge! Trots att han aldrig smakat vet han att det är svingott! Jag och Pether tog varsin liten paj med vaniljsås. Pether tog blåbär och jag hallon. Fail! Pajen smakade bara mandelmassa och vaniljsåsen var vanlig vaniljvisp!! På ett konditori! Mycket märkligt och jävligt dåligt också! Som att servera färdiga köttbullar på en restaurang. Skitdåliga sultans. Jaja, kaffet var smarrigt iallafall. Och jag fick gå en sväng på Åhléns efteråt. Ossian fick en traktor och jag fick andas julstämning!! Ååh vad jag längtar!!!


Underbarn!!

Alltså allvarligt!! Jag är så stolt så jag nästan grinar!!! Mitt barn, 20 knappa månader, säger en treordsmening!!!
"Mamma sitta här" kläcker han ur sig här på fredagskvällen! Mitt fantastiska barn, ett Nobelpris vore inte nog!!!


Switch!

Den nyttiga, vegetariska linsgratängen som vi skulle äta ikväll byttes ut mot pannbiffar, potatismos, stekt lök, gräddsås och rårörda lingon. Så får man göra när man är sjuk! Nu ska jag hämta min skrutt! <3 LÄNGTAR!!!

Sicko!

Man taget vad man haver!! :)


Hemma

Trött mamma och trött son ligger skavfötters i soffan!


Sorry!

Jag bloggar, eller försöker blogga, ett par gånger om dagen från blogg.se appen och det funkar inte alls! så himla trött på det här! För jag hinner inte alltid sätta mig vid datorn och skriva och hinner jag så kanske jag inte orkar. Ja, sådär håller jag på!

Idag är jag iallafall hemma och är sjuk! Värdelöst, jag hatar det, men det är ändå på något sätt lite skönt. Den här grejen med att jag snyter mig tills jag får skavsår är inte den delen som är skön utan att kolla på playkanalerna tills batterierna på datorn tar slut eller äta soppa och glass till lunch - DOM delarna tycker jag är helt ok!! :)

Är också väldigt glad att det inte var nästa vecka som jag fick för mig att bli sjuk. Då fyller brorsan 30 och vi åker till Sthlm redan på onsdagen! Det är faktiskt till och med lite skönt att vara ensam hemma! Ossian är på förskolan och Pether jobbar. Jag har förstås sällskap av en kille på taket för idag får vi äntligen äntligen isolerat!!!! Ska bli så skönt! Jag har bara tänkt på vinteraspekten av vårt dåligt isolerade hus men tydligen finns det en sommaraspekt också. Han isoleringskillen säger att vi kommer märka en grym skillnad på sommaren! Wohoo! Vi som inte ens kan vara inomhus på sommaren för att det är så himla varmt och ingen har väl kunnat missa historien om den där skitvarma sommaren för ett par år sen när det var så varmt i vårt vardagsrum att brandvarnaren började larma.

Ja, skönt ska det bli! Nästan skönare än att få varmt på vintern är det att få svalare på sommaren. Påminn mig om det i Januari och se om jag håller med då...

RSS 2.0