Pinjenötsbiffar med fetaostcreme

Riktigt gott var det!
Receptet kommer från recept.nu.
Till biffarna behöver man:
400 g köttfärs
Ett ägg
En halv deciliter matlagningsgrädde eller mjölk
2 vitlöksklyftor
5 hackade soltorkade tomater
En halv kruka basilika
50 gram pinjenötter
Salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader

Blanda köttfärsen med grädden och ägget först. Tror smeten skulle bli lite fastare med bara en äggula, ska testa det nästa gång.
Hacka basilika och tomater och blanda i med salt och peppar och sist pinjenötter.
Forma färsen till fyra biffar och lägg på ett bakplåtspapper. Jag fick 6 biffar plus en liten och det blev lite torrt...

Skala, klyfta, skiva eller gör vad du vill med det du vill äta till. Vi hade tre morötter, två palsternackor, tre små potatisar och en rödlök. Ungefär här inser jag att det kommer bli sjukt mycket mat, som vanligt.
Massa olivolja och sen in i ugnen tillsammans med biffarna i 20 minuter ungefär. Byt plats på plåtarna efter ett tag så allt får en bra färg.
Till fetaostcremen ska man ha:

Ett paket fetaost (sånt där platt hur många gram det nu är)
En burk creme fraiche
En halv kruka basilika
4 soltorkade tomater
Salt och peppar

Mosa fetaosten med creme fraichen.
Hacka tomaterna och basilikan och blanda i dem.
Salta och peppra.
Klart!
Lite missnöjd med färgen på potatisen och det. Skulle haft dom överst lite längre och som sagt, biffarna blev lite torra men annars.. gott! Får bättras på lite bara.
Min fina som lärt sig klappa händerna idag fick ge mamma en stående ovation efter middagen. Helt på eget initiativ! Han är så begåvad mitt barn!

I en familj offrar man sig för varandra

Efter godiset igår kväll (som det faktiskt finns massor kvar av!!) kände jag att jag måste ta tag i mig själv!
Två ägg till frukost och en supergod omelett till lunch!
Bladspenat efter smak, jag hade massor i! Älskar spenat!
Körsbärstomater
Kycklingfilé, genomstekt
2 vispade ägg
Blev proppmätt och orkade verkligen inte äta upp allt. Ossian offrade sig och åt upp mina rester när hans lax och potatismos var slut. Gott!!!
En sida kvar på hemtentan! Hoppas verkligen att jag hinner klart med den idag, har noll lust att lägga ner mer tid på den.
KRAM!

Vidrigt

Skitkväll, skitnattning!
Hatar jobbiga nattningar! Vet inte vem som blir mest ledsen, Ossian eller jag.
Tredje försöket nu och Pether har bytt av mig. Är sjukt inkonsekvent när det kommer till såna här kvällar. Vill bara ta upp honom ur sängen och lägga honom i vår säng eller låta honom somna i famnen men så ska man ju inte göra.. :) Tycker iallafall inte att små barn ska behöva gråta sig till sömns och absolut inte mitt barn!
Extra glad för att Pethers karaktär är lika sunkig som min så han köpte godis till kvällen. Man kan lätt tro att vi är fler än två i familjen som ska äta men icke!

Har man inte jobb så skaffar man sig det

Inte nog med att jag pluggar, har ett hus att ta hand om, ett barn att ta hand om och en sambo att ta hand om. Nu har jag en blogg att ta hand om också. Det ska nog funka! Skriver för mamma mest. Och för mina fina som bor alldeles för långt bort. Och lite för mig själv också. Dela med mig av alla mina klokheter!
Så peppar peppar nu då för att jag ska tycka att det här är kul!
Kram!!

RSS 2.0