Otippat!

Är det någon som kan hitta fjärrkontrollen som vi letat efter sen igår? :)


Underbara unge!

Idag tror jag att b-uppsatsen blev färdig! En stor dag!! En nödvändig dag eftersom vi ska ha nyårsmiddag om inte ens två dygn! Städa, handla, köpa ett halsband och laga mat står på schemat! Ossian har varit jätteduktig de här dagarna som jag har suttit hemma och skrivit! Han vill så gärna vara med och sitta i knät och har han gjort illa sig måste ju jag också blåsa och pussa. Lilla gosungen! Mestadels vill han bara sitta i knät och titta på när jag skriver eller läser men så ibland blir han rastlös och vill trycka på knapparna på datorn eller får för sig att det verkligen är dags för honom att titta på byggare Bob på svt play. Det går ju förstås inte. Vad som däremot gick var att han fick ett eget skrivbord bredvid mitt! Där har han suttit länge, länge. Tagit papper från mitt block och pennor från min pennburk och ritat och ritat. Höjdpunkten var när han fick en gammal föräldratidning att rita i! Han har färglagt bebisarna så noga att dom inte ens syns längre! :) min prins! <3


Man glömmer så fort!!

När han ligger såhär kan jag verkligen inte fatta hur jag kan tycka att en timmes nattning är jobbig och inte tar tillvara på tiden och tycker den är mysig. Kanske för att han inte ligger såhär just då. I en timme. Och för att det inte är så kul att sitta bredvid en säng i mörker i en timme. För just under den där timmen känns allt sånt här rätt avlägset :)


Inte ens allt!

Det här är bara de saker vi inte orkat gå ner med än. Tre paket är dessutom oöppnade. Han är inte Jätteförtjust i att öppna paket än men nästa år lär det inte direkt ligga orörda, ointressanta paket under granen! :)


God jul!

Julhälsningar från sachsska barnakuten hälsar Ossian med pipiga lungor! :(


Godmorgon!

Snart ska vi ut med thyra och leka i snön men först lite sen frulle! Och lite morgonkreativitet!


Fy fan vad intressant!

Nu är jag hemma flera dagar! Nu ska jag läsa bok på kvällarna! Hur många blir provocerade av bokvalet?! ;) Tror den är svinintressant! Oavsett om man tror eller inte så är det väl, inte minst för intellektets skull, bra att bli ifrågasatt och få fundera kring argumenten och anledningarna för sitt ställningstagande!


Pimpin´ my tree...

Igår kväll när Ossian hade somnat satte vi upp julgranen. Vi hade tänkt att sätta i ljusen också så att Ossian bara skulle vara med på det vi tänkte var roligast, alltså att hänga upp julgranskulor i granen men... Julgransbelysningen låg inte högst upp i kartongen!!! I min värld är det ungefär samma som att vi måste ha slängt den. Dels för att vi har pratat om det i alla år för ljusen är stora, klumpiga, fula och sladden är skitstörig och kort. Helt tydligt så hade det ju inte varit en skräll om vi slängt den. Men nu hade vi tydligen inte det men det spelar ingen roll för jag och Ossian köpte ändå en ny idag på ICA, en LED-slinga! Små, fina ljus och en smidig slinga som man bara lägger runt hela trädet, typ som glitter. Glittret var för övrigt Ossians område ikväll. Han hade lite svårt för att hänga upp julgranskulorna, finmotoriken var väl inte på topp, men att lägga glitter i en liten hög var ju nemas! Han kunde också förstås sätta sin moder i arbete. Hämta en julgranskula, peka på en gren och vänta tills mamman sätter upp den på rätt gren. Ofta skulle två sitta på samma gren. Kanske också ska förklara för de korkade läsarna att Ossian är kort, därav så många kulor långt ner på granen.
Trött blir man av pyntande!

Bounty...rutor?

Det här skulle ha blivit bollar men dom gick ju inte alls att rulla! Dessutom tog chokladen man skulle doppa dom i slut redan efter hälften! Så hälften står på tork nu och hälften åkte in i frysen igen så får jag köpa mer choklad imorgon.

Imorgon är vi lediga alla tre! Sjukt mysigt! Ska leka, tvätta, städa och åka in till Katrineholm! Köpa julgrejer på Åhléns rea och gå på återbesök hos kirurgen på kullbergska! En bra slappardag inför julen!! :)


Det gick..sådär!

Hela kvällen har varit helt osammanhängande! Ossian somnade förrän efter 50 minuters nattning. Då hade han spenderat 45 minuter av dom 50 till att vilja kolla på chuggington på Disney junior och vilja ha en ny blöja för att han hade kissat?! Allt detta kommunicerades genom att säga " chagachagachagachaga" vilket är typ såsom introt till chuggington låter för en snarttvååring. "kissat!!" var också en bra kommunikation tyckte Ossian. Enbägskommunikation förstås för nej, han fick ingen ny blöja. Vatten glömde han nog bort. Det är nog min favorit av hålla-sig-vaken trixen han kör med. Eller nej. Det är blöjan! Lätt!

När han hade somnat skulle jag göra Rocky road för första gången i mitt liv. Kändes inte som någon jätteprestation direkt för ärligt talat, kan man göra något lättare eller? Ja tydligen. Ni som känner mig vet att jag inte fungerar alls när jag är trött. Jag får lätt panik om jag blir för trött och inte har chans att sova. Men Hey! Välkomna hem till oss på nyår! Iallafall så är jag trött idag och glömde allt vad vattenbad heter för att kunna smälta choklad. Man skulle kunna säga att jag la chokladen i en kastrull, satte på högsta värmen på spisen och gick därifrån. Ett pastavattensuppkok fast med choklad. Det funkade förstås inte men jag och Pether har ätit smält, bränd choklad med slickepott ikväll! :)

Övergick till att göra bountybollar. När smeten stod på spisen och svalnade läste jag kommentarerna till receptet. 99% av alla kommentarer handlade om att det inte gick att rulla smeten till bollar. Precis som med min då alltså. Så nu står smeten i frysen, nedplattad i en matlåda och imorgon ska den bli bountyrutor. Chokladen är delvis fastbränd i kastrullen, delvis i avloppet och jag är i sängen. Här borde jag stanna i en vecka. Eller tills på lördag!


20/12

Bloggappen strular verkligen och jag publicerar inlägg när det funkar. Som det förra tillexempel, 20 timmar för sent! Har haft föreläsning om kvalitativ forskningsmetod idag, det som jag och Emelie använder oss av i vår b-uppsats. Mycket intressant med en av mina favoritlärare, empatiforskaren Jakob! Efter skolan satt vi en stund här hemma och pluggade innan jag tog pulkan och hämtade skrutten! Vi gick hem med pulkan och lekte ute på tomten i en timme ungefär! Mysigt!! Byggt en snögubbe har vi också hunnit med!!


Träningsdag

Hemma från träningen. En sjukt jobbig sådan på helt fel sätt. Var totalt opeppad och maskade alldeles för mycket. Tog läggningen ikväll också och ikväll försökte jag inte ens i spjälsängen. :)


Vinter ute

Svinigt kallt ute och värmen från mitt sovande barn inne! Efter en timmes nattning orkade jag inte mer utan la honom i vår säng. Efter fyra minuter sov han. Det här med nattningen får vi ta tag i under jullovet men vi tycker nog alla tre att det är rätt mysigt att dela säng och det kommer vi ju ändå göra under julen på ingarö!


Skrivkramp!

Tittar in och säger hej mellan raderna i min B-uppsats! Känns som att det är det här jag kommer göra om dagarna nu fram till jul. App-blogga funkar ju inte heller, har försökt lägga in en vinterbild sen igår kväll men icke!

Ossian är på förskolan och jag skriver och skriver. Kul att när jag tar en paus så går jag in här och skriver istället. Kul också att jag tog nattningen igår (tog för övrigt en timme och slutade i dubbelsängen) och överlät veckomatsedeln till min sambo istället. Och den blev gjort?! Nej! Så det har jag också ägnat mig åt idag. Ikväll kommer Moa hit och äter innan vi ska träna. Mys! Sista träningen för terminen är det också vilket bara är ångestframkallande men nästa termin kör vi igång med Kettlebells och pass TVÅ gånger i veckan! Kanske blir någon fason på min degkropp trots allt!!

Matlista får ni av mig med noll inspiration men min vardag kan ju vara någon annans ovardag eller nåt!

Måndag
Köttfärsbiffar, potatis, brunsås.


Tisdag
Pasta carbonara.


Onsdag
Flygande Jakob, ris.


Torsdag
Soppa och våfflor


Fredag
INGARÖÖÖÖ!!!!!

Sen bilr det förhoppningsvis julmat och godis dygnet runt! Åååh vad jag längtar!!!! :)

Helgen rusar förbi!

Och jag hinner inte ens fatta vad som hände! I fredags hade vi den första träffen med Johannas egenpåhittade bokklubb! Mycket, mycket trevligt!!! Trots att vi bara var två som läst ut boken! ;) Massa god mat, vin, ostar. Herregud. Jag har nog fortfarande inte hunnit bli hungrig sen den kvällen tror jag. Bakis däremot hann jag bli! Typiskt! Nästa gång är det hos mig vi ska vara. Inte förrän i mars! Men jag tror nog att vi kanske hinner ses däremellan. En bio eller nåt skulle ju inte sitta fel!
Får fortsätta uppdatera ikväll för snart kommer Johanna och barnen och ska baka pepparkakor! En dagens putfit får ni också. Inte min förstås för den här bloggen är ju Wiffis!

Skinkkoma

För det kan vara den godaste skinkan vi har gjort!!!


Kära tomten...

Jag önskar mig dessa i julklapp!!!
Båda eller bara ena färgen, inte så viktigt! ;)
Från Vagabond

Mums!

Åh herregud vad gott!!


Jahaja

Nej men alltså det hör var ju kul! Tenta imorgon och jag ska fokusera på det! Sen blir det uppsatsskrivande innan helgen kommer! Och baka ska jag göra och göra skinka! Men vi ses nog ändå va?! ;)


Gosh så trött!

Gud nu är jag så himla trött men hej jag lever och mår bra!

Ossian är frisk och ska gå till förskolan imorgon, jag ska hem till Emelie och fortsätta plugga. Var där idag med och gjorde små lappar med alla instuderingsfrågorna. Frågan på ena sidan och svaret på andra. Superbra, tror vi kommer lära oss massor av det!

Nu ikväll har vi varit i Marieberg. Letat diskho, bänkskiva och köpt lite julklappar. Varit på IKEA också förstås! ;) Ätit äcklig middag på en restaurang och haft det rätt bra på det stora hela! Jag ska försöka hålla mig vaken en stund till så jag hinner slå in julklappar men det är rätt tveksamt. Fy. Bättre lycka imorgon! Sov gott!!

Grå december

Ossian bara sover och sover. Jag var sugen på en promenad men det är mer än dåligt väder ute. Usch! Jag ska iallafall gå och träna ikväll, då kanske det inte gör något om jag inte går på promenad..
Jag orkar ingenting! Det är segt att vara hemma! Jag försökte dammsuga men dammsugarpåsen blev full. Orka tömma? Nej! Borde handla men inte det heller. Gör middag på vad som finns hemma. Ekonomiskt till och med! Imorgon är Pether ju hemma och då får jag plugga. I källaren förmodligen, Inspirationen kommer flöda!!!

Ikeanyhet!

Den här stolen kommer snarast flytta in i vår hall!

Nicke nyfiken

Idag är det min vabdag. Imorgon får Pether vara hemma och jag får panikålugga till tentan på torsdag. Kommer säkert bli sjuk lagom till den...

Jag hade tänkt att vi skulle ta en promenad nu på förmiddagen men Ossian verkar inte riktigt vara på humör för det. Vi bänkar oss framför tv'n med Nicke nyfiken i dvd'n och Ossians egna apa i famnen. Mysdag! <3


Tillbaks på ruta ett

Tydligen var maten ikväll lite för god. Ossian åt jättebra! Även för att vara en Ossian i friskt tillstånd. Allt ätande resulterade i nya kräkningar så nu börjar vi om igen. Fan!


Hej tant!

Hur tänkte jag när jag köpte det här nagellacket egentligen?!


Julens lektyr i mitt hem

Är fortfarande helt gripen av föreläsningen i torsdags som från början handlade om paranormala fenomen men som övergick i en diskussion om religion vilket jag tycker är otroligt intressant! Hur kommer det sig att något så abstrakt som religion är globalt accepterat medans något (i mina ögon) lika abstrakt som kontakt med andar eller att kunna se in i framtiden anses vara bluff? Jag är ju en skeptiker ut i fingerspetsarna så nej, jag tror inte på varken religioner eller på andar. Jag tror på nuet och det som man kan se! Även om jag gärna skulle tro på att det finns något efter döden och att man kan få kontakt med de som lämnat vår verklighet så gör jag faktiskt inte det. Därför känns det som en evighet tills den här boken kommer landa i min brevlåda och jag får börja läsa! Jag längtar!!



Saffranscupcakes

Det luktar gott i hela huset!! Jag ska göra en till sats av dessa smarriga idag, ska låta dom här svalna först och sen ska dom provsmakas för att se om receptet är bra. Innan servering ska en frosting på av philadelphiaost och florsocker men just nu ser de ut såhär!


Bjuder på den här...

Så här ser vi ut idag. Vi hänger mest i soffan, just nu framför en Tottefilm. Annars då? Nej, känner oss fräscha och fina liksom... ;)


Sötast!

För att vara magsjuk är han ovanligt svinsöt! Herregud vad jag avgudar den här ungen! <3


Julgodis

I år har jag tagit på mig att fixa julgodis och fika till vår julafton. Till Pethers stora besvikelse så är jag sugen på att prova något nytt istället för pärontryfflarna som jag har gjort de senaste åren. Saffransmuffins ska göras, kanske redan idag. Knäck, självklart! Men sen då? Jag är sugen på rocky road, bountybollar och praliner med saffranskola... eller man kanske skulle göra dom med pepparkakskola när jag ändå ska göra saffransmuffins... Gud, hoppas inte mamma läser det här men jag kanske gör allt! ;) Det är ju trots allt bara jul en gång om året...

Medans jag bestämmer mig så kan ni roa er med att dreggla över världens bästa recept på revbensspjäll. Jag svälter nästan ihjäl bara av att tänka på dom... Mmm!!!!!!!! Kolla här!

10/12 2011

Jaha, hemma är jag medans Clara, Emelie och Johanna glider runt på IKEA utan mig. Snyft. Tycker sällan så synd om mig själv som när jag går miste om att hänga med kompisar eller pendera pengar och nu missar jag båda två samtidigt!!! Buhu. Riktigt surt. Ossian är iallafall ordentligt sjuk. Kräks, kräks, kräks och har knappt fått behålla vatten. Nu har han ätit fem smörgåskex och druckit vatten och än så länge är det kvar i magen.
Fick hem en fin klänning igår som skulle ha invigits idag men istället består min outfit i pyjamasbyxor, sovlinne och stor munktröja. Halv ett på eftermiddagen.. Kläderna jag har på mig skonar jag er från att se men den fina klänningen kan jag bjucka på! Kanske blir bra till julafton...!

Från H&M, står vinröd på beskrivningen men är mer lila tycker jag. Fin iallafall!!

24!

24 olästa blogginlägg skvallrar om att jag haft nånting annat för mig idag än att sitta på nätet. Som att tillexempel ha gruppgenomgång på statistiken, äta GI-tallrik på Wayne´s, ha föreläsning i paranormala fenomen (med en lärare som böjde skedar och gjorde korttrick! SJUKT KUL!!!), handla, laga mat, bli nerkräkt. Så ja, man kan säga att jag haft lite annat för mig idag. Mer om det sen för här ska läsas bloggar!!!

Vab

Hemma och vabbar idag. Eller sånt gör ju inte jag för jag pluggar men hemma med sjukling är jag likväl. Jag har hört någonstans att man ska anmäla vab fastän man pluggar men till vilken nytta då?

Ossian vaknade inatt, tolv-nånting var klockan. Kanske kvart i ett. Han var jätteledsen i sin säng och jag lyfte in honom till vår säng istället. Där började han säga aj, aj och försökte komma innanför pyjamasen vid magen. Sen. Kräks, kräks i hela sängen. På min kudde, på täcket, på lakanet. Stackars liten! <3 Och så ledsen!! :( Pether fick flyga upp och byta sängkläder, jag gick med Ossian och tvättade av honom medan han frös så han skakade. Mitt lilla hjärta! Han somnade om och sov så gott hela natten. På morgonen när han vaknade hulkade han igen och kräktes slem. Sen dess. Ingenting! Nu har han ätit och varit superpigg hela dagen. Känns extra bittert då att vi missar lucia imorgon. Okej om han hade kännts sjuk men nu är jag ju bara besviken... Mamma, pappa och Niklas skulle ha kommit, det skulle bli Ossians första lucia... Nej det känns astråkigt att han inte kan vara med!

Pyssel


Sommarkänslor!

Okej, med ett par veckor kvar till jul sitter jag här och letar utemöbler?! Det här med att leva i nuet är uppenbarligen inte riktigt min grej. Är sugen på ett par stolar från IKEA och har äntligen hittat ett passande bord till.
Smidigt plastbord från Kila möbler. Plast är ju helt fantastiskt! :)


Fina stolarna från IKEA. Vilken färg vet jag inte. Kanske man skulle blanda?


Finns som barnstol också. Både vuxen och barnstolarna är stapelbara. Smidigt!!!

Väntetid

Efter en förmiddag på skolans bibliotek var det dags att ha den andra handledningen för B-uppsatsen. Vi skulle börja 11. Ingen kom. Fem över 11 ser vi läraren gå uppför trappan till våningen ovanför. Tjugo över 11 är hon fortfarande inte tillbaka. Vi går och letar, ingen någonstans. Vi ringer, ingen svarar. Vi går till expeditionen, ingen där. Tio i 11 hittar vi henne tillsammans med tre studenter från en termin över oss som tydligen inte blev klara med sin B-uppsats då. Och så frågar läraren oss varför vi är sena!? Jaa. Kanske för att du sitter i helt fel sal mot vad som står på schemat! SUCK! En hel förmiddag till ingen nytta då man hade kunnat vara hemma och plugga eller vad som helst istället för att sitta i skolan! Halv ett skulle vi ha slutat men vi var ju såklart inte färdiga då.. Suck! Men nu är jag hemma. Med en tomtedräkt till Ossian i en påse. På fredag är det ju lucia på förskolan, ska bli så mysigt! Mamma, pappa och Niklas kommer och hälsar på och sover över en natt. Ska också bli mysigt! ;)

Ville mest titta in och säga hej. Ska handla mat innan jag hämtar Ossian. Och kanske bli på lite bättre humör också.

Söndagkväll!

En fantastisk helg går mot sitt slut...
Annie, Claes, Filippa och Zahara kom igår vid två och åkte hem idag vid fyra. Det har varit sååå mysigt! Roligast förstås att få hänga lite med Filippa men hennes föräldrar är rätt välkomna dom också! ;) Vi har, trots sänggående vid 22, hunnit med middag, fika, promenad, rödvin, factory, fika igen och förstås massa bebismys!! försökte få dom att gå på visningen idag på huset bredvid oss som är till salu men det gick sådär... Julita som är så fint! Varför vill ingen bo här...?! Hmm... Det kan iallafall inte bero på grannarna.

Ossian sover så gott nu i min och Pethers säng. Stackarn, han har haft en jobbig helg. Framför allt idag då han sov middag i ungefär fem minuter men hela helgen har han varit lite knorrig. Kan man säga så? Lite gnällig. Han blir ju svartsjuk när jag och Pether gosar med Filippa och tycker väl att det är lite jobbigt att vi babblar så mycket med Annie och Claes. Ossian är ju van att få odelad uppmärksamhet av oss ;)

Nu sover han iaf som sagt och jag har fått varma mackor av min kille. I soffan! Lyx!!!

Helgmys!

img_7104 (MMS)

Helgmys!


Julstök

Ossian drog till med en icke-sovmorgon vilket innebär att han vaknade tidigare än när vi ska till förskolan. Ungefär en timme tidigare. Vi fick ändå lysen att ligga kvar i sängen i 1,5 timme och mysa, kolla lite på barnprogram och läsa lite bok.

Idag kommer Annie, Claes, Filippa och Zahara och hälsar på och ska sova över! Ska bli så mysigt! Längtar efter Filippa som jag får träffa alldeles för sällan! Men först ska vi försöka hinna dammsuga. Och ta en promenad. Och handla grejer så vi kan baka idag!!! Igår köpte jag en pepparkaksdeg och idag ska jag handla så jag an baka pepparkaksmuffins och saffransmuffins! Har två grymma recept som jag kan lägga ut här senare. Kanske försöka få färdigt pepparkakshuset också eller så får det förbli ofärdigt. Som en symbol.
Året vi inte kunde slutföra någonting.



Bild från Söta saker

Nyårsklänning!

Äntligen har jag den hemma hos mig! Min fina nyårsklänning! Den har varit svår att få tag på. Slutsåld på hemsidan och i butik men idag hittade jag den i Tuna Park! Lycka! :)
H&M, 299:-
Jag vill också matcha med ett stort halsband. Fint!

Lunchen idag. En caesarsallad från espress...

img_8547 (MMS)

Lunchen idag. En caesarsallad från espresso house. Inte alls lika bra som den från waynes. Inga krutonger. Falsk dressing. Men massa ost! Mmm...


Fredag!

Ska strax till skolan för en gruppövning. Sitter och väntar på att Emelie ska komma. Har ägnat förmiddagen åt en promenad med Veronica. Gud vad jag är glad att jag har henne! :D Sen har jag slagit in julklappar för glatta livet! En stor påse blev det och det känns som att jag fick ett bättre grepp om vad jag faktiskt har köpt och vilka jag har kvar att köpa till. Har lyssnat på Michael Bublés julskiva på spotify och det enda som egentligen saknades var doften av mitt underbar ljus! Jag måste köpa det röda i helgen!

Håller tummarna för en ceasarsallad innan skolan men man kan aldrig vara säker... ;)

Genuspaket!!! Eller inte...

img_9930 (MMS)

Genuspaket!!! Eller inte...


Önskelista, del 1

Vagabond


Kavat


Hasbeens

En dag...

Dagen har spenderats hos Emelie i Vingåker. Hon och jag och Psychinfo, den fantastiska söksidan för psykologiska vetenskapliga artiklar. Allt detta för att få ihop en bra grund till vår B-uppsats vilket jag tror att vi har fått! Fick även en smarrig lunch från thairestaurangen i Vingåker och en tripp till Iittalaoutleten på lunchen. Jag behövde en muffinsplåt till mina saffransmuffins och pepparkaksmuffins som jag ska baka till jul. Fick även med mig fina servetter, ett ljus och några julklappar hem.

Ikväll kom även den första av de två kokböcker som jag beställt från grannbarnens jultidningskatalog. Helt underbart! Nu vet jag vad jag ska göra ikväll.... ;)

Smågrannarna är inte så tokiga dom heller!...

img_2909 (MMS)

Smågrannarna är inte så tokiga dom heller! Grattis till Ossian på namnsdagen!!!! :)


RSS 2.0