Lyxdag!

img_2093 (MMS)

Lyxdag!


Lediga!

Usch vilket tråkigt väder det är Ossian. Ska vi strunta i promenaden och baka bullar istället?
Jaaa!!!

"sak!"

Ossian har fått en efterlängtad sax idag! Lycklig!!!!


Ibland, oftare än vad som känns normalt fa...

img_0564 (MMS)

Ibland, oftare än vad som känns normalt faktiskt, kommer jag på att jag är förälder. Känns som att man borde vant sig vid det efter nästan 20 månader men det har jag tydligen inte. Oftast kommer dom här insikterna när jag lyckas vara extra pedagogisk eller när jag fixar med hans kläder eller som nu. När jag går in och tittar på honom när han sover. När jag faktiskt fattar att jag har leksaker i hela huset och en spjälsäng i ett rum. Då slår det mig att jag är någons mamma. Att jag är Ossians mamma. Helt overkligt och ändå så självklart!


Det var den helgen..

Tjoff sa det och så var det söndag igen. Vi ska ställa väckarklockor, jobba, gå i skolan, lämna och hämta på förskolan och allt sånt där skittråkigt som man måste göra i verkliga livet. Tänk att jag tycker att skolan är så mycket jobbigare nu när Ossian ändå är på förskolan än när jag satt i källaren och pluggade när Pether var föräldraledig... Men det var väl just den detaljen, jag vill ju ha min Ossian hemma!

Helgen har iallafall inte varit helt onödig. Jag har tillexempel somnat ifrån lördagsgodiset! Måste ju gått ner säkert ett kilo på det! Nån klok (eller halvklok iaf.. ;) ) sa att jag fick äta godiset ikväll istället men jag ska nog försöka låta bli det och ta det nästa lördag istället. Jag har ju faktiskt tränat hela tre gånger den här veckan också! eller.. dagens "träning" kanske bara räknas till en halv gång.. Jag har haft svinont i mitt knä sen löpkursen i tisdags. Idag var första gången det kändes okej så jag drog på mig löparskorna när Ossian sov och gav mig ut. Första minutrarna gjorde det skitont men sen gick det bättre. Hade bestämt att jag skulle ta det lugnt så jag sprang bara en kortis på en kvart och när jag kom upp mot huset igen så haltade jag. Fick verkligen kämpa upp för trappen och sen. Ja sen var det körigt resten av dagen. Fan jävla skit alltså! Känns så surt när jag tycker att jag kommit igång. I fredags i parken kunde jag inte ens springa efter Ossian när han drog utan fick gå turbosteg efter honom istället. Inte okej! Ska ringa någon läkare imorgon. Förmodligen inte springa på tisdag, iallafall inte med kursen men kanske på egen hand, och sen se om jag ska ta en paus med kursen och hoppa på den i vår igen istället. Men suck. Jag vill ju vara med dom jag är med!!! Åååh värdelöst!!!!!!!!!!!

Känns lite bättre nu när jag fått gnälla av mig, till råga på allt är Carola på tv också! Som om jag inte var på dåligt humör från början!? Bjuckar på lite bilder från helgen istället....

Skrutten ville ligga kvar i sängen efter eftermiddagsvilan och ha ALLA, och jag menar verkligen ALLA, ALLA gosedjuren hos sig i sängen.
"Vill du komma till mamma?" "Nej!"
Notern gärna hans fina hopsättning av Micki s stapelkatt! :)

Lördagsmyyyys!!!

Sovande liten goding och arbetande stor goding! ;) Och bloggande jag! :D

Vi var faktiskt sjukt sega imorse. Jag och Ossian gick upp halv åtta, Pether kom strax före halv tio. Perfekt tid kan tyckas för då skulle bröden in i ugnen. Jag vet inte vad det var för ryck jag fick i morse men bra var det för nybakt bröd på morgonen är rätt gott!

Vid elva gick vi ut alla tre och började städa tomten. Jag och Ossian stod vid containern och kastade små brädbitar medan Pether kastade allt jobbigt, typ isolering, takpapp med spikar i... Ja sånt där man helst inte vill ta i! Det kan han gott göra! :D

Nu sover skrutten iallafall, jag har klickat hem ett par nya skor och ska nog snart hoppa in i duschen. Vi skulle egentligen hem till Moa, Zaba och Zack i eftermiddag men Zaba har blivit sjuk, stackarn! Får kompensera med en god fika hemma och en ännu godare pizza till middag! Tror vi ska köpa både cola och godis tills ikväll så kanske jag är vaken längre än till halv tio! ;)

Fredag!

Så sjukt skönt med fredag!!! Som jag har längtat!! Jag och Pether ligger i vardagsrummet och äter dumleglass. Så här har vi det på kvällarna. Jag äter glass i brist på godis och är sugen på något sött i brist på sömn. Bjuder på en bild på Pethers fötter, kvällen till ära. Snart snart snart ska jag sova!!!!!


Självinsikt någon?

Om jag hade lika dåligt omdöme kring för små kläder och vad jag passar i och inte är jag rätt säker på att Pether inte skulle tycka det var lika charmigt...


Lever mitt liv i böckerna

Vad gör jag egentligen? Går i skolan, sitter hemma och läser, hämtar och lämnar barn, lagar mat, nattar... Man hinner ju ingenting! Ossian går hem halv fyra senast varje dag. Oftast tidigare. Ändå hinner jag inte vara med honom någonting känns det som! I måndags kom jag hem från skolan klockan 17, klockan 18 gick jag och Johanna en promenad innan träningen som började klockan 19 och när jag kom hem sov Ossian.. Hemskt! Tänka att det finns föräldrar som har det så ofta, usch det skulle jag aldrig klara!

I tisdags var det dags för löpträning igen, med träningsvärk från måndagen och den träningsvärken har inte direkt blivit bättre. Fy fan vad ont jag har överallt! Ossian tycker det är skitkul att jag har blivit tant och tar varje tillfälle som ges till att hoppa på mina ömma kroppsdelar. Gulligt...

Lite nya kläder har han hunnit med att få också. Såklart. Och fler lär det bli för jag har spanat in lite till mig själv också på H&M.... ;)

Missvisande färg, mer blågröna. Mjukisar från Lindex.
Reafynd, Lindex.
Reafynd, Lindex!! :D

Tired

En Ossian som bara sovit en kvart på förskolan orkar inte mer än ligga i soffan hemma... Gos!! <3


Veckans

Som vanligt har jag gjort veckans matlista under söndagen! Jag är såå peppad på höstig mat, skulle allra helst vilja vara grym på gulashsoppa men den i konservburk är svårslagen!


Fantasifullt

Aftonbladets rubriksättare verkar inte riktigt ha koll på läget. "Den här har jag nog inte använt på länge, vi kör den igen" typ...

Godmorgon!!

Gör som vanligt på vardagsmornarna!
Soffa, välling och händige manny!!


Hemma igen!

Pether och Ossian kom och hämtade upp mig efter skolan. Då vaknade såklart Ossian vilket innebar att han kanske sov 30 minuter innan mässorna... Det gick som förväntat alltså! Vi började med villamässan och den gnällde han sig igenom, väl fastspänd i vagnen som tur var. Ett paket mutrussin och två smörgåsrån gick åt. På underbara barn fick han hoppa ner från vagnen och springa och leka lite. Det fanns en brandbil uppställd som var jättespännande. Bredvid brandbilen stod en skyltdocka iklädd brandmanskläder, den var inte lika spännande. Ossian var riktigt misstänksam och vi kunde inte närma oss den utan att han ropade nej!

Lite längre bort mötte vi en åsna. Alltså en människa utklädd till en mjukdjursåsna. Den var ungefär lika skräckinjagande som brandmannen men ändå lite mer spännande. Ossian fick en miniatyråsna och allt läskigt var som bortblåst. Vid Jollyrooms monter hittade Ossian bobbycars och Nordic bikes som han blev helt besatt av! Som tur var fanns det en uppställd bana där barnen kunde köra med gåbilarna. Lycka! För föräldrarna som fick andas ut en stund inte minst...

Ungefär här någonstans tappade vi bort varandra. Pether och Ossian var på ett ställe och jag var på ett annat. Trist. Jag försökte gå och kolla på lite grejer men det är ju jobbigt när man faktiskt inte har bestämt att jag ska få gå själv en stund. Kändes lite dåligt att gå och ha det bra och kolla på saker om dom letade efter mig. Vilket jag faktiskt fortfarande inte vet om de gjorde! Tyckte tyvärr inte att det fanns så himla mycket att kolla på. Däremot perfekt om man är gravid och ska köpa barnvagn! Det var huvudorsaken till att jag och Pether gick för två år sen och då fanns det typ inga barnvagnar alls men nu... Bra. Geggamoja sålde kläder, Me&I... Teddykompaniet, Bonti (Sophie the giraffe på erbjudande! ;))... Hade jag varit ute efter kläder så fine men jag vill ju se nya barnprylar! Inredning! Fanns ett ställe där de hade en del men ingenting var nytt! Kanelbullemattor, semmelkuddar, Sängkläder med Brokiga. Det ångrar jag faktiskt att jag inte köpte. Kanske ska beställa det av Veronica som ska gå på söndag. Efter mässan åkte vi till Ikea... Det däremot!! :D Cliffhangrar jag så får ni se det imorgon! Tjoho!!

Rally med tusentals andra kids!

Hej jag heter Ossian och jag vägrar ta av ...

img_9758 (MMS)

Hej jag heter Ossian och jag vägrar ta av mig mössan!


Milkshake och cheeseburgare till alla i bi...

img_7345 (MMS)

Milkshake och cheeseburgare till alla i bilen! Yumm!


Här bor jag!


hej!

tänkte bara säga att det inte är någon ide att någon får för sig att göra majssoppan för den var inte god.
hejdå

Plötsligt händer det!

Den ena boken fick han när han föddes, den andra köpte vi på bokrean typ förra året. Nu låg dom plötsligt bredvid varandra på golvet och en likhet slog mig. Omslaget! Vid en närmre till så var det inte bara omslaget som var lite likt, alla andra sidor var också rätt lika varandra. Och i samma ordning!

Här var det lugna gatan...

Har mest ägnat tiden åt skolan, hemmet och förstås min lilla skrutt också. Både i måndags och igår var jag faktiskt ute och sprang! Igår på löparkursen och i måndags tog jag med mig Ossian i vagnen efter förskolan. Det gick helt okej faktiskt! Tror kanske jag hann springa 6 + 6 minuter innan han tröttnade totalt men då kanske ska tilläggas att jag gick i säkert tio minuter först för att komma från alla bilar. Är inte alls peppad på att springa när massa kan se. Å andra sidan kanske det är precis vad man ska göra för att inte ge upp för lätt. Man kan ju inte stanna om någon tittar på!

Igår sprang vi 6+6+6 minuter och sen lite till för att komma tillbaka till Lidabackegården där vi utgår ifrån. Gick förvånandsvärt bra fast de sista minutrarna var jag bra trött! Ungefär lika trött som Ossian ser ut nu där han ligger i soffan och kollar på Totte. Pether är på taket och försöker bli färdig någon gång... :) Idag har vi iallafall skickat efter en offert från en isoleringsfirma. Är riktigt kallt på mornarna nu och vi har som tur är kunnat börja elda. Känns onödigt att sätta på någon värme när det ändå inte finns någon isolering. Ungefär som att kasta pengar i sjön.

På fredag beger vi oss till Stockholm och går på Underbara barnmässan och Villamässan. Ossians premiär! Förra gången vi gick på Villamässan låg han i magen. Även då var det underbara barn och vi fick en gratis bebismössa. Lucky us! Ska bli kul att se vad som finns i år, förra året fanns det tydligen massa kul till skillnad från när vi var och i år borde det bra ha blivit bättre! Om inte annat har jag ju IKEA att se fram emot på vägen hem! Ny lampa till sovrummet, äntligen, och fina ramar till Ossians förskolekort!

Dagens middag hittar ni här, premiärlagas i vårt kök ikväll och jag tror att det kommer bli riktigt gott! :D Varma mackor till.. mmm...

Om det är extra synd om någon för att man ...

img_5353 (MMS)

Om det är extra synd om någon för att man tillexempel pluggar eller nåt, då får man äta godis på en vardag. Ny regel.


Alice, alice!

Mitt nya linne har kommit hem! Äntligen! Tror det kommer göra sig mycket bra till mjukisbyxorna jag ska sitta och plugga i imorgon! :D

Ossian äter ostekt chorizo. Men jag skulle...

img_4250 (MMS)

Ossian äter ostekt chorizo. Men jag skulle egentligen bara säga att barn tycker inte om stark mat. Inte kryddor heller.


Ska peta in plugget som skulle få ta 3 tim...

img_3059 (MMS)

Ska peta in plugget som skulle få ta 3 timmar på en halvtimme. Så går det när man räknar med att barn ska sova...


Revidering

Åkte och handlade mat med Pether på lunchen. Lammstek fanns icke, det var ju inte heller så förvånande. Vårt ica brukar inte direkt briljera med grejer man är sugen på men det fanns däremot en biff i bit som jag tror kommer gå rätt bra att bryna lite och sen köra klart i ugnen på lååååg temperatur... mmm... Klyftpotatis och bea till känns helt okej!

Något som däremot ica kan stoltsera med är att de alltid har gott och blandat och något som typ aldrig slår fel är Pethers reaktion när man föreslår att han ska åka och köpa godis, så nu är han alltså nere på ica och köper förhoppningsvis gott och blandat till mig. Gud vad gott! Fattar däremot inte hur jag ens kan tänka på godis med tanke på middagen idag. Rotmos och fläsklägg måste vara det godaste som finns! Godare än oxfilé och lax. Tillsammans till och med! Och nu ska jag alltså få efterrätt. Den bästa av dom bästa!

Update!

Hinner inte riiktigt med mina dagar, spenderas mest med att läsa läsa läsa och gosa gosa gosa! :D Bråka hinner vi också med men det måste nästan få ett eget inlägg. Vilken trots man får bita i! Puh! Tur att vi är två föräldrar...

Snart kommer Pether hem och vi ska åka och handla mat nu på lunchen. Ni har inte ens fått någon veckamatlista av mig, trots att jag skrev den i söndags! Men ungefär såhär har vi tänkt oss.

Måndag:
Pytt i panna på resterna av söndagssteken. Ägg och rödbetor offcourse!
Tisdag:
Fisksoppan som var kvar sen i lördags. (Ni märker ju hur klimatsmarta vi är, här slängs ingenting! ;) )
Onsdag:
Rotmos och fläsklägg. Fy fan vad gott! Brysselkål också! Yumm!!
Torsdag:
Fiskgratäng med dillsås och potatismos
Fredag:
Tacos!!! Som alla svennebananfamiljer!
Lördag:
Antingen lammstek och potatisgratäng eller något nötkött med klyftpotatis och bea. Får se vad som finns i Julitahallen.....
Söndag:
Spenat och fänkålssoppa med chorizo

Har förrutom middagsplanering hunnit med att baka kanelbullar, äta tre stycken och gå på löparkurs! 8 minuters jogging, 2 minuters gång och 7 minuters jogging följt av 2 min gång/jogging tills vi var tillbaka igen. Fan vad grymt!!

Kanelbullens dag!!

img_1271 (MMS)

Kanelbullens dag!!


Söndagsstek

Jag älskar min nya vagn! Eller Ossians nya vagn. Eller vår nya. Pethers är det absolut inte för han tycker den är onödig. Jag tycker den är sååå bra! Genade över gräsmattan idag, lite stenar, massa jord och det gick hur bra som helst! Inte alls sådär trögt som med våra andra vagnar.

Imorgon är det dags att återgå till verkligheten. Är inte alls redo. Ska träffa min fältstudiegrupp imorgon bitti klockan 9 och sen har jag föreläsning klockan 13. Blir en lång dag och jag borde verkligen gå och lägga mig snart men är konstigt pigg av någon anledning. Kanske för att jag vet att vi inte bäddade färdigt sängen sen vi bytte sängkläder tidigare idag eller för att min kropp är i chock efter den enorma middagen vi åt för ett par timmar sen. Men fan vad gott det var. Värt all matkoma i världen!
Suddig iphonebild men mums!!! Jag älskar brysselkål, bästa grönsaken ever!!!

Bästa stunderna som förälder

img_2783 (MMS)

Bästa stunderna som förälder


Höstrensning. Man vet att sommaren är slut...

img_9582 (MMS)

Höstrensning. Man vet att sommaren är slut när pepeväskan plockas ur...


Fisksoppa por favor!

img_8275 (MMS)

Fisksoppa por favor!


Och så var det lördag...

Efter pannkaksätandet till frukost rullade vi mot Örebro. Ossian sov en stund i bilen vilket han kanske inte skulle ha gjort. Återkommer till det senare.

Bostadsområdet vi skulle till var värsta ghettot och jag var glad att jag hade Pether med mig! Herregud, springa omkring där ensam med massa kontanter, njae... Fördomarna duggar tätt men vafan. Jag hade inte gått ur bilen själv!!

Vagnen är iallafall köpt, en mycket trevlig ung man som sålde den till oss med hans fru i telefon eftersom han inte visste någonting om vagnen. Men han berättade glatt att hon hade instruerat honom igår!

Hemma svullade vi i oss salami och brie-mackor, päron och jordgubbssaft innan det var dags för Ossian att sova igen. Fem över två somnade han äntligen och... sover fortfarande! Hallå? Vi som skulle åka till Johanna och fika, gå på nyvagnspromenad och leka med Johannas barn! Typiskt. Snart 2,5 timme alltså. Det måste ta på krafterna att gå på förskola i fem dagar, ha Thyra med familj på middag och bus på fredagskvällen och ändå gå upp halv sex på lördagen. Tydligen mycket ansträngade. Även för mamman som pallrade sig upp imorse medans tv-tablån fortfarande hette fredag och barnkanalen inte börjat sända än. Mamman lyckades också sova en kvart eller nåt efter att ha läst kanske 3 sidor jobbig engelsk psykologi. Tips för er sömnlösa!

Nu - Fisksoppa!!!

Pannkakslördag!

img_7805 (MMS)

Pannkakslördag!


RSS 2.0