LCHF?

Hur funkar det här med LCHF egentligen? Jag vet vad man får och inte får äta, iallafall hyfsat, men kan man sluta med det sen? Typ till hösten eller vintern när det inte är så jävla kul att sitta och trycka grönsaker dagarna i ända. Eller går man upp allt igen då? Känner att jag skulle behöva en metod. Tror inte riktigt på LCHF egentligen. Jag tror att det funkar - absolut - men jag tror inte att det är bra för kroppen. LCLF tror jag mer på isåfall. Men då är man nog aldrig mätt. Känner jag någon som kan något om det här? Och ge mig tips, tack!

Kanske det här?

Undrar om vi skulle bli grannar med mamma och pappa... ;) Stort garage skulle ju Pether gilla men så ofta som det här huset säljs kanske jag inte skulle ha en sambo så länge till om vi flyttade dit..

Shoppat!

I onsdags gjorde jag o Emelie Tuna Park före skolan. Att börja 13.30 innebär alltså inte alltid att vara duktig och sitta i skolan och plugga från klockan 8 utan det kan innebära roligare saker! Lucky me! En del saker får förbli hemliga ett tag till, presenter tänker jag inte outa! ;)
HM, 129:-
Adidas 349:-
(Ignorera skuggan från kameran, hur ska man fota liksom?)
Din sko, 229:- tror jag...
(Återigen... skugga!)
Lindex 50:- Reafynd!

Det är inte sant!!!

Chirre och cola, en helt vanlig måndag! Vad är nu det här?
Till och börja med så vaknade Ossian före sex. Där får man första bonusen att plocka ut under dagen. Det gjorde jag till eftermiddagskaffet, de sista sex rutorna marabou-polka. Min all time favourite! Att jag ätit upp en 200 grammare på 3 dagar kan vi låtsas som om vi inte vet om. Klockan åtta satt jag vid datorn och med ett avbrott för lunch så har jag suttit i sex timmar idag och sammanfattat psykologikapitel. När man skrivit och läst så mycket att ögonen går i kors så är chips och cola en petitess i sammanhanget. Mycket välförtjänt. Dessutom sover Ossian redan sen typ 20 minuter tillbaka! Ännu mer dessutom är Pether inte hemma ikväll och kommer nog inte hem förrän om två timmar!! Jag är ensam hemma, Ossian sover och jag ska kolla på halvtimmesserier resten av kvällen! I LOVE IT!

Korv stroganoff med ris och sallad blev da...

img_4079 (MMS)

Korv stroganoff med ris och sallad blev dagens middag. En middag som vi fick äta skittidigt för Pether ska iväg och spela fotboll ikväll. Sjukt skönt att få vara själv hemma! Ja, Ossian förstås men han ska ju sova... Snart!! ;)


Som sagt... Mors dag! :)

img_3942 (MMS)

Som sagt... Mors dag! :)


Pizza i soffan! Happy mothers day!!

img_4121 (MMS)

Pizza i soffan! Happy mothers day!!


2 veckor kvar!

Efter en låååång vecka med massor av föreläsningar och alldeles för mycket i huvudet, inklusive sinnessjuk huvudvärk i flera dagar. Jag är nästa säker på att den kommer från att jag känner mig stressad inför de här två sista veckorna i skolan. Jag har dels en hemtenta som ska lämnas in den 13:e, med den enda lärare som någonsin underkänt mig. På högskolan förstås - I högstadiet och på gymnasiet underkände de flesta lärarna mig! :) Och ändå blev det folk av mig, galet! ;)

Förrutom hemtentan har jag en salstenta den 10:e. En skitstor salstenta som är sjukt viktig för om jag inte klarar den så har jag inte behörighet till min nästa termin! Gaah! Samtidigt måste Pether jobba flera dagar för att hinna slutföra det han påbörjat innan han ska resa en villa i Södertälje. Vi hinner ju, det är absolut inte det! Det är bara det att jag blir stressad ändå. Fastän jag har tid att sitta här och skriva, kolla på tv, gå på promenader och allt annat som man bara gör. Hade nog varit lika spänd även om jag suttit med böckerna 16 timmar om dygnet. Säkert mer spänd eftersom jag inte skulle hinna träffa Ossian något då. Min fina solstråle! Han kan verkligen lyfta upp mig när det känns värdelöst. Bara att tänka på att efter det här är vi hemma tillsammans hela sommaren! Bara han och jag! Ska bli så sjukt härligt!!

Vi har varit ensamma två timmar ikväll. Pether gick ner och kollade på fotboll och kom hem med både gott och blandat och polkachoklad! Mina favoriter! Jag var inte ens speciellt sugen men det var inte så svårt att äta lite ändå. Godis är ju gott! ;) Tror att det minskade kolhydratintaget har gjort mer för mitt sötsug än jag trott men det är svårslaget när man är trött eller bara behöver belöna sig själv. Med godis, helt fel - det vet jag ju såklart men ändå...!

Idag har jag fyndat ett par röda fina sandaler på Tradera också. Till Ossian. Hur nu det ska gå för i beskrivningen stod det att dom passade bäst på en liten tjej. Skulle vara kul att få veta hur tjejbebisfötter skiljer sig från killbebisfötter...

Fredagsmys!! Pappa är på fotboll och vi go...

img_6328 (MMS)

Fredagsmys!! Pappa är på fotboll och vi gosar hemma! Bästa fredagsdejten jag någonsin haft!! <3


Dagens! Ugnsbakad lax under ett täcke av c...

img_2017 (MMS)

Dagens! Ugnsbakad lax under ett täcke av creme fraiche, fetaost, vitlök, citronskal och saft, salt och peppar! Mums!


Fördel: Sallad

Fördelen med att äta sallad till lunch, även om det är en Caesar...
Det känns på nåt sätt lite mer okej att köpa godis till kaffet ;)

Yummie

Äntligen ett middagstips igen eller vad säger ni? Subban fick bara hem och vända för när jag kom hem så åkte Pether till Eskilstuna och naprapaten. Hem igen, hämta mig och Ossian, in till Katrineholm, köpa present till ett av barnen Z, lämna Pether på blodcentralen och åka med Ossian till Ica. Älskar att storhandla! Nu har vi massa grönsaker, köttfärs, kyckling, fisk, pasta, ris, ALLT hemma! Skönt! Blev sen middag med med en unge fullproppad med russin och smörgåsrån så funkar det också! Idag åt vi en allt-i-ett-grej med:

800 gram sötpotatis
4 röda lökar
3 chorizokorvar
1 liten påse bladspenat
1 citron
1 burk creme fraiche eller matyoghurt
150 gram fetaost
Olivolja
Salt och peppar

Klyfta sötpotatisen och blanda med olivolja, salt och peppar och kör i ugnen på 225 grader i 10 minuter.
Klyfta löken och dela korven i mindre bitar. Blanda med olivolja och rivet citronskal i en bunke.
Mosa fetaosten med citronsaft och blanda me d creme fraiche/yoghurt.
Häll över korv och lökröran i ugnsformen med sötpotatisen och kör i ugnen i 10 minuter till. Blanda i spenaten precis före servering. Servera med fetaoströran. Check!





25.5 = PENGAR!!!

Äntligen kommer pengarna! Vi har varit så sjukt panka den här månaden!! Har till och med fått köpa Liberoblöjor med rabattkupong. Nu har pengarna kommit in, pedagogiktentan är inlämnad och jag har firat med hotellfrukost och Traderakonto! Hotellfrukosten var bra, Traderakontot kan ha varit det sämsta jag någonsin gjort. Jag skaffade det för att förhoppningsvis någon gång komma över en snuttefilt som man fick som premie till tidningen "Vi föräldrar" och som Ossian är besatt av. Skulle verkligen vara grymt att ha en till! En brun med en kossa på är det om det är någon som har en över, jag lovar att jag är beredd att betala dyrt för den!!

Jag har som ni kanske förstår inte hittat någon snuttefilt men jag har hittat massa snygga Hasbeens, pris från 2000 och uppåt. Och då är det liksom en auktion, inte ett fast pris?! Har 4 pågående auktioner. 1 par oanvända sandaler, 1 par oanvända Converse - båda till Ossian. Ett strump och filt-paket och ett par bebistofflor. Ingen aning om vad allt ska användas till men det är ju så billigt! ALLT är billigt! Och oanvänt! (Ni som känner mig vet ju att jag inte är så tänd på begagnade kläder....)

Föreläsning i psykodynamik och psykoanalys idag. Varför mår ni som ni mår egentligen...?

Det ser fan inte riktigt schysst ut...

img_8884 (MMS)

Det ser fan inte riktigt schysst ut...


En mycket trött liten skrutt på förmiddage...

img_1077 (MMS)

En mycket trött liten skrutt på förmiddagen som både somnade i bilen på vägen in till tandläkaren och grät sig genom lunchen här hemma. Somnade sedan som en liten stock efter maten i sin säng... Vi som skulle umgås idag, jag och han! Istället kokar jag kyckling till curryn vi ska äta ikväll!! Helt okej det med!!


Min lördag

Sitter och andas ut efter en sjukt effektiv dag. Eller det var egentligen bara fram till två som den var effektiv. Fram till två satt jag och skrev tentan som ska vara inne på onsdag vilket innebär att jag har fram till onsdag på mig att bara plugga psykologi! Skulle vara helt grymt att kunna ta det lite lugnare någon dag när mamma är här och passar Ossian och ändå känna sig säker på att klara tentan. Men det är klart att jag ska klara tentan. Jag är ju grym på psykologi! ;)
Nu sitter jag och svullar godis, vilken skräll för er som läst mitt förra inlägg. Herregud vad den mannen kan köpa godis! Sitter dessutom med fötterna i ett babyfeet-paket från Shoptime. Två timmar ska jag sitta med den här smeten på fötterna och sen under de närmsta två veckorna ska det rasa av massa död hud och mina fötter ska bli fina och lena. Fan vad äckligt. Och fötter bli aldrig fina men de kan ju bli finare. ;)
Notera gärna inte de bleka vinterbenen. Snart sommar... Och den 4/7 ska jag och min fina Anna gå på Alice Cooper på grönan!!! Ingen sommar utan grönankonsert, langos och öl!

Bästa med att Pether köper lördagsgodiset ...

img_4374 (MMS)

Bästa med att Pether köper lördagsgodiset - han är helt gränslös!! ;)


Vad hände?

Igår hade jag alldeles för mycket att göra så jag glömde helt bort att uppdatera! Satt i Flen från nio ungefär med Angela och Emelie och pluggade psykologi, fikade och åt lunch. Herregud vad mätt jag var när jag kom hem! Jag och Pether gick ut med Ossian, postade min kompletteringstenta och hängde en stund i parken. Hem, fixa middag - Kasslergratäng. Så sjukt gott! Gjorde i min runda favoritform som jag ärvt av mormor, en Arabia, inte ens Iittala! Ossian har fått den till lunch idag också. Den är nästan godare dagen efter!
Till oss tre och två luncher till Ossian hade jag
Två potatisar
Två palsternackor
En stor morot
En gul lök
Tre vitlöksklyftor
150 gram kassler
Matlagningsgrädde
Ost
Salt och peppar

Skiva alla rotsakerna, strimla löken och pressa vitlöken. Skär kasslern i små bitar. Varva allt i en form, på med salt och peppar mellan lagren. Häll över grädde och toppa med ost. In i ugnen, ca 220 grader i 45 minuter!



Sommarväska

Lika viktigt som nya skor på sommaren är nog en ny väska. I tre år har jag haft min gastroskopiväska. Är inte alls så äckligt som det låter, bara en lite för dyr väska som jag tyckte att jag förtjänade efter min gastroskopi när jag, brorsan och mamma gick på stan och åt dyr räksallad. Litegrann ångrar jag att jag inte köpte den stora (också förstås!) för nu känns den lite liten. Den kanske ni kan få se imorgon... Cliffhanger!! Nu är jag iallafall jättesugen på en ny väska i en fin färg! Min favorit är Fashion by C väskan som jag till och med önskade mig i födelsedagspresent men tydligen inte fick...!
Fashion by C 2499:-     Wedins 299:-       Zara 949:-
Wedins 299:-/349:-
Wedins 299:-
Nelly 399:-            Zara 949:-/1199:-

Ifall ni undrar...

Emelie undrade iallafall jättemycket, eller kanske inte så jättemycket, men jag tog tillfället i akt och undervisade lite i psykologins syn på konflikter. Nu du Magnus kan du inte ge mig ett U igen!

Jobbig dag...

Suttit i skolan sen halv nio imorse och har äntligen skrivit klart min komplettering! Jag hoppas ju att det här var mitt sista U men det känns inte riktigt så. Är sjukt missnöjd med den senaste tentan jag lämnade in. Mer nöjd med vårt fika för dagen! Emelies lovely hembakade vaniljbullar och mitt bidrag: Daimgodis!
Fika i grupprummet med Emelie
Emelies förfika

H&M imponerar!

Behövde inte skicka tillbaka någonting! TACK H&M!!
Ska strax åka till skolan med Emelie och plugga innan föreläsningen... Känns sådär just nu. Ossian och Pether sover fortfarande och Ossian var ju skitsöt när jag skulle gå upp!! Har som plåster på såren gjort världens godaste frukost! Kaffe, delikatessdiskskinka, cheddarost och färs saltgurka!

Ändrade planer

Vi åkte som sagt till Ica Maxi, träffade Ossians Gudfar (styvfar skrev jag först, vad skulle Freud säga?!) i sina nya arbetskläder och handlade massa mat! Blev som det kan bli ibland, att vi fick justera vår matlista litegrann. Idag åt vi iallafall lax som vi hade bestämt! Gud vad gott det är! Älskar lax! Pether är inte lika förtjust, antar att det är anledningen till att vi inte ätit det på länge nu...
Till oss tre hade jag:

Tre laxbitar
Sweet chilisås
salt och peppar
Lägg laxen i en ugnsform. Salta och peppra och häll över sweet chilisås, pensla ut såsen jämnt över fisken och kör i ugnen på 180 grader i ca 15 minuter.

2 dl bulgur
grönsaksfond
en halv gurka, tärnad
15 körsbärstomater, delade i fyra bitar
en halv purjolök, fint strimlad
80 gram färsk spenat
massor med cashewnötter!
Koka bulguren i vatten och grönsaksfond. Blanda grönsakerna i en stor skål. Häll över den färdigkokta bulguren och blanda. Servera med cashewnötter eller hacka nötterna och ha i skålen direkt.

2 dl matyoghurt
skalet av 1 lime, fint rivet
1 tsk flytande honung
salt och peppar
Blanda. Klart! Det här är världens absolut godaste sås! Kommer vi äta OFTA i sommar! Mums! Såsen räcker absolut inte till fler än 2. I´m just saying...

Ossian gillade inte vår middag så han fick en macka istället men när vi hade ätit klart så petade han i sig hela laxfilén som låg kvar i ugnsformen! Det dög tydligen... :)
Vi fick typ hälften av bulgursalladen över idag vilket var bra eftersom den var beräknad till 4 personer. Fyndade fläskkarré på Maxi som vi la i marinad direkt när vi kom hem och varsin karrékotlett får bli middag imorgon tillsammans med bulgursalladen (och bea förmodligen...) och kasslergratängen går det ju ingen nöd på om den inte blir tillagad precis när vi hade tänkt oss! Fredagen kanske också får gå bort för då vill vi grilla!!! VIPS så var middagarna på lördag och söndag kirrade!

Lördag: Pinjenötsbiffar
Söndag: Kasslergratäng

17.5

Fattar inte hur man lyckas men ibland smäller det till! ;)
Hade föreläsning till 12 idag, Ossian sov när jag gick hemifrån klockan 8 och sov när jag kom hem 12.45. Sover fortfarande för övrigt vilket innebär att jag inte träffat honom på hela dagen! Abstinens! TUR att han sov i vår säng från halv två... ;) Har iallafall hunnit läsa två kapitel i min skittjocka psykologibok vilket innebär att jag ligger i fas med den och ändå har läst ut ped.boken som vi har sista föreläsningen på på fredag! Har skrivit handlingslista för veckan och ska, så snart Ossian kvicknar till, packa in familjen i kombin och åka till Ica Maxi. Matlista? Ja visst - varsågod!! :)
Tisdag: Lax med sweet chili topping, bulgursallad och limesås.
Onsdag: Kasslergratäng med rotsaker.
Torsdag: Kycklingfilé med matvetesallad och lime.
Fredag: Pinjenötsbiffar med rostade grönsaker och fetaostcreme.
Nu vaknade korven!! <3 Äntligen!!

Zara!

Fattar inte hur jag kunde glömma! Efter ett tips surfade jag in på Zaras hemsida. Dom har ju hur mycket snygga barnsaker som helst! Inte minst skor....

Mycket möjligt att jag hittade lite för många men dom var ju så fina!!!!

Retromiddag!

Både jag och Pether är barnsligt förtjusta i frukt i maten typ flygande jakob (som vi åt i lördags) och kassler med ananas som vi åt idag!! Guuus vad det är gott! Och jag tror säkert man kan gå ner i vikt samtidigt som man äter sånt här. Jag åt en kassler och Pether åt 1,5. Ossian åt också en hel, herregud vilket litet matmonster! <3 Jag kokade 2 portioner ris och det blev över. Då gör det nästan ingenting att jag åt tre kakor idag heller.

Kassler
Gul lök
Ananasringar + spadet
Cheddarost
Paprikapulver
Curry
Majsmjöl

Skiva kassler och lägg i en ugnsform. Lägg på en skiva lök och en ananasring på varje skiva kassler. Pudra över curry och paprikapulver och lägg på ost. In i ugnen på 220 grader i ca 15 minuter.
Häll över ananasspadet i en skål med majsmjöl. Vispa och häll över kasslern när det är några minuter kvar i ugnen. Servera med ris och sallad!



Såhär ser min son ut nu när han har fått sin första nässkrapning!!



Bakslag

Visst vet jag att jag inte riktigt rapporterat om mina viktframgångar vilket i mitt liv betyder att det tickar uppåt - framåt! Men idag, efter en föregående vecka som bestod av korv och pommesmiddag TVÅ gånger hade jag tappat 0,5 kilo! Jippi tyckte jag och gav vila för blodsockerfallet man får ibland efter 15 månaders avbruten sömn. Att orsaken till blodsockerfallet vaknade strax efter sex imorse efter en skaplig maktkamp igårkväll gjorde ju inte direkt min motstånd till socker starkare. Sagt och gjort! Föreläsning mellan 9 och 12, lunch och sen näsan i en sjuuuukt tråkig pedagogikbok ledde till tre (!!) bondkakor till kaffet. Jag skäms. Men boken är slut. Det är värt all fetma i världen!
Bilden tagen mellan kaka två och tre

Vitt-vitt

Skulle vilja ha ett par vita skor till sommaren, ja förutom som rosa som jag fortfarande vill ha! Och ett par svarta som jag har beställt. TUR att Pether har gjort en skovägg till mig i min walk-in closet! <3
Converse från Net-a-Porter, 82 Euro, typ 800:-?

ELLER



Vita vanliga sneakers från Bubbleroom, 349:- på rea (ord. 499:-)

LCHf-middag

Sallad med ruccola, kruksallad, tomat, paprika och rödlök
Biff, hummus, bearnaisesås och sallad med balsamico. mums!

Min sommargarderob!

Lyckan var ju total när jag kunde glida ur mina fetmashorts utan att knäppa upp dom för några veckor sen! Som att kroppen fattat att jag inte vill se gravid ut längre! Lyckan blev ännu lite större när jag förstod att jag var tvungen att köpa nya kläder! Kommer inte i sommarkläderna jag hade innan jag blev gravid och dom kläderna jag hade förra sommaren är ju som bekant för stora! Jag lär ju säga det ett par gånger till. Minst!

Klickade hem lite kläder från HM i veckan, samma skittråkiga föreläsning som jag klickade hem Ossians kläder på.
Klänningar att ha under typ jeansskjorta eller nåt, 99:-/styck


Snyggt med jeans! Topp 99:- och klänning 199:-


Skor 79.50:-

ESC

Tröttare än tröttast och trots att jag försöker intala mig själv och alla andra att jag inte bryr mig om eurovision så sitter jag ändå här med tändstickor som håller upp ögonen. Eller nästan. Kaffe och hallonpaj tror jag gav mig den extra kicken jag behövde för att vara vaken i.....18 länders röster.

Har haft en slackig kväll med Moa och Pether. Skulle egentligen grillat hos Tomas och Veronica men Thyra blev sjuk, skruttan, så vi gjorde en flygande jakob med ris hemma istället och lurade över Moa på middag och ESC-häng. Som bonus fick hon även bevittna en jobbig nattning av Ossian. Yeeey.... Visste väl att det skulle straffa sig att tro att faran var över!

Min plan idag har, förutom att försöka läsa lite i pedagogikboken, varit att lägga upp bilder på de nya kläderna jag beställde till mig själv! Så har det inte blivit och kommer inte bli heller (eller jo jag har läst ett kapitel) men imorgon ska jag försöka lägga upp. Om jag kommer ihåg. Och orkar.

Nu åkte Sverige bort från topp tre men det gör egentligen ingenting, jag hejar på Bosnien!

Hallonpaj till efterrätt....;)

img_3785 (MMS)

Hallonpaj till efterrätt....;)


Sommarkläder

Jag verkar inte lyckas med att göra ett kollage med mina bilder så dom får komma in såhär helt vanligt och tråkigt. Var det apropå ingenting någon mer än jag som störde sig på att glitterbruden i så ska det låta igår, som går i repris typ nu) sjöng "sucking" wet i It´s raining men? Ja, jag ska bli sugande blöt... säkert.

Här kommer iallafall det jag klickade hem till Ossian under min skittråkiga föreläsning i... torsdags?
99:-                  99:-                   129:-
49.50                   49.50                  99:-

Allt från H&M
De fina tygkorgarna är perfekta för småsaker och leksakssortering. Mycket finare att ha klossar i än plastlådor!

Tips, tips!

Har äntligen tagit tag i Ossians kreativa sida. Han ritar än så länge med de tuschpennor vi köpte hem för att de stora barnen våra kompisar har ska ha något att göra hemma hos oss. Inte optimalt för en ettåring att rita med tuschpennor, det vet jag. Det är både svårt och svårrengjort. Letade intensivt både inför jul och födelsedag efter bra småbarnskritor. Åhléns hade "babycrayons" eller något liknande, speciellt utformade för små barns händer men... från 3 år! Helt oklart och inte alls något kul att köpa då. Efter födelsedagen har det här liksom kommit lite vid sidan av men nu har jag faktiskt till och med beställt! Så ni som har lika svårt som jag, gå in HÄR och beställ Stockmarkritorna! Helt ogiftiga och passar alltså bra för småttingar som vill äta allt! Jag köpte en blandning av block och kritor och en paket växtpapper också. Kanske slank med en present också men den kan ju inte visas här! Många som fyller/föds i sommar... ;)

Hasbeens

Bara ett klick bort....
Bild från Net-A-Porter

Burger!

Med nya tänder verkar livet vara lite lättare. Det betyder att mitt liv är lite (läs mycket) lättare också! Trots att jag också har tandvärk. En visdomstand som vill ut men den får bestämt stanna på sin plats tills efter den 25:e.
Idag gjorde vi hamburgare. Skulle gjort kålpudding igår eftersom vi hade massa blandfärs i frysen av oklar anledning men Pether tog fram för lite färs OCH köpte ett ruttet vitkålshuvud (som även det vägde för lite, sisådär 1300 gram för lite) så det blev korv och pommes i vårt hus. Känns ju som klockren gånerivikt-mat, speciellt när det äts för andra dagen i rad och med både bea och ketchup som tillbehör... :D Nu när jag skriver det så har jag verkligen ätit korv och pommes och hamburgare i tre dagar. Fy fan. Detox kanske..
Anyhow så blev hamburgarna jättegoda! Typ såhär gjorde jag. Ungefär.

400 gram blandfärs
400 gram nötfärs
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
2 äggulor
ströbröd, ett par matskedar...?
tabasco
barbecuesås
salt och peppar

Finhacka lök och pressa vitlök. Stek i smör på låg värme tills löken är genomskinlig.
Blanda äggulor, salt, peppar, tabasco, ströbröd och barbecuesås. Låt svälla i ca 10 minuter.
Blanda i färsen och den stekta löken. Forma till stora hamburgare och stek på medelhög värme.
Vi åt våra hamburgare med rödlök, sallad, cheddarost, tomat och färsk saltgurka. Ketchup, senap och dressing förstås! Och Friscobröd!

Kanske inte blev så snygga men damn good!

Efter middagen gick vi ner till fotbollsplanen. Första halvtimmen av matchen kollade Pether och jag gick runt med Ossian, andra halvtimmen gick Pether runt med Ossian och jag stod och pratade med Veronica och Alexandra. Betydligt roligare tidsfördriv än att både kolla på fotboll och gå upp och ner för trapporna. Sen gick jag och Ossian hem. Hade verkligen ingen lust att få en övertrött unge hem nu när de senaste dagarna har varit så bra! Vi gick iallafall hem, borstade hans tänder utan protester, satte på pyjamas utan protester och satt och kramades i soffan utan protester. Det senare brukar det i och för dig inte protesteras så mycket emot! ;) Efter en liten stund gick jag och gjorde välling och la honom i sängen. Poff så sov han. Söt och fin som vanligt. Och inte ens en sekunds gråt. Underbart!
Ikväll ska jag och Pether dega som vanligt i varsin ände av soffan medan, dagen till ära, det går "En kvinnas doft" på åttan Love it!

Mitt liv som...?

Jag kan verkligen stanna upp ibland och se på mitt liv. Är det som jag hade tänkt mig? Är det på riktigt? Har jag den här fina ungen som mitt barn? Jag bor tillsammans med en kille som känns så självklar. Bara tanken på någon annan är helt främmande. Hur skulle jag kunna? Det finns inte ens! Och för bara sex år sedan så kände vi inte varandra! För sex år sedan separerade jag från min förra kille. Vi hade varit tillsammans i tre år. Lite mer. Och i maj så fick han flytta ut. Då var jag 21 år. För sex år sedan!

I juli träffade jag Pether på en fest hos Malin i Risinge här i Julita. Det var min andra kväll i Julita. Min tredje kväll sov jag hos Pether. I det hus som jag numera är äger. Iallafall hälften. Jag har en ring på mitt vänstra ringfinger som jag fått av honom. Ett barn i ett alldeles eget sovrum bredvid vårt som är så lik sin pappa och som både kan säga mamma och pappa! Det är liksom vi! Vi som är hans föräldrar!!

Jag och Emelie pratade om det igår på vägen hem från skolan. Man fattar liksom inte ibland. När vi kom hem från bb väntade vi bara på att någon skulle komma och hämta Ossian, skratta åt oss för att vi trodde vi fick ta hem honom, behålla honom.

Det ÄR mitt liv nu. And I love it! ;)

I sitt alldeles egna rum <3

Skodramatik

Jag börjar bli trött. Och irriterad. Varför kan jag inte få köpa ett par helt vanliga neutrala vita sandaler till min son, en pojke! Vitt är inte konstigt. Visst, jag kan vara den konstiga mamman som köper ett par vita med blommor på till honom men jag tycker inte att det är fint! Kläder, grejer till rummet, accessoarer - fine! Där kan man blanda men skor SKA vara neutrala för att dom ska kunna passa till alla olika färger och former som han har på kläderna. Är riktigt besviken på Kavats utbud som jag faktiskt förväntade mig skulle ha neutrala saker. Vincent hade ett par vita men med lågt "skaft" (heter det så?) så dom kändes inte asstabila för en liten korv som min. Det bästa jag hittar är hos Ecco och dom är inte ens speciellt fina!

Helt okej fina skor. Jag gillar rött och skulle kunna tänka mig ett par röda från Kavat också, om det inte var typ en helikopter på....
De här var de mest neutrala jag kunde hitta hos Ecco.. Stör mig på silvret dock...
Då gillar jag den här färgkombinationen bättre fast jag stör mig ändå på den på något sätt!
För er som känner mig är det här väl ingen nyhet.. Jag är ju sjukt kräsen med mina egna skor så ni kan ju bara tänka er hur kräsen jag är med Ossians skor. Gillar ju honom betydligt mer än vad jag gillar mig själv. Faktiskt!

12.5

Sjukt skittråkigaste föreläsningen idag så jag passade på att klicka hem "lite" kläder från H&M. Jag vill lära mig att göra såna här snygga bilder med bilder i, typ... Fattar ni? Köpte iallafall massa fin och jag ska försöka fixa ihop nånting att visa er lite senare.
Ossians hörntänder har dykt upp också. Båda. Uppe. Inte så konstigt att han varit krånglig senaste tiden. Det måste ju ha varit skitjobbigt för honom! Stackarn... Men skönt för oss alla tre att det förhoppningsvis vänder nu! Idag somnade han halv nio, utan gråt och bråk vilket är ett stort steg framåt för oss de senaste veckorna. Förr gick det hur bra som helst att lägga honom så vi har ju ett mål att sträva efter.

Är inne o lagar mat.....;)

img_9092 (MMS)

Är inne o lagar mat.....;)


Ett helt okej pluggavbrott!

img_5610 (MMS)

Ett helt okej pluggavbrott!


Snark!!!!! Och ser ni Facebook i bakgrunde...

img_7797 (MMS)

Snark!!!!! Och ser ni Facebook i bakgrunden så ser ni fel!!!


Den här hittade jag i telefonen nu och kom...

img_6818 (MMS)

Den här hittade jag i telefonen nu och kom på att jag glömt att lägga upp och kände extremt mycket hur gärna jag skulle vilja ha en app för sånt här! Finns det...?  Det här är i varje fall purjolöksstuvad torsk eller nåt sånt. Med kokt färskpotatis och kokta morötter som är skivade på längden med potatisskalare. Överkokta är dom också för jag glömde bort dom. Som med mycket annat nuförtiden. Som den här bilden. Jag tror jag skrivit ner receptet här en gång förut men har jag det inte så kommer det här!! 1 purjolök som man strimlar och fräser i smör. På med ett paket grädde, 2,5 dl och salt, peppar och rivet skal från 1 citron. Kanske lite citronsaft också, smaksak. Koka upp och skär ett torskblock i mindre bitar. Lägg i och låt koka tills torsken är klar! Piece of cake!


Kolla in bröna!! ;)

img_9304 (MMS)

Kolla in bröna!! ;)


Bonustid!

Idag finns verkligen inget roligt att berätta om.. Emelie hämtade mig vid sju, vi lämnade tentorna klockan åtta och satte oss i biblioteket. Började skriva kompletteringen på min första och förhoppningsvis sista underkända tenta. Fattar verkligen inte vad han vill att jag ska komplettera med, får ju ångest för jag måste göra en helt ny tenta om han inte är nöjd med kompletteringen!
Höjdpunkten på dagen var väl typ att jag hade glömt min matlåda hemma så jag köpte Wayne´s svingoda GI-tallrik med kyckling, sallad, tomater, avokadoröra, kikärter och kidneybönor! Sjuuukt gott! En McFlurry till efterrätt i solen tillsammans med Emelie och Angela innan psykologiföreläsningen började. Gillar psykologiämnet skitmycket men den här föreläsaren hade jag typ förträngt hur osammanhängande hon var. Hon kunde inte ens förklara positiv och negativ förstärkning, men jag antar att det är så med lite för belästa människor. Dom kan väl för mycket för sitt eget bästa, eller för studenternas bästa iallafall. Hade jag kännt dom jag läste med hade jag kanske vågat förklara i klassen vad det betydde, nu satt vi och himlade med ögonen åt varandra mest. Dumt egentligen. Att vi satt och visste och att dom andra inte fattade. Men skönt att känna sig lite smartare än medel för en gångs skull! ;)
Kom hem i helt ok tid, min klocka hade stannat på 16.00 men riktigt så bra var det inte riktigt.. Åt grillkorv och pommes, snabbmat stod på matlistan eftersom jag skulle gått till 20.00 ikväll egentligen. Nu blev det ju inte så. SKÖNT! Hann jag baka bröd istället. Nytt recept på grahamsmjöl och kokande vatten. Spänningen stiger....

Längtar

Egentligen var det ganska bra, att Ossian sov nu när jag kom hem från skolan. Fast jag ville så gärna att han skulle vara vaken att jag körde dubbelt så fort som lagligt sista biten hem för att hinna krama lite och pussa lite så hann jag inte...

Nu sitter jag istället ensam vid köksbordet och får äta mina moussakarester ifred. Lyx. Men jag saknar skriken, klättrandet, kramarna och kladdet.

Jag får sitta själv, äta själv, läsa själv och skriva själv. Jag kanske hinner börja och till och med avsluta läsningen till morgondagens föreläsning.

Jag mötte Pether i dörren. Hej, du kan åka nu. Hur länge har han sovit? Har han ätit? Okej, ring om du inte hinner hem till middagen. Och så gick han till jobbet.

Det är svårt att plugga heltid, vara mammaledig deltid, ha en sambo som är pappaledig heltid och ändå ska jobba deltid. Nästan omöjligt. Men snart. Snart är det sommarlov!

Grekiskt!

Fattades faktiskt bara ett glas smarrigt grekiskt rödvin till middagen ikväll! Jag älskar att få köttfärssås över! Finns så mycket kul att göra på det! Jag har till och med gjort tacos på dagsgammal köttfärssås, ganska gott men man kanske inte ska ha extra tacosås på... :)

Idag blev det moussaka på resterna. Helt vanlig köttfärssås, helt vanlig ostsås och helt vanlig aubergine.
Koka ostsås på en klick smör, lite mjöl och mjölk till lagom konsistens. Häll i riven ost, kanske två deciliter.
Varva skivad aubergine med köttfärssås och ostsås. Börja med aubergine, avsluta med ostsås. Kör i ugnen på 225 grader i ca 30 minuter, Servera med en sallad! Vår sallad bestod av isbergssallad, tomater, gurka, fetaost och oliver. Ringla olja och pressa en halv citron över salladen, servera med balsamvinäger offcourse!


Det är så himla mysigt att vi kan äta ute! Ossian har lite svårt för det än så länge, kan säkert vara en blandning mellan att det finns så mycket att titta på och att stolen är lite för låg för bordet... :) Han får iallafall lov att vänja sig för vi lär ju sitta ute MYCKET i sommar!!!

Jag skrev färdigt tentan idag, vid halv ett kanske. Är sjukt missnöjd med den, får se om jag orkar göra något mer annars tar jag hellre en komplettering över sommaren än skriver ihjäl mig. Fattar inte ens frågan. Eller jo det gör jag men jag hittar ingen koppling typ i litteraturen. Sjukt störigt! Fick gå på promenad med Moa och Pether efter det. Svettigt och vi var alla helt slut efteråt! Förutom Ossian förstås som fick åka vagn med sin vattenflaska. Honom tar man minsann hand om och tur är väl det! Har läst nästan två kapitel i psykologiboken under eftermiddagen för från och med imorgon läser jag dubbla kurser i fem veckor! Ska bli helt galet jobbigt men jag ser ljuset i slutet, sommarlov! Mammaledighet! Mer än två månader tillsammans med min fina, underbara, söta, härliga unge!!!! Innan han börjar på förskola men det SKA jag inte tänka på nu! ;)

P-piller?

Har haft en mysig kväll med fina vänner, grillning och rosé! Mums! Eftersom vårt lilla ICA inte direkt har det största utbudet var köttdisken rätt urplockad så vi köpte någon slags färdigkryddad fläskkotlettsvariant. Inte så god och ganska torr... Men salladen vi åt till var goood! Tomater, rödlök, purjolök och sallad. Rödvinsvinäger OCH balsamvinäger, LYX! :)

Ossian har inte alls kunnat slappna av på kvällen, sovit en halvtimme på hela dagen och skulle behövt somna typ sex men icke! Kvart i tio somnade han, utan välling för det vägrade han, och i vår säng. Jag ligger här bredvid honom eftersom han sov så oroligt och vaknade såfort jag försökte gå men med dator, playkanal och hörlurar känns det här mer än okej! Fy fan vad skönt att ligga i sängen och kolla på tv och gosa lite med skrutten bredvid! Mys! Och imorgon kommer Anna, Daniel och Melvin som har fyllt ett år!! Annas kompis och hennes dotter skulle också följa med. Vi ska lätt gå o kolla på kossorna nere på Julita gård, fika, äta middag och bara träffas. I like it! Det jag däremot inte gillar är att det är min tur att gå upp imorgon.

En bild på världens sötaste preventivmedel

Ratatouille

Vi äter fortfarande ratatouillen som jag gjorde i torsdags. Då åt vi den med smörstekt torsk, igår till lunch åt vi den med makaroner och det gjorde Ossian idag igen men det finns fortfarande minst en stor portion kvar! Det bästa med ratatouille är att det alltid blir gott, oavsett hur man gör! Jag brukar göra på den jag har hemma men alltid med aubergine, zuccini och paprika. Och förstås lök men det behöver jag väl inte ens säga? ;)

Det finns säkert ett "rätt" recept på ratatouille men såhär gjorde jag i torsdags:

1 aubergine
1 zuccini
1 gul paprika
1 röd paprika
2 gula lökar
2 solovitlökar (kanske motsvarar 6 klyftor?)
7 tomater
4 stjälkar selleri
1 burk hela tomater
färsk timjan och basilika
salt och peppar

Dela alla grönsaker i mindre bitar, rättare sagt ganska små bitar. typ 1-2 cm. Sellerin och löken lite mindre bitar. Finhacka eller pressa vitlöken.
Fräs allt utom tomaterna i en stor kastrull i olja, tillsätt tomaterna efter ett par minuter. Låt koka länge! 40-60 minuter. Krydda. ÄT! Så himla enkel och god mat! Perfekt som tillbehör till allt eller som ensamt tillbehör till fisk och kött. Perfekt som pastasås. Mums!!

Lättlurad!

Natten var ett helvete och för att undvika att dagen blev likadan skulle Ossian få alvedon till frukost. INTE suppar utan flytande som han tyckte var så gott en gång i tiden och som tydligen är så äckligt nu.
Man skulle ju kunna säga nu att jag ger er mitt bästa tips! Alvedonen gick iallafall absolut inte att få ner och han bara grimaserade och skakade på huvudet. Tills...!
Jag kom på den smarta idén att han dricker ALLT som är i ett glas. Jag hämtade hans glas, hällde över medicinen och... han svepte! Grimaserade lite också men ändå. Trots smaken kunde han heller inte låta bli att hälla i sig de sista dropparna från botten av glaset. Detta trick fungerade senare på eftermiddagen också. Mycket kul. Och bra!

Feber!

När datorn så lägligt varnade för svagt batteri insåg jag att om jag faktiskt har suttit hemma och skrivit slut på ett helt mac-batteri...då är det verkligen dags att sluta plugga för dagen! Pether messade och sa att han och Ossian var i parken så jag gick dit. Ossian satt helt nöjd i sandlådan och klättrade lite i klätterställningen innan vi gick hem till A & E för att Pether skulle kolla på A´s trasiga gräsklippare som inte var så trasig längre tydligen :) Ossian blev lite gnällig, inte så konstigt eftersom det var matdags, vi gick hem, kramades och kände att han var en liten kamin. 38,1 visade termometern och gråtfesten var ett faktum.
Ossian somnade tio i sex, vaknade en timme senare tokledsen och förstås precis när middagen var upplagd. Jag och Pether fick äta i skift och Ossian lugnade ner sig efter en flaska välling och massa kramar. Nu har han sovit i en halvtimme igen och vaknar och är orolig och ledsen. Känns som att vi får ha en liten kamin i sängen inatt och att jag kanske får banga på lunchen imorgon efter skolan och gå hem o sova istället. På kvällen är det middag hos E & E som står på schemat! Ska bli riktigt kul och jag hoppas verkligen att det bara är en tand som spökar och att han mår bra imorgon!!

Hoho?

Jaha, då var man ensam hemma. Killarna är iväg på öppna förskolan och jag ska spendera dagen med Lauritzen och company. Sex kapitel ska avverkas. Ett två tre, på det fjärde ska det ske... Snark!
Bild: Adlibris

Dinnertime!

Alltså... om man tror att man inte kan äta kalorisnålt och gott så har man INTE ätit det här! Fy faaan vad gott!!!
Lagom för tre vuxna eller två vuxna och två barn. Kärnfamiljigt och tryggt!

Två kycklingfiléer
2 dl bulgur
grönsaksfond
en halv gurka
tre tomater
en liten purjolök
cashewnötter
2 dl matyoghurt
1 lime
1 tsk flytande honung
salt och peppar

Dela kycklingfiléerna i mindre bitar. Bryn i en stekpanna, lägg på ett lock, dra ner värmen och låt de steka klart.
Koka bulguren i vatten och grönsaksfond.
Tärna gurkan och tomaterna. Strimla purjolöken. Blanda grönsakerna med bulguren och ringla över lite olja. Salta och peppra. Strö över cashewnötter.
Riv skalet från limen och blanda med yoghurten, honungen och salt och peppar.
Ät. Svingott och skitenkelt!!!

Tjoho!

Vilken lycka! Äntligen har jag fått min kurslitteratur! Känns inte som den mest upphetsande kurslitteraturen att läsa men fan, tentan ska vara inne om en vecka så det kan ju vara på tiden att man börjar läsa!
Observera babywatchern!!! Ossian somnade i soffan tio i sju! Tio i sju!!!
Kanske inte så konstigt efter 30 minuters sömn på förmiddagen och 20 minuter i bilen på eftermiddagen. Dessutom en dusch fem minuter innan han somnade eftersom han, mycket nöjd, kissade ner hela skötbordet medan vi bytte blöja. Kul, kul! :)

Flytta?

Sen jag började i skolan i Eskilstuna har jag varje bilresa till skolan åkt förbi ett superfint område, fina villor mot en liten å, massa privata bryggor, så ni kan ju förstå min lycka när det stod en till salu-skylt på vägen ner mot husen! Tacka gudarna för gpsfunktionen på hemnetappen för jag hittade det!!
Dessutom hittade jag ett till hus som vi ska åka o titta på i helgen!
Skulle verkligen vilja flytta härifrån. NU!!

Tur i oturen eller hur man räddar en middag

Idag skulle vi ha ätit kyckling och bulgursallad. Pether fick i uppdrag att handla grönsaker på vägen hem och jag väntade hemma med Ossian och en hög med Duplo som efter en stund hade intagit formen av tre pyramider!!
Anyway...
Jag blev sjukt sugen på korv stroganoff. Det är verkligen en sån rätt som jag kan bli akut sugen på och så blev det alltså idag. Jag kan bli sugen på ganska många rätter som man äter med bara gaffel och som är såsigt och gott med sallad. Typ flygande Jakob! Det kan jag också bli galet sugen på. Och det blev jag nu! Fan också! Det får kanske bli senare i veckan...
Pether ringde iallafall och sa att han skulle bli lite sen och jag såg direkt min chans att få in korv stroganoff på menyn istället för kycklingen. Pether fick en adderad beställning om korv just in case liksom ifall han skulle bli sen och vi inte skulle orka vänta på kycklingen. När han väl kom hem hade han köpt korv men ingen tomat så taadaa! En bulgursallad gick ju inte att göra! Ibland har man tur... Ossian tyckte också att det var tur, han lyckades få i sig tre portioner korv stroganoff med ris. Gott var det tydligen.. :)

400 gram falukorv
1 förpackning krossade tomater (500g?)
1 förpackning matlagningsgrädde (2,5 dl)
tomatpuré, kanske 3 msk
chilisås, ungefär lika mycket som tomatpurén
1 gul lök
1 msk grönsaksfond
salt, peppar och massor med timjan

Dela falukorven i mindre bitar, bryn i en stekpanna.
Hacka löken och låt den steka med korven en stund.
Häll på tomaterna, grädden tomatpurén, chilisåsen, fonden och kryddorna.
Låt koka en stund tills allt har kokat ihop, kanske 10 minuter.
Servera med ris och massa sallad!





Like it!

Skickade precis ett mess till Pether och bad honom köpa tomater, gurka, gul och röd paprika, zuccini, aubergine, vinduvor, mango, melon och naturell yoghurt. Tänk om alla mina matlistor kunde se ut så och bea´n, köttet, godiset och fikat på något magiskt sätt kunde försvinna ut mitt medvetande...

SNÖ?!

Det här vaknade vi till idag. Kanske inte världens bästa bild.
Dessutom ett hem i 14 plusgrader, ett utomhus i två. Kallt!!!

På med tjocka sockor, kofta, mjukisbyxor och tacka alla gudar för att jag inte har skola idag! På med långärmad tröja, mjukisbyxor, tunna strumpor till Ossian och tjocktröja. Var är mockasinerna? Var finns alla kläder som lämpar sig lite bättre än shorts?! Note to self: Lägg inte undan alla varmare kläder i April! Att jag aldrig lär mig.
Dagens outfit
Tröja: Polarn
Långärmad under, helt osynlig: Lundmyr
Byxor: Ingen aning, present
Strumpor: Polarn

2 maj

Hade ju inte direkt de bästa förutsättningarna imorse för en bra dag så jag borde fattat att det bara kunde bli värre. Åkte till Eskilstuna och skulle parkera i parkeringshuset så jag skulle ha nära till skoaffären och bilen sen efter föreläsningen. Kommer ganska nära garaget då en enorm skylt dyker upp som säger att vägen är avstängd. Jaha?! Vad gör man då? Jag hittar ju ingen annan väg till garaget men åker iallafall in på en sidogata som är en återvändsgata, vänder och åker tillbaka, in på en annan gata som också är en återvändsgata och vänder. Åker in på många gator och tycker typ att jag borde vara lite rätt iallafall men upptäcker att jag till och med är på fel sida om tågstationen!! Kommer efter lång tid ut vid en fotbollsplan som jag känner igen men kommer alldeles för sent för att få en plats på skolans parkering. Ställer mig på en parkeringsplats på andra sidan tågspåret och får gå lite för långt, lite för fort för att min morgon ska vara optimal. Får välja mellan att köpa vatten eller gå på toa, väljer det senare och hinner med god marginal till föreläsningen. Orkar inte gå ner och köpa vatten igen.

Ska hämta ut min jävla underkända tenta på expeditionen. Går till fel expedition och får skynda till ett annat hus! Expedition fem våningar upp, kö, skriva på, fem våningar ner, kommer tillbaka till föreläsningen när alla redan gått iväg för att diskutera hemtentan. Tur att jag inte är ensamt virrig. Gick ner till kafeterian, fick äntligen köpa vatten, dricka en naturdiet och prata allt annat än tenta. Läraren kommer. Shit vad har vi pratat om?! Läraren vill åka hem - jag med. Är så sur över min parkeringsplats skitlångt bort och struntar i att kolla på skor. Ångrar mig.

Skoldags!

Just idag, när Ossian har varit ledsen och krånglig och kramig sen fyra imorse och jag börjar så sakta bestämma mig för att jag absolut inte orkar åka till skolan med maximal sömnbrist utan ska stanna hemma och sova till Ossian vaknar och inte vara dum i huvudet och gå upp av en jävla klocka! Precis då får jag ett sms av Emelie som jag samåker med till skolan som säger att hon inte ska gå! Ödet! Detta borde ju ha lett till att jag kastade in telefonen i väggen så alarmklockan aldrig mer skulle fungera men nej. Här sitter jag nu med en macka och tre koppar kaffe instoppade i en themugg och har duschat och tvättat håret och ska strax åka till skolan. Eftersom jag har varit så himla duktig idag och åkt till skolan så ska jag gå in på Nilson efteråt och prova ett par av de ROSA (Ja dom är fan rosa. Vem orkar bry sig om nyanser?! Men ok, korallROSA!!) skorna som jag vill ha. Passar dom blir dom mina!

Jag kan lura dig till Skåne!!

Typ att vi skulle kunna köpa två par rosa skor till mig, det känns som ett sånt lur! Ett riktigt Skånelur! Pether har betalat räkningar ikväll, för er som inte fattade det. Däremot kanske jag har råd med ett par skor för vi kommer nog kunna leva på rester nästa vecka. Herregud! Det var en familj som lämnade återbud till vår Valborgsträff. Inte mer än rätt att kalla det Valborgsträff för vi bjöd inte på middag, alla fick grilla det dom behagade och den potatis, sallad, kaffe och chokladtårta vi stod för fick de glatt betala sin del av. Förutom familjen som inte kom. Deras del fick vi betala. Men jag klagar inte! Det är ju därför har vi ju också massa rester vi ska svulla i oss den här veckan. Typ potatis och sallad. Och bea. Tårtan som är över (ja det blev en hel tårta över?!) tror jag att jag antingen ska smöra in mig hos grannarna med eller dela upp i rättvisa bitar och buda över till de trevliga deltagarna i vår Valborgsträff!

Vi träffades alltså igår, hos oss, runt 17-tiden. En del kom vid 15. Bra initiativ!! Det var 10 vuxna och 5 barn. Barnen var mellan 1 och 4 år gamla. Eller.. 4 var 1 år och 1 var 4. Symboliken i det!!
Grillen tändes, vin öppnades och mat åts. Runt klockan 20 var det dags att packa ner trötta barn i tjocka kläder eftersom våren hade tagit time out. Ossians mamma tillexempel som hade packat undan allt som inte heter sandaler och tisha fick glatt riva upp en påse med undanlagda kläder. Det skulle för övrigt kunna vara en bra affärsidé! Att göra plastpåsar som går att knyta upp och alltså inte behöver hulkrivas sönder när man ska ha.. låt oss säga... en fleece och ett par raggsockor.

21 tändes brasan nere vid Julita gård och den kunde som vanligt liknas vid en brinnande papperskorg på vilken tunnelbanestation som helst! Minnesvärt! Sen kom... fyrverkerierna...!!

Ossian pappa körde den pedagogiska "upp-i-famnen-skydda-krama-hållaomhuvudet-taktiken" innan de hann fram till den babblande mamman som hade Peltorskydden i vagnen. Ossian sprang förstås omkring med sin pappa, sova kan man göra en annan dag (INTE idag om någon trodde det!!!). Ossian klarade sig mirakulöst från ett trauma i samband med räddningsaktionen och kom till sin mammas trygga famn och trygga Peltor. Som han bara ville slita av sig - Herregud dumma föräldrar, man hör ju inga smällar med dom!?! Söt i dom var han iallafall. Min fina lilla gosunge! <3


Gårdagens lurre

Min kära son är inte asduktig på att äta längre men fisk med sås går nästan alltid ner, den här grytan är från igår lunch!

torskfilé
matlagningsgrädde
dill
pressad citron
grönsaksfond
gröna ärtor

koka, koka, koka. lägg i ärtorna på slutet. servera med vad du vill, Ossian fick färskpotatis. slurp!

Rosa känns som vårens färg!

Jag som inte ens gillar rosa speciellt mycket känner mig helt förälskad i dessa skor! Jag måste nog ha någon av dem, eller kanske båda. Båda tror jag egentligen att jag behöver! 699:- styck, båda kommer från brandos.se!

Brödreceptet

Här kommer världens enklaste recept på gott frukostbröd!
ett paket jäst
50 g smör
5 dl mjölk/vatten
1 påse malda brödkryddor
1 tsk salt
2 msk sirap
1 liter rågsikt
2-3 dl vetemjöl
smält smöret och häll på vätskan, låt det bli fingervarmt.
smula ner jästen i en bunke och häll över vätskan, lite i taget, och rör om så jästen löser sig.
Häll ner saltet, kryddorna, sirapen, rågsikten och så mycket av vetemjölet att degen blir smidig och lossnar från bunkens kanter. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
Baka ut degen, blanda i mer vetemjöl om den är kladdig.
Dela degen i 16 bitar, rulla ihop till bullar och lägg på en plåt. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
Baka i mitten av ugnen i 10-12 minuter på 225 grader. Ät. Gott!
Ost, skinka och sjukt mycket saltgurka! mmm!

RSS 2.0