För sent för..

Idag äter vi gott och blandat till middag. Det blir lätt så efter en frukost till tio och påskbuffé halv ett. Fick finbesök ikväll av Tomas, Veronica och Thyra. Gunder och Troja var ju också med förstås! Ossian och Thyra hängde i sandlådan. Ossian ramlade ur kanske fem gånger och blev inte ledsen en enda gång. Man måste ju visa sin bästa sida för polarna! ;)
Sen kom Anna, Malin och Erik förbi på väg till Erik. Ett besök som slutade i att dom precis gick hem. Rödvin, nötter och tända ljus. 7 grader varmt ute vilket är skitkallt och totalt anledningen till att vi var tvungna att gå in och dom andra gick hem.
Tänkte jag skulle bjuda på receptet till den smarriga pannacottan jag gjorde igår. Alldeles gul och påskig uppepå! :)
Det här räckte perfekt åt 6 stycken i martiniglas. Egentligen är mängden grädde anpassad för fyra portioner.

5 dl grädde
150 g vit choklad
2 gelatinblad

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter. Koka upp grädden. Smält chokladen över vattenbad. Häll chokladen i grädden och blanda i gelatinbladen. Häll upp i portionsformar och ställt kallt.

Mangotopping

Ca 200 gram fryst mango
Vatten
1 gelatinblad

Lägg gelatinbladet i kallt vatten i minst fem minuter. Koka mangon i lite vatten, kanske en halv deciliter. Häll på mer om det blir torrt. Mangon ska bli mjuk. Mixa mangon till en slät pure. Blanda i gelatinet. Skeda på mangopurén på pannacottan och ställ tillbaka i kylen.
Enjoy! Och sov gott! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0