Burger!

Med nya tänder verkar livet vara lite lättare. Det betyder att mitt liv är lite (läs mycket) lättare också! Trots att jag också har tandvärk. En visdomstand som vill ut men den får bestämt stanna på sin plats tills efter den 25:e.
Idag gjorde vi hamburgare. Skulle gjort kålpudding igår eftersom vi hade massa blandfärs i frysen av oklar anledning men Pether tog fram för lite färs OCH köpte ett ruttet vitkålshuvud (som även det vägde för lite, sisådär 1300 gram för lite) så det blev korv och pommes i vårt hus. Känns ju som klockren gånerivikt-mat, speciellt när det äts för andra dagen i rad och med både bea och ketchup som tillbehör... :D Nu när jag skriver det så har jag verkligen ätit korv och pommes och hamburgare i tre dagar. Fy fan. Detox kanske..
Anyhow så blev hamburgarna jättegoda! Typ såhär gjorde jag. Ungefär.

400 gram blandfärs
400 gram nötfärs
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
2 äggulor
ströbröd, ett par matskedar...?
tabasco
barbecuesås
salt och peppar

Finhacka lök och pressa vitlök. Stek i smör på låg värme tills löken är genomskinlig.
Blanda äggulor, salt, peppar, tabasco, ströbröd och barbecuesås. Låt svälla i ca 10 minuter.
Blanda i färsen och den stekta löken. Forma till stora hamburgare och stek på medelhög värme.
Vi åt våra hamburgare med rödlök, sallad, cheddarost, tomat och färsk saltgurka. Ketchup, senap och dressing förstås! Och Friscobröd!

Kanske inte blev så snygga men damn good!

Efter middagen gick vi ner till fotbollsplanen. Första halvtimmen av matchen kollade Pether och jag gick runt med Ossian, andra halvtimmen gick Pether runt med Ossian och jag stod och pratade med Veronica och Alexandra. Betydligt roligare tidsfördriv än att både kolla på fotboll och gå upp och ner för trapporna. Sen gick jag och Ossian hem. Hade verkligen ingen lust att få en övertrött unge hem nu när de senaste dagarna har varit så bra! Vi gick iallafall hem, borstade hans tänder utan protester, satte på pyjamas utan protester och satt och kramades i soffan utan protester. Det senare brukar det i och för dig inte protesteras så mycket emot! ;) Efter en liten stund gick jag och gjorde välling och la honom i sängen. Poff så sov han. Söt och fin som vanligt. Och inte ens en sekunds gråt. Underbart!
Ikväll ska jag och Pether dega som vanligt i varsin ände av soffan medan, dagen till ära, det går "En kvinnas doft" på åttan Love it!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0