Ändrade planer

Vi åkte som sagt till Ica Maxi, träffade Ossians Gudfar (styvfar skrev jag först, vad skulle Freud säga?!) i sina nya arbetskläder och handlade massa mat! Blev som det kan bli ibland, att vi fick justera vår matlista litegrann. Idag åt vi iallafall lax som vi hade bestämt! Gud vad gott det är! Älskar lax! Pether är inte lika förtjust, antar att det är anledningen till att vi inte ätit det på länge nu...
Till oss tre hade jag:

Tre laxbitar
Sweet chilisås
salt och peppar
Lägg laxen i en ugnsform. Salta och peppra och häll över sweet chilisås, pensla ut såsen jämnt över fisken och kör i ugnen på 180 grader i ca 15 minuter.

2 dl bulgur
grönsaksfond
en halv gurka, tärnad
15 körsbärstomater, delade i fyra bitar
en halv purjolök, fint strimlad
80 gram färsk spenat
massor med cashewnötter!
Koka bulguren i vatten och grönsaksfond. Blanda grönsakerna i en stor skål. Häll över den färdigkokta bulguren och blanda. Servera med cashewnötter eller hacka nötterna och ha i skålen direkt.

2 dl matyoghurt
skalet av 1 lime, fint rivet
1 tsk flytande honung
salt och peppar
Blanda. Klart! Det här är världens absolut godaste sås! Kommer vi äta OFTA i sommar! Mums! Såsen räcker absolut inte till fler än 2. I´m just saying...

Ossian gillade inte vår middag så han fick en macka istället men när vi hade ätit klart så petade han i sig hela laxfilén som låg kvar i ugnsformen! Det dög tydligen... :)
Vi fick typ hälften av bulgursalladen över idag vilket var bra eftersom den var beräknad till 4 personer. Fyndade fläskkarré på Maxi som vi la i marinad direkt när vi kom hem och varsin karrékotlett får bli middag imorgon tillsammans med bulgursalladen (och bea förmodligen...) och kasslergratängen går det ju ingen nöd på om den inte blir tillagad precis när vi hade tänkt oss! Fredagen kanske också får gå bort för då vill vi grilla!!! VIPS så var middagarna på lördag och söndag kirrade!

Lördag: Pinjenötsbiffar
Söndag: Kasslergratäng

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0