Dagens

Plugg plugga plugga! Det är vad min dag gått ut på och helt ärligt har jag varit rätt disciplinerad! Hade däremot behövt en extra dag, minst. Värdelöst att ha seminarium på måndagen och tenta på fredagen. All tid före seminariet går ju till att förbereda det (ja kanske inte all, men all tid man har lust med) och sen har man bara tre dagar på sig att tentaplugga! Vad är viktigt? Vad kommer han fråga om? Kommer han ha samma frågor som på de tidigare tentorna? Ska bli så skönt när det är över för den här kursen har verkligen inte varit den roligaste. Längtar tills nästa då vi ska läsa konfliktteori och dessutom få träffa favoritföreläsaren!
Tänkte köra en favorit i repris och bjucka på ett middagstips! Det här är komponerat under tillagning och därför är alla mått ungefärliga.

Falukorv i ugn med tomatris.

1 Scan Deli Falukorv
2 rödlökar
1 zuccini
Riven västerbottenost
Chilisås
Torkad basilika
Salt och peppar

4 portioner ris
1 förpackning finkrossade tomater med basilika
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 dl vatten
salt och peppar
Olja

Börja med riset. Finhacka löken och pressa vitlöksklyftorna. Fräs i olja i en kastrull. Häll i riset, tomaterna och kanske 3 dl vatten. Salta och peppra. Rör om och lägg på ett lock. Låt koka på svag värme under lock tills riset är klart. Rör om ofta. Häll på mer vatten om det behövs.

Skiva zuccinin, löken och korven. Blanda chilisås med salt, peppar och basilika i en liten skål. Varva korv, lök och zuccini i en ugnsfast form. Bre chilisås på varje korvskiva. Ös på med riven ost och gratinera i ugnen i ca 20 minuter på 225 grader.
Ossians portion innan den åkte i golvet.
Hur gör man för att få en 1,5 åring att sluta kasta mat, bestick, muggar, mackor..? Ja, typ allt!

Kommentarer
Postat av: svintoflickan

var rätt dyrt nöje att åka till zoo för vattenpölar men vad gör man itne för sina skruttar..



när jag såg rosa kudden med en ful hund på i hm så tänkte jag att rosa inte vore så dumt i vardagsrummet...men då måste jag ju byta ut allt rött o oranget och det kostar och tar tid..så får väl vänta tills barnen växt upp..hi,hi.



kramkram



2011-09-20 @ 23:58:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0